A mennyországban mit fogunk csinálni?
Hidd el Isten gondol erre :)
Inkabb az oda bejutasra koncentralj :)
Ne feledd hogy a tevhitekkel ellentetben csakis krisztusba vetett hit altal juthatsz be oda nem csak hogyha "jo vagy".
Szia!
Először is a keresztények az apostoli hitvallás szerint hisznek a test
feltámadásában, így az örökkévalóságban nem csak lélekként fogunk létezni. A Szentírás egyébként sem tanít a testtől független lélekről. A keresztény vallási hagyomány mesésen kiszínezett mennyországot rajzolt elénk, és egy ugyancsak emberi fantáziával kialakított kárhozatot is lefestett örökké tartó testi borzalmak élénk ábrázolásával.
A tényleges bibliai tanítás eközben szinte teljes ismeretlenségbe veszett, a tömegek a mennyországról és a pokolról szóló népszerű elképzeléseket vélik keresztény tanításoknak. A bibliai kijelentések szerint nincs üdvösség a végső ítéletet és Jézus eljövetelét megelőzően. Egyrészt azért, mert a halottak öntudatlanságban alusznak a Jézus eljövetelekor történő feltámadásig, másrészt azért is pedig, mert az utolsó ítélet felmentő végzése nélkül, azt megelőzően senki nem nyerhet üdvösséget. A halál után azonnal érvényesített egyéni különítélet, amely mindjárt eldöntené az ember sorsát, beismerten nem kellően megalapozott tanítás. A Bibliában egyértelműen azt találjuk, hogy az ó- és újszövetségi korszak hívői üdvösséget csak az utolsó ítélet bírói végzése alapján, Jézus dicsőséges eljövetelekor várták. A Biblia tanítása szerint az örök élet azzal kezdődik az üdvözültek számára, hogy Jézus magával viszi őket a mennybe egy átmeneti időre.
Biztonságos és kiváltságos helyre viszi őket ezer esztendőre, míg a bűn keletkezése óta folyó "nagy per" teljesen le nem zárul, és a föld újjáteremtése meg nem valósul. Megmutatja ott nekik "az ő dicsőségét, amellyel rendelkezett a világ alapítása óta". Bevonja őket a kegyelmét visszautasító emberek, valamint a Sátán és démonai feletti ítéletbe. Ez bizonyára azt jelenti a gyakorlatban, hogy Isten feltárja előttük a jó és a gonosz közötti nagy küzdelem egész történetét, a sötétség titkait éppúgy, mint gondviselése rejtett és csodálatos útjait, továbbá döntéseit és ítélkezése indokait. A földi történelem nem úgy zárul le a megváltottak számára, hogy annak titkai örökre eltemetve legyenek számukra, és miértjeikre választ ne kapjanak Isten intézkedéseit illetően, hanem minden kitisztul előttük. Bizonyára ekkor egyenlítődik ki a megváltottak között minden ismeret- és tapasztalatbeli különbség, és mindannyian hatalmasat fejlődnek Isten és igazsága ismeretében.
Helyesbítésre szorul az általános vélekedés is, hogy a megváltottak végső és örök lakhelye a "mennyország" lesz. A Biblia tanítása szerint az ezeréves ítélet lezárulása és annak végrehajtása (a második feltámadás és a második halál) után Isten újjáteremti a földet. A menny pedig "Istennek és a Báránynak királyiszékével", valamint az össes megváltottal ide a földre költözik, azaz Isten világkormányzásának székhelye a mi földünkre helyeztetik át. Ekkor teljesednek be azok az ígéretek, hogy a megváltottak "öröklik a földet", helyreállított, újjáteremtett állapotában. Visszaáll Isten eredeti terve: a földet megint az ember kezére bízza, hogy "uralkodjék" rajta megbízatással, hogy ápolja és fejlessze tovább a teremtés csodálatos művét, amelyet Isten alkotott.
Fontos eloszlatni azokat az örök életre vonatkozó téveszméket, amelyek talán a legfőbb okai annak, hogy sokan még azok közül sem vágyakoznak az örök életre, akik hisznek valamiféle üdvösségben. A földi élet tapasztalataiból indulnak ki, amikor az örök életről hallanak, és tiltakoznak: "Nem, köszönöm. Én nem akarok örökké élni." Van, aki hozzáteszi: "Annak örülnék, ha már vége lenne ennek is, nemhogy még örökké akarnék élni". A jelen keserű élményei alapján teljesen érthetőek ezek a pesszimista megnyilatkozások. De a Szentírásból kitűnik, hogy az örök élet nem a jelenlegi élet folytatása vagy meghosszabbítása lesz, hanem egy teljesen új élet az újjáteremtett földön, újjáteremtett emberekkel. Ez az élet azért lesz örök, mert tökéletes lesz, s nem lesz, ami megrontsa, aláássa. Egyeseket az riaszt el, hogy unalmasnak, tétlennek képzelik el az életet Isten országában ahol csak örökös, monoton zsoltáréneklés van. Úgy gondolják, hogy hiányozni fognak a földi életből ismert jó dolgok, hogy valamilyen emberidegen, furcsa világ lesz ott, ahová nincs miért vágyakozni. A Bibliából azonban világosan kitűnik, hogy az új földön éppúgy lesz munka, tevékenység és közösségi élet, mint ahogy eredetileg volt a teremtés után, a bűneset előtti világban, és amiképpen Isten is "szüntelen munkálkodik". Lesznek megbízatások, új célok, feladatok és ezzel együtt lelki- szellemi, ismeret- tapasztalat- és jellembeli fejlődés.
Üdv. Péter
Ha az újáteremtett földön az új testben nem lesz betegség, szenvedés és halál, mi a csudának lesz szükség tejjel mézel folyó kánanánra, miért fog az oroszlán legelni a bárányal, mire kel majd a gyümölcs a fáról, hiszen ha nem lesz halál és betegség, és nem lesz éhezés, tehát enni sem kellesz. Mert ha nem eszek akkor mi lesz? Mégis éhenhalok, vagy megbetegszem?
A gyermek játszani fog a vadálattal... Miféle gyermek? Ha nem lesz öregedés, hogy lesz valaki gyermek? Vagy ki milyen korban halt meg olyanban fog örökké élni? Vagy meddig lesz gyermek és meddig fog öregedni ? Hány éves korúak lesznek az emberek? Az Őrtorony és hasonlók szines képein gyerekek, felnőttek és öregek is vannak nagy boldogságban együt. Vagy ez csak ilusztráció? Ha nem úgy lesz, miért úgy ábrázolják? Vagy valjátok be tudtok egy nagy fityfenét. Onnan még senki nem jött vissza megmondani. Aki meg visszajött az nem is ott volt.
Szerintem nem lesz unalmas, sőt, nagyon izgalmas lesz. :) Lehet majd tanulni mindenféle tudományokat; beszélgetni olyan emberekkel, akik más korban vagy más helyen éltek; ha ezt idővel mérnénk, pár tízezer év már megvan. :)
És persze mindenek felett a legfontosabb, hogy Isten jelenlétét élvezhetjük majd. Részemről a zenével is elleszek további néhányezer évig... :)
@mustafa: Eldönthetnéd már végre, hogy mit is akarsz, így teljesen összezavarod a t. olvasókat. A Kodály-kórusok miatt ne aggódj szerintem. :)
Viszont a pokolban se akarj rosszalkodni...
A 7. mennyországról és a hurikról pedig eszembe jutott valami, és kívánom neked, hogy nehogy úgy járj, mint Achmed:
http://www.youtube.com/watch?v=Oh0kNbF7PTs&feature=related
Ő pl. egy karácsonyi éneket is másképp ismer, mint a többség:
http://www.youtube.com/watch?v=BQqhYviGAuo&feature=related
:)))
Tisztelt Berta, tudod jól, hogy a hurikat meg a hetedik menyországot csak a nevem miat emlegetem, szoktad érteni viccet.
Az előző kérdéseket meg a JT válaszolóknak írtam, mert ezeket valóban nem tudom úgy bevenni, ahogy ők tálalják. Egyébként vallásom római katolikus, református szimpatiákkal, de talán még inkább unitáriussal, de nem iszonyodom a viláíg többi vallásától sem, ha azt nem bigott módon nyomják.
@ mustafa:
Ne legyél már ennyire hivatalos, kérlek: "Tisztelt Berta"; nem vagyok én sem a rendőrség, sem az APEH. Ja, bocsi, már NAV. :)
Igen, többnyire szoktam érteni a vicceidet, azért is reagáltam úgy, ahogy. És azért raktam oda a smiley-kat is. Ezeket: :) és :)))
A kérdéseidet pedig meg sem említettem; nehogy ezt is a nyakamba akard varrni. :)
Azért remélem, tetszett Achmed. :)
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!