72 szűz lány a mennyországban, akiket azok a muszlim férfiak kapnak meg, akik nem muszlimokat ölnek meg? Hol lehet ennek utánaolvasni?
Elnézést, nem rendes válasz a kérdésre, de nem bírom kihagyni... :)
Itt:
"...Az óvakodókat pedig győzelmük helye várja,kertek és szőlők,és duzzadó keblű, egykorú nők,és csordultig telt boros poharak.Nem hallanak ott sem üres fecsegést, sem meghazudtolást -mindezt fizetségképpen a te Uradtól: ajándék és elszámolás gyanánt..."
Korán, 78, szúra 32-37
Béke veled! ;) السلام عليكم
13:37
egy muszlim mit kezd egy rakás nagymellű nővel és a borral?
(a paráznaság és az alkohol nem "istennek tetsző" dolog)
kíváncsi lennék egy hiteles fordításra
Re.: "Álljunk meg egy szúra.Hol itt a 72???"
Mivel a kérdés arra vonatkozott, hogy hol tudna utána olvasni és nem annak, hogy miért 72, ezért arra válaszoltam. De ha te arra vagy kíváncsi, hogy hol a 72, arra azt tudom mondani, hogy nincs benne a Koránban, hanem csupán egy hadithban, melyek Mohamed prófétától (Béke legyen vele!) később feljegyzett iratok. A nagy iszlám csoportok más és más hadithokat használnak, a keresztény analógia a deuterokanonikus vagy méginkább, az apokrif iratok lennének. Mivel ilyenben bukkan elő a 72-es szűzszám így lehetséges, hogy fabrikáció, de nem is ez a lényeg: hanem az, hogy a földi élet jutalmaként valóban ily szépségek várják a hősöket.
Re.: "egy muszlim mit kezd egy rakás nagymellű nővel és a borral?
(a paráznaság és az alkohol nem "istennek tetsző" dolog)
kíváncsi lennék egy hiteles fordításra"
Elfelejted, hogy ezek a parancsolatok a földi életre vonatkoznak, viszont a földi élet jutalmaként rendelkezhet mindezekkel az, aki igaznak bizonyult. A fordítás pedig a hivatalos, ezt használja a Magyar Muszlimok Egyháza, az Iszlám Egyház valamint a Magyar Iszlám Közösség.
Remélem segíthettem :)
Béke veletek! السلام عليكم
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!