Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szoktatok imádkozni elhunyt...

Szoktatok imádkozni elhunyt családtagjaitokért?

Figyelt kérdés

Milyen időközönként?

Ha nem, miért nem?

2012. márc. 31. 20:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/73 anonim ***** válasza:

Senkinek sem értelmetlen...

Én szívesen beszélgetnék, de már mennem kell...

Szép álmokat!

2012. ápr. 1. 00:04
 72/73 anonim ***** válasza:

Valóban: nem értelmetlen!

A kérdező a VALÓDI vallás működését írta le! Kb az ősember viselkedhetett, és élhetett hasonló felfogással. Márpedig: a vallás a hiten alapul. Ezért nem lehet leírni. Ti most azt kértétek a kérdezőtől, hogy írja le, fogalmazza meg mindazt, amit 10.000 éve még senki sem tudott leírni! Sokan próbálták, de még senki sem tudta maradéktalanul megtenni. Nem is lehet ezt megfogalmazni! Ezt csak érezni lehet! De hiába: az a hülye, aki többet érez mint mások, nem az, aki érzéketlen mint egy fadarab.

2012. ápr. 1. 07:18
 73/73 anonim ***** válasza:
Nem az őshitet írta le a kérdező, csak innen-onnan összeszedett dolgokat hogy egy vallási turmixot készítsen. Nem szándékosan kötekedtem vele, ha erre gondolsz, ismerek olyat, akinek hasonló felfogása van. De a kérdező egyfolytában oda nem illő példákat hozott fel, amikor pedig arra rákérdeztem, csak annyi volt a válasz, hogy mert minden mindennel összefügg. Továbbá, ha valamilyen "őshitben" él, arra nem tért ki, hogy akkor a halál után miféle létben hisz, mert a holtakért való imádkozásnak szerintem előfeltétele valamiféle túlvilágba vetett hit. A félős gyermek példa pedig szerintem nem bizonyíték, inkább az ember zsigeri vágya, hogy legyen valami, ami megóvja a bajtól, de a vágy és a bizonyosság nem ugyanaz.
2012. ápr. 1. 11:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!