Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szoktatok imádkozni elhunyt...

Szoktatok imádkozni elhunyt családtagjaitokért?

Figyelt kérdés

Milyen időközönként?

Ha nem, miért nem?

2012. márc. 31. 20:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 A kérdező kommentje:

Én elsősorban abban, hogy egyházismeret nélkül is szüntelen kapcsolatban vagyok a felsőbb erővel.

Másodsorban pedig önmagamban, hogy ez a kapcsolat az az ok, ami miatt létrejöttem, és élek.

2012. márc. 31. 21:28
 12/73 anonim ***** válasza:

Már régen nem az egyházról beszélünk, de nyugodtan félre lehet érteni, ha Neked kínos a téma, ha nem azt mondjuk, ami tetszik.

Isten létét meg az egyház magyarázta a népnek, szóval akkor vezesd le nekem logikusan, észérvekkel alátámasztva kérlek, hogy ha az egyház nem számít (és abban egyébként egyet értek, hogy nem a közvetítő közeg a fontos)akkor annak kikerülésével mi alapján legyek biztos a létezésében? És biztos én vagyok a hülye, de mintha lenne egy parancsolat a felebarátokról... Vagy csak azt a részét műveled a vallásosságnak, ami bejövős?

2012. márc. 31. 21:30
 13/73 A kérdező kommentje:

Miért a közvetítőközegtől voltál biztos eddig a létezésében?

Ezt nem mondod komolyan ugye?

Sosem érezted, még gyerekként sem, ha féltél, akkor valaki veled van?

Amikor először leküzdötted a sötéttől való félelmedet pl.

2012. márc. 31. 21:34
 14/73 A kérdező kommentje:
Vagy amikor felnéztél nyáron éjszaka a tiszta égboltra, a csillagokra, és a holdra?
2012. márc. 31. 21:35
 15/73 A kérdező kommentje:

Eszedbe jutott az egyház amikor ezek történtek?

Nem.

De mégis érezted azta dolgot, és végül mégis leküzdötted a félelmed, vagy a félelmeid.

Akkor ez tekinthető bizonyságnak?

2012. márc. 31. 21:37
 16/73 anonim ***** válasza:
58%
De csak én Bob-nak a láthatatlan unikornisnak hívtam. De mindenki lehülyézett majd átneveztem Isten-re és már normális lettem.
2012. márc. 31. 21:38
 17/73 anonim ***** válasza:

Nemvagyok xDDD

Köszönöm a választ, csak kérdeztem.

2012. márc. 31. 21:41
 18/73 A kérdező kommentje:

Én semmilyen részét nem művelem a vallásosságnak, nem érdekel a közösség, sé a többi ember sem!

Arról amiről beszélek annak csak 2 szereplője van.

Én, és a felsőbb erő!

És az érdekel, hogy más is gondolja-e így magával kapcsolatban.

2012. márc. 31. 21:41
 19/73 anonim ***** válasza:

Szándékosan érted félre amit írok, vagy ilyen nehéz a felfogásod? Gyerekként eszembe nem jutott őrangyalkákról fantáziálni, meg holdról és csillagokról...ennek nincs is semmi köze az egészhez. -.-" Az nem bizonyít semmit, ha valaki leküzdi a félelmét. Nem féltem a sötétben gyerekként, nem éreztem jelenlétet és a világ puszta létezése körülöttem még nem bizonyíték semmire, nem kell belémmagyarázni dolgokat csak azért, mert képtelen vagy logikus válaszokat adni.

Nagybetűvel írjam, hogy felfogd, nem a közvetítő közeg ami miatt hiszek vagy nem? Láttam az egyházban amit láttam, és rájöttem, hogy nekem erre nincs szükségem. Isten mai felfogását az egyház kürtölte szét, ezért lettem volna kiváncsi az attól elvonatkoztatott bizonítására, mert néhány bolygó a fejem felett még nem ok rá, hogy felsőbb hatalomban higyjek. De arról nem írtam egy mukkot sem, hogy hiszek-e egyáltalán valamiben, vagy nem, te csak kötözködsz, jobb híján.:D

2012. márc. 31. 21:44
 20/73 A kérdező kommentje:

Maga a rendszer az ok és a bizonyság arra, hogy létezik valami!

Mert ennyi véletlen nem sűrűsödhet egy pontba, ha nincs valami felfoghatatlan dolog ami hasson rá!

2012. márc. 31. 21:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!