Elhunyt ismerős egykori tárgyai befolyásol (hat) ják a szobám 'légkörét', azt, ahogy érzem magam ott abban a helyiségben ahol azok vannak?
Most egy éve, hogy elhunyt egy ismerősöm. A családja még most is birtokol néhány olyan dolgot, amit egykor az használt, aki már elhunyt - viszont mostanában ismerőseiknek adogatják oda azokat a dolgokat, amit ők maguk nem tudnak/akarnak használni, de kidobni sajnálják (pl. könyv, CD, újság stb.).
Ma én is kaptam tőlük CD-ket és három könyvet. Ezeket elfogadtam, mert úgy adták, hogy emlékül, ezért úgy éreztem, mélyen megbántanám a hozzátartozókat, hogy nem fogadom el.
Kérdésem: ha én ezeket a használati tárgyakat megőrzöm, az lelkileg, szellemileg befolyásol(hat)ja-e azt a helyiséget a házamban, ahol ezek vannak?
Ti mit gondoltok erről?
CSAK AKOR VESZÉLYESEK EZEK A TÁRGYAK HA MÉDIUM VAGY SPIRITISZTA SZEMÉLYEK ÁTKA VAN RAJTUK TAPASZTALATBOL MONDOM. JOBB ELDOBNI VAGY ELÉGETNI!Bibliai alapja van annak ha elégeted= Cselekedetek 19:19
SPIRITISZTA SZELLEMIDÉZŐ, Ézs 8:19
Jelenések 22:15
(Jelenések 21:8)-" De a gyávák, hitetlenek, szennyükben undorítók, gyilkosok, paráznák, spiritizmust gyakorlók, bálványimádók és az összes hazug osztályrésze a tűzzel és kénnel égő tóban lesz. Ez jelenti a második halált.”"
A Bblia ugyanis elítéli a spiritizmus minden válfaját (5Mózes 18:10–12).
A gonosz szellemek nemcsak félrevezetik az embereket, hanem félelmet is keltenek bennük. Sátán és a démonai tudják, hogy ’rövid idő’ múlva tétlenségre lesznek ítélve, ezért most gonoszabbak, mint korábban bármikor (Jelenések 12:12, 17).
Néhány évvel azután, hogy az efézusi keresztények megsemmisítették a mágiáról szóló könyveiket, Pál apostol ezt írta nekik: ’viaskodásunk van a gonosz szellemi erők ellen’ (Efézus 6:12). A démonok tehát nem adták fel. Még akkor is próbáltak felülkerekedni azokon a keresztényeken. Mit kellett hát tenniük? „Mindenekelőtt vegyétek föl a hit nagy pajzsát, amellyel képesek lesztek kioltani a gonosznak [Sátánnak] minden égő nyilát” — tanácsolta nekik Pál (Efézus 6:16). Minél erősebb a hitünk pajzsa, annál inkább ellen tudunk állni a gonosz szellemi erőknek (Máté 17:20).
De hogyan erősíthetjük a hitünket? Úgy, hogy tanulmányozzuk a Bibliát. Egy fal szilárdságát nagyban meghatározza az, hogy milyen erős az alapja. Ugyanígy a hitünk szilárdsága nagymértékben függ attól, hogy mennyire erős alapokon nyugszik, az alapja pedig Isten Szavának, a Bibliának a pontos ismerete. Ha naponta olvassuk és tanulmányozzuk a Bibliát, megerősödik a hitünk, és egy erős falhoz hasonlóan megóv minket a gonosz szellemek befolyásától (1János 5:5).
Kitartóan imádkozzunk hát Istenhez, hogy ’szabadítson meg minket a gonosztól’, vagyis Sátántól, az Ördögtől (Máté 6:13). Jehova meghallgatja az ilyen buzgó imákat (Zsoltárok 145:19).
A gonosz szellemek veszélyesek, de nem kell rettegésben élnünk, ha ellenállunk az Ördögnek, és közeledünk Istenhez, az ő akaratát téve (Jakab 4:7, 8). A gonosz szellemeknek korlátozott a hatalmuk. Noé idejében megbüntették őket, és a jövőben megkapják végső büntetésüket is (Júdás 6). VIGASZUL Isten hatalmas angyalai védelmeznek minket (2Királyok 6:15–17). Ők mindenképpen azt szeretnék látni, hogy sikerül ellenállnunk a gonosz szellemeknek. Az igazságos angyalok valósággal szurkolnak nekünk. Maradjunk hát közel Jehovához és hűséges szellemteremtményekből álló családjához. Kerüljük a spiritizmus minden válfaját, és mindig fogadjuk meg Isten Szavának a tanácsait (1Péter 5:6, 7; 2Péter 2:9). Így biztosra vehetjük, hogy győzni fogunk a gonosz szellemteremtmények elleni harcban.
JEHOVA Tanúí szivesen beszélnek eröl bövebben ,MIKOR HIRDETIK A JÓHÍRT MEGKÉRDESZHETED TÖLÜK MIT MOND MÉG A BIBLIA ERÖL.
Semmit nem fognak sehogy befolyásolni.Ezt csak az ostoba emberek hiszik és terjesztik.Aki hisza médiumokban,hazajáró lelkekben,saját magát csapja be,ezek csak hallucinációk legfeljebb.Nekem sajnos már több hozzátartozóm is halott.Mindegyiktől őríztem meg egyes tárgyakat,a családtagjaim is őrzik egyrészét.Egyikün ket sem befolyásolt sem szellemileg,sem lelkileg.Amikor édesanyám meghalt,néhány hónap után az ő volt szobájába költöztünk át,és legfeljebb akkor jutott eszembe anyukám,ha kezembe került egy tárgy,ami az övé volt,vagy valami emlékeztetett rá.A halottak nem járnak vissza,és nem is befolyásolják az élőket.
Vannak ugyan lelkileg labilis emberek,akik beképzelik ezt maguknak,mint pl.egy ismerősöm,aki állítja,hogy a meghalt férje válaszolgat neki,ha a fényképétől kérdez valamit.Ez pedig lehetetlen a valóságban.
A szoba légkörét, hangulatát egyáltalán nem befolyásolják.
Téged befolyásolnak, méghozzá azzal, ha rájuk nézel vagy eszedbe jut, hogy ott vannak, akkor megváltozik a hangulatod, az érzéseid.
Azt is befolyásolja , akiben vmlyen emléket kelt az a tárgy.
De önmagában a szobát és mondjuk egy ismeretlent, aki nem tudja , hogy kié volt, azt nem.
Amikor meghalt a papám nem tudtam csak a szobályában aludni a kedvenc foteljában. máshól nem volt nyugtom. Úgy éreztem így még vele lehetek. Ha szereted jó lessz ránézni a holmijára.
emlékezni rá.
Akkor az az ő könyve lessz.
Ha nem ált közel hozzád akkór az a könyv egy halotté.
nagy a külőmbség és csak te érezheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!