Miért egyedűl Jehova Tanui vállalták fel, hogy prédikálják Isten Királyságát az egész lakott földön s más vallások nem?
Köszönöm a moderátorok nem éppen pártatlan hozzáállását! Jó lenne mindenkire alkalmazni következetesen.
"Ellenségről" azok beszélhetnek, akik valóban képesek egymás pusztítására. Jehova Tanúinak nem fizikai dolgok vagy emberek az ellenségeik, hanem a hazug eszmék és Sátán a démonaival.
Istent nemcsak a Fiú ismeri, hanem "mindenki, akinek ki akarja jelenteni" Őt. Nem mindegy, hogy egy Biblia részt hogyan ragadsz ki a környezetéből.
"Az Írás(Prófécia) amelyet Isten ihletett már megíródott :A Biblia.Isten pedig bennünk lakozik ,a felismerés megadatott a Szentlélek által....A Biblia pedig adott hozzá..."
A próféciák beteljesedése folyamatban van. Isten pedig azokkal van, akik az Ő igazságait őszintén meg akarják ismerni és cselekedni is akarják azt! Az Ő akaratának a cselekvése az a terület, ahol rendszerint hiányosság tapasztalható a legtöbb, magát kereszténynek tartó embereknél. Pedig Isten Királyságába jutni ennek a cselekvésének a függvénye Jézus szerint.
Vajon Isten akaratának a cselevése volt-e pl. a Máté 24:14? És ez ma is az? A Biblia szerint igen.
"A próféciák beteljesedése folyamatban van. Isten pedig azokkal van, akik az Ő igazságait őszintén meg akarják ismerni és cselekedni is akarják azt! Az Ő akaratának a cselekvése az a terület, ahol rendszerint hiányosság tapasztalható a legtöbb, magát kereszténynek tartó embereknél. Pedig Isten Királyságába jutni ennek a cselekvésének a függvénye Jézus szerint.
Vajon Isten akaratának a cselevése volt-e pl. a Máté 24:14? És ez ma is az? A Biblia szerint igen."
Máté14Az országnak ezt az evangéliumát hirdetni fogják az egész világon, bizonyságul minden népnek, és akkor jön el a vég. 24:14?
36Azt a napot és órát azonban nem tudja senki, ....
Istent pedig szádra hiába ne vedd..Ez pedig egy fontos Törvény,mert Mózes is félve kérdezte meg :
13Mózes ezt mondta Istennek: "Ha megérkezem Izrael fiaihoz és így szólok hozzájuk: Atyáitok Istene küldött, akkor majd megkérdezik: Mi a neve? - mit feleljek erre?" 14Isten ezt válaszolta: "Én vagyok, aki vagyok." Azután folytatta: "Így beszélj Izrael fiaihoz: Aki van, az küldött engem hozzátok." 15Azután még ezt mondta Isten Mózesnek: "Jahve, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene, Jákob Istene küldött hozzátok. Ez az én nevem minden időkre, s így kell neveznetek nemzedékről nemzedékre."
Úgyhogy közel sem Jehova ,drága Atyánk neve ,hanem Féltőn Szerető Isten,aki elküldte egyszülött fiát ,hogy tanúságot tegyen az embereknek .Ez a fiú pedig az Atyában van és Ő is a fiúban,és annak neve Jézus aki a megmentő és reá hallgassatok.Az Új szövetség amely megköttetett a fiú vérével.Jézus az Igazság ,az Út és az élet.Eljött hogy megváltson minket .Őt kell hívnunk ha már megfáradtunk a teher alatt.Az Ige így szól:
"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és megnyugvást adok néktek" (Mt 11,28)
@ izidorkata:
< Berta Woosterhez, lenne egy kérdésem, nem tudok angolul, ezért nem tudok utánna járni: Milyen gyülekezetekbe tartoznak kínai protestánsok?>
Sajnos erről nincs információm. Magyar nyelven próbáltál már rákeresni? Ha van konkrét angol nyelvű anyagod, azt meg tudom nézni, és le tudom fordítani, ha gondolod.
< Azért gondolom hogy nem Jehova Tanú a kérdező, mert eddig elég összefüggő, értelmesen megfogalmazott válaszokat olvastam Tanúktól, amelyekkel részben egyeztem, részben nem, és sosem fenyegetőztek. Ez a primitív stílus nem vall rájuk.>
Akkor tessék, megmutatom azt a kérdést, amit előzőleg már említettem; ha rászánsz néhány órát az átolvasásra, le fogsz döbbenni, milyen stílusban nyilvánultak meg többször is. Bőven találsz majd példát fenyegetőző és primitív stílusú válaszokra:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Aztán: találtam egy részletet az egyik saját kiadványukból, ami elég gázos, de magyarázat lehet a másokhoz való hozzáállásukra, legalábbis ami a felekezetüket elhagyókat illeti:
<< "Kerüljétek őket" - mondja Isten Szava. Más fordítások ezt így adják vissza: "térjetek ki előlük", "tartsátok távol magatokat tőlük", "maradjatok távol tőlük". Ezt az ihletett tanácsot nem lehet félreérteni. Tegyük fel, hogy egy orvos azt mondja neked, hogy ne érintkezz egy személlyel, aki egy fertőző és halálos betegségben szenved. Nagyon is jól tudnád, hogy mit jelent az orvos figyelmeztetése, és egész biztos, hogy szigorúan követnéd azt, amit mondott. Nos, ezek a hitehagyottak 'az elméjükben' betegek, és szeretnének másokat is megfertőzni a hitehagyott tanításaikkal.” >>
(forrás: Az Őrtorony újság 2011. június 15-i száma, 16. oldal)
Emiatt Angliában be is perelték őket, mivel a szervezetet elhagyókra használt "elméjükben betegek" / "elmebetegek" [angolban: "mentally desaesed"] kifejezés sérti az ország "Vallásos gyűlöletről szóló törvényét" ("Religious Hatred Laws"). Erről bővebben itt:
http://www.youtube.com/watch?v=5v6NpUldrGw&feature=uploademail
Ez is angol nyelvű ugyan, de magyar fordítással nem találtam videót.
@ Mulder614:
Összekeverted Kínát a Chinatown-nal. :P
Aztán összekeverted a válaszolókat, ráadásul nem lehet tudni, hogy a kommented melyik része kinek szól. Egy válaszoló kérdezte a számadatokat, egy másik válaszoló pedig megmutatta, hogyan néz ki egy egyenes válasz (a 2. voltam én). Hangsúlyozom, hogy a számokat az Őrtorony szervezet SAJÁT kimutatása alapján írtam, be is másoltam a forráslinket. Amúgy a vonatkozó Wiki oldalakon is ugyanabból a forrásból vették az adatokat az egész világot és Magyarországot tekintve is. A többi országot nem tudom, mert azokat nem néztem meg külön. Mindenesetre ezek a források bárki számára hitelesebbek, mint a "szóbeszéd", források nélkül.
Shalom. :)
"Ha meg kérsz egy tanút, hogy többé ne járjon a házamhoz, akkor azt feljegyzi, és nem fognak nálad járni, erre nem gondoltál?"
Sokan tapasztalták már, hogy nem elég a kérés, egyes JT-k nem értenek a szép szóból.
"tegyük fel kínában nincsenek olyan sokan, de erről adatot nem kerestem"
Nem is kell keresgélni, belinkeltem a WTBTS saját kimutatását, amiben egy hang sincs Kínáról. Kíváncsi vagyok, az ez éviben majd lesz-e...
"az pedig nem prédikálás, hogy várják az embereket a különböző vallások, hogy majd odatalálnak"
Nem is ezt teszik; itt is írt valaki példákat, én pedig tegnap írtam egy másik kérdésnél, úgyhogy nem ismétlem.
"Jézus és az apostolok nem ezt csinálták."
De nem is járkáltak házról házra területkártyákkal és kiadványokkal felszerelkezve; továbbá a tanítványok nem írtak havonta "szántóföldi jelentést" a prédikálással töltött órákról és a kiosztott kiadványokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!