Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért egyedűl Jehova Tanui...

Miért egyedűl Jehova Tanui vállalták fel, hogy prédikálják Isten Királyságát az egész lakott földön s más vallások nem?

Figyelt kérdés

2012. febr. 7. 10:12
 41/91 Mulder614 ***** válasza:
6%

Az EGÉSZ földön nem minden hegyre-völgyre gondoltam...

A tény az hogy Jehova Tanui azok akik a világ LEGTÖBB helyére eljutottak.

. 1943-ban 126 329 tanú szolgált 54 különböző országban a föld különböző területein 6310 gyülekezetben. 1978-ban, 35 évvel később 2 182 341 tevékeny tanú működött 205 országban, 42 255 gyülekezetbe szervezve.

2012. febr. 9. 13:22
 42/91 anonim ***** válasza:
91%

@Mulder614

"Az EGÉSZ földön, de nem minden hegyen-völgyen"???

Mondanál kérlek pár adatot onnan ahol az emberiség 1/3 része él, KÍNÁban és INDIÁban hány JT is van? Előre is köszönöm! Ez egy fontos adat mivel az emberiség 1/3 részének a megmentéséről van szó. Szóval mennyire van bemunkálva ez a jelentős embertömeg? Hány JT van ott?

Benne van az évkönyvben a statisztika, kérlek keresd ki, érdekelne!

2012. febr. 9. 16:06
 43/91 Mulder614 ***** válasza:
6%

Szerinted MINDEN embernek hallania kell a jó hírről mielőtt eljön a vég?

Nem fog mindenki hallani a jó hírről mikor elérkezik a vég.

Azokhoz akikhez most nem tudunk eljutni bizonyos okok miatt, és nincs lehetőségünk prédikálni nekik Ők fel fognak támadni.

Látom te ismered a tanukat, hisz az évkönyvet említetted!

Most például Izraelbe fog kiutazni sok személy azért hogy ott is prédikálva legyen. Mindent megteszünk azért hogy a lehető legtöbb helyre eljussunk.

Nem érdemes azon filózni hogy hová NEM tudunk eljutni. Tudod az hogy ennyi támadást érte a tanukat a történelem folyamán meg lett jövendölve.

Jézus mondta

" Boldogok vagytok, amikor gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak ellenetek énértem.  Örvendezzetek és ugrándozzatok örömötökben, mivel nagy a ti jutalmatok az egekben; hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek."

Minden embernek nem is tudnánk prédikálni hisz minden másodpercben új csecsemő születik, ha minden emberhez el kellene jutni akkor véget nem érő munka lenne!

Üdv!

2012. febr. 9. 18:48
 44/91 anonim ***** válasza:
100%

@Mulder614:

Ne haragudj, de ez egy olyan "igazi JT-s válasz" volt, azaz visszakérdezés és mellébeszélés. Nem bántani akarlak, de miért nem tudtok egyenes válaszokat adni? Tessék, megmutatom, mire gondoltam a hozzád intézett kérdés esetében:

A kérdés ez volt: "Mondanál kérlek pár adatot onnan ahol az emberiség 1/3 része él, KÍNÁban és INDIÁban hány JT is van?"

Erre egy korrekt, egyenes válasz szerintem így néz ki:

Az Őrtorony szervezet saját nyilvántartása szerint az Indiára vonatkozó adatok a következők voltak (2011):

1. Össznépesség: 1.224.614.000 fő

2. Maximális létszám (azaz "hírnök-csúcs" a Királyság-szolgálatban): 37.095 fő

3. Átlaglétszám (azaz a "tevékeny hírnökök átlagos létszáma): 33.182 fő

4. Megkereszteltek száma: 1.813 fő

5. Gyülekezetek száma: 441

Forrás:

[link]

[Csak érdekességként kiszámoltam: Az adatok alapján minden 36 906. indiai ember tagja a JT felekezetnek, ez kb. 3 százezred rész. Szintén az adatok alapján az indiai JT-gyülekezetek átlaglétszáma 75 fő.]

Viszont nem tudom folytatni a példaválasz bemutatását, mert akárhogy kerestem, Kínáról nem találtam adatot ezen a listán. Gondolom, ez azt jelenti, hogy Kínában egyáltalán nincsenek Jehova Tanúi. Akkor viszont ezt kellett volna leírnod...

Megjegyzem, valóban sok ember él ott is, a Wiki szerint 2007-ben 1.321.851.888 fő volt a népesség összlétszáma (frissebb adatot nem találtam).

És ha a két ország lakosainak számát összeadjuk (Indiára elfogadva az Őrtorony adatát, Kínára pedig a 4 évvel ezelőtti hivatalos adatot), akkor ~ 2.546.466.000 az eredmény. Tehát itt akkor szó sincs az egész földről, csak a ~ 2/3 részéről.

Üdv. :)

2012. febr. 9. 20:51
 45/91 izidorkata ***** válasza:
29%

A Jehova Tanúk kimennek a cigány telepekre is? Azokba a falvakba is elviszik az örömhírt ahol nincstelenség, munkanélküliség, depresszió van?

Csak tanítással segítenek az embereknek vagy jótékonysági szervezetük is van?

Nem a kérdés kiírójától kérdezem aki egész biztos hogy nem Jehova Tanúja, csak le akarja járatni őket, hanem az igazi Jehova Tanúitól.

2012. febr. 9. 20:55
 46/91 izidorkata ***** válasza:
11%

Tény hogy a Jehova Tanúi egy erőteljesen növekedő egyház, áldás kíséri munkáját, és egyaránt tudnak szólni a modern ember nyelvén, meg a legelesettebbeket is testvérüknek tartják.

Legalábbis a folyóirataikból ez látszik.

2012. febr. 9. 21:00
 47/91 anonim ***** válasza:
90%

Néhány megjegyzés az eddigi JT-válaszokkal kapcsolatban:

6. sz. válasz: "Egyébként már sok vallás megpróbált prédikálni és kisebb nagyobb mértékben sikerült is de végül úgy sem jártak sikerrel."

Ez szemen szedett hazugság, például pontosan az előbb említett Kína esetében is: A kínai kereszténység statisztikájáról egy Wiki-oldal, mely szerint 1998 és 2008 között a keresztények száma 11 millióról 21 millióra nőtt. (Ez 10 millió ember, ill. 90,91 %-os növekedés). DE: Ez a kommunista kormány "hivatalos" statisztikai adata; becslések szerint a keresztények száma akár 70 millió is lehetett abban az évben.

[link]

Az eltérésre a magyarázat, továbbá a 2010-es adatok az alábbi linken olvashatók:

[link]

12. sz. válasz: "Azután a tanítványainak vissza kellett térniük hozzá, és be kellett számolniuk az elvégzett munkáról. "

Sehol nem olvastam a Bibliában, hogy nyilvántartást vezettek volna a bejárt területről, és ezt le kellett volna adniuk a vezetőségnek, mint ahogyan a Jehova Tanúi teszik ezt a "területkártyákkal" és a "szántóföldi jelentésekkel". Sem Pál, sem Timóteus, sem más vezetők nem kértek ilyen nyilvántartásokat a keresztény hívőktől. Egyik helyi gyülekezetben sem.

folyt. köv.

2012. febr. 9. 21:21
 48/91 anonim ***** válasza:

Kedves Izidorkata.!

Sajnos a kérdés kiírója Jehova tanúja.

Szegény annyira kivan, azt ő tudja hogy miért, hogy még azt is megmeri lépni hogy a nálatok tanultakat saját bosszúhadjáratára használja fel..Nagyon átlátszó.

2012. febr. 9. 21:27
 49/91 anonim ***** válasza:
100%

A JT-kommentekhez a folytatás:

24. sz. válasz: "És az régen volt hogy ítéletüzeneteket vittek el az embereknek hogy ha nem változnak el lesznek pusztítva."

Ez komolyan így volt, tehát tényleg "ítéletüzeneteket" vittek a JT-k az embereknek, hogy ha nem változnak meg, akkor el lesznek pusztítva? Egyszerűen nem hiszem el... Jézus nem azt mondta a tanítványainak, hogy ítéletüzenetet hirdessenek, hanem az EVANGÉLIUMOT!

32. sz. válasz: "És tényleg Jehova Tanui azok akik ma az EGÉSZ világon prédikálnak."

Mint már az előbb kiderült, egyáltalán nem az EGÉSZ világon, tehát ez az állítás nem fedi a valóságot.

@ 40: Tényleg letiltották a kérdezőt, vagy ez csak egy kézenfekvő magyarázat az "eltűnésére"? Úgy értem, hogy írtál a modiknak, és ezt válaszolták, vagy miből gondolod? Csak kíváncsiságból kérdezem.

Nem mellesleg szerintem nem valószínű, hogy a kérdező provokátor, aki így akarja lejáratni a JT-ket; egyrészt ahhoz nem kellene sem ilyen gyenge helyesírás, sem ilyen durva stílus. Néhány JT bemutatkozott már nemrég itt, a GYK-n, ennél sokkal durvább stílusban is; aki olvasta azt a kérdést a JT-kommentekkel, biztosan tudja, mire gondolok. Annál jobban nem kell lejáratni az Őrtorony szervezetet, mint ahogyan ott tették.

Természetesen nem gondolom azt, hogy minden JT ugyanolyan mértékű gyűlölettel és undorral állna más felekezetekhez; vagy legalábbis nagyon remélem, hogy vannak kivételek.

@ 48: A kérdezőről honnan tudod biztosan, amit állítasz?

Viszont Izidorkata tényleg nem JT, hanem egy bizonyos Paradicsomi Evangéliumi Gyülekezet tagja.

2012. febr. 9. 21:44
 50/91 anonim ***** válasza:
Sejtem hogy mért lépte meg. Nem viccelt a 80%-os.
2012. febr. 9. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!