Miért egyedűl Jehova Tanui vállalták fel, hogy prédikálják Isten Királyságát az egész lakott földön s más vallások nem?
Léccike ennél egy kicsit informatívabban, ha lehet. :)
Tehát:
1. Honnan tudod biztosan, hogy a kérdező JT?
2. Honnan tudod, hogy "kivan"?
3. Mi az a bizonyos sejtésed, és mire alapozod, hogy bosszúhadjáratot folytat?
És ha már megint itt vagyok: Izidorkata kérdésére (45. sz.) annyit tudok mondani, hogy tudomásom szerint a JT-knek semmiféle jótékonysági szervezetük, missziójuk nincs. Pontosan én kérdeztem rá erre az előzőleg már említett kérdésben, de csak kitérő választ adott az egyik felhasználó.
Az meg kutyafülét tény (46. sz.), hogy a Jehova Tanúi egy erőteljesen növekedő egyház lenne, és áldás kísérné a munkáját; az meg pláne nem tény, hogy a legelesettebbeket is testvérüknek tartanák. Senkit nem tartanak testvérüknek, csak a saját szervezetük tagjait; mindenki mást a szellemi ellenségüknek tartanak (beleértve MINDEN keresztény felekezetet is), és akkor még nagyon enyhén fejeztem ki magam.
Az Őrtorony és az Ébredjetek c. folyóirataikból pontosan ez látszik. Olvastam néhányat, úgyhogy saját tapasztalat. Aki nem JT, az ellenség; az országok kormányzatai a sátántól vannak (ez pl. egy Bibliaellenes kijelentés...), nem is sorolom tovább.
Arról is olvastam, hogy mennyi és milyen problémát okozhat ez a hozzáállás például egy házasságban, mert a JT fél még a közös gyerekeket is azzal riogatja, hogy a másik szülőt Armageddonnál el fogják pusztítani... A világ sok országában egyre növekszik azoknak a bírósági pereknek a száma, amelyekben az ilyen hozzáállás miatt válnak el a szülők (a nem-JT fél kezdeményezésére), és amelyekben a gyerekeket a nem-JT félnek ítélik. Szintén hosszú téma, nem írok több kisregényt. :)
Azért gondolom hogy nem Jehova Tanú a kérdező, mert eddig elég összefüggő, értelmesen megfogalmazott válaszokat olvastam Tanúktól, amelyekkel részben egyeztem, részben nem, és sosem fenyegetőztek.
Ez a primitív stílus nem vall rájuk.
Különben lehet hogy tévedek.
Ha tévedtem, elnézést kérek a kérdés kiírójától,
és ajánlom neki Jézus szavait, amit az általam ismert J.Tanúk ismernek, és jellemzi őket:
,,Tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. (Mt 11,29). “
Berta Woosterhez, lenne egy kérdésem, nem tudok angolul, ezért nem tudok utánna járni:
Milyen gyülekezetekbe tartoznak kínai protestánsok?
Tehát Kína!.... Keydjük ott hogy Kina törvényileg egy erős város.Nagyon nehéz oda be és ki jutni! Miért kérdezted a számadatokat ha magad is tudod? A számok csak számok semmi több! Az internet segitségével például lehet prédikálni Kinában is.(Hamár személyesen nem tudunk ott ténykedni...)
Miért ne járnánk nyomornegyedekbe prédikálni? Minden emberhez elmegyünk, legyem bármilyen szegény vagy tartozzon bármilyen rasszhoz!
Vallási vezetők egy spanyolországi konferencián a következőket jegyezték meg: „Talán azt hanyagolják el [az egyházak] leginkább, amire a Tanúk éppen a legtöbb időt fordítják: hogy felkeressék az embereket az otthonaikban, ami az ősegyház apostoli módszerének felel meg. Míg az egyházak nem ritkán a templomépítésre és az imádati helyeken elmondott prédikációkra korlátozzák tevékenységüket, valamint arra, hogy harangszóval csalogassák magukhoz az embereket, addig [a Tanúk] az apostoli módszert követve házról házra járnak, és minden alkalmat megragadnak a tanúskodásra” (El Catolicismo. Bogotá, Kolumbia, 1975. szeptember 14., 14. o.).
És amúgy egyik más vallás tagjai sem "ellenségek"(ahogy ezt az előző egyik válaszoló írta).Ha így lenne miért prédikálnánk mindenkinek?
Hogy anyagilag támogatjuk-e a rászorulókat?
Természetesen ha egy őszinte szívű ember rossz körülmények között él, akkor anyagi támogatást is kaphat. Persze ha az illető tényleg a megélhetésre szánja a pénzt.
Ha támogatnánk anyagilag az embereket már 3xor ennyien lennénk.
Jézus hány segélyakciót alapított??? Hányszor jutalmazta pénzel a tanítványait? Az egyházakba ha nem fizeted az adót akkor el sem temetnek. Ma Jézus épp úgy hajtaná ki a kufárokat minden templomból mint a földön léte során tette.
Mert náluk az igazság ismerete. Sokan azzal próbálnak kritizálni, hogy nem is azt visszük, amit Jézus tanított. Pl. Péter írta, hogy nem Jézusról beszélünk - pedig DE! Róla is, meg Atyjáról is - de nem a háromság pogány mítoszáról! De ha nem mi, akkor kik azok, akik azt viszik, amit kell? Van még egy olyan csoport a földön, mely ekkora erőfeszítést tesz ennek érdekében?
"Viszont nem tudom folytatni a példaválasz bemutatását, mert akárhogy kerestem, Kínáról nem találtam adatot ezen a listán. Gondolom, ez azt jelenti, hogy Kínában egyáltalán nincsenek Jehova Tanúi. Akkor viszont ezt kellett volna leírnod..."
És ez BW szerint azt jelenti, hogy mégsem az egész földön vagyunk jelen. A következtetése is hamis, mivel tudjuk, hogy mennyi kínai ment szét a világba és az utóbbi időkben mennyi tért vissza. De már korábban is rengeteg amerikai, tajvani és még sok más térség rokoni kapcsolati rendszerében van jelen Kínában is a Bibliai igazság. Nincs adat, de ez nem azt jelenti, hogy nincs is ott senki.
Csak szeretnéd, de ez nem igaz.
Nos a kérdés egy kissé furán van megfogalmazva .Talán házról házra járnak és prédikálnak.Mert a többi vallás is Istenben való hitet hirdeti,prédikálja csak nem mennek házalni..Nem csak Isten Királyságát kellene hirdetni ,hanem Jézus Krisztust mint Isten egyszülött fiát is.Mert angyal nincs felhatalmazva arra hogy megváltson,ahhoz Isteni hatalom kell.
"Én vagyok a
feltámadás és az élet: aki hisz énben−
nem, ha meghal is, él;
És aki csak él és hisz énbennem, soha meg nem hal. Hiszed−é ezt?
Monda néki: Igen Uram, én hi−
szem, hogy Te vagy a Krisztus, az
Istennek Fia, aki e világra jövendő
volt.
Jn 11, 25-27.
Azt mondják "jehova tanui" hogy Paradicsomi Főld lesz Jézus visszajövetelekor.De Jézus maga mondta:
"Az ég és a Föld elmúlik ,de az én beszédeim soha el nem múlnak"
Ezek jehova tanuitól :" Amint Jézus Király lett, levetette Sátánt és gonosz angyalait az égből a föld térségébe. Ezért van az, hogy 1914 óta olyan rosszra fordultak a dolgok itt a földön"
Szellemi tisztaság: Ha Jehovát akarjuk szolgálni, nem ragaszkodhatunk egyetlen hamis vallásos tanításhoz és hagyományhoz sem. Ki kell jönnünk a hamis vallásból, és semmilyen módon sem szabad támogatnunk azt .
Fizikai tisztaság: Mivel a keresztények Istent képviselik, testüket és ruházatukat tisztán kell tartaniuk. Kezet kell mosnunk, miután használtuk a WC-t, illetve mielőtt eszünk, vagy élelmiszert veszünk kézbe. Ha nincs megfelelő szennyvízelvezető-rendszer nálatok, az ürüléket el kell ásni .
Tiszta beszéd:-a szomszédaik között kitűnnek tiszta beszédükkel, mert különböznek a többiektől.
Azt hiszem ehhez már nincs mit hozzáfűznöm...
Nem csak Isten Királyságát kell hirdetni, hanem Jézust is?
Szerinted, ha valaki Isten Királyságáról beszél, akkor miről beszél? Hogy lehetne Jézust kihagyni belőle?
"Mulder614 válasza:
Tehát Kína!.... Keydjük ott hogy Kina törvényileg egy erős város."
Kína egy ország.
"Az internet segitségével például lehet prédikálni Kinában is.(Hamár személyesen nem tudunk ott ténykedni...)
"
A világ legerősebb internet-cenzúráján még ti sem juttok át.
"És amúgy egyik más vallás tagjai sem "ellenségek"(ahogy ezt az előző egyik válaszoló írta).Ha így lenne miért prédikálnánk mindenkinek? "
Mert jobb az ellenséget megtéríteni.
# 56/58
Kedves válaszoló!
Istent senki sem ismeri csak a fiú.Isten Királyságát Jézus hirdette.De ti sem Jézus ,sem apostolok nem vagytok.Csak az hirdetheti Isten Királyságát aki ismeri.Legfeljebb csak a Próféciákat prédikálhatjátok,amelyek meg vannak írva.Szentlélekkel Jézus által hirdették az Apostolok (Jézus tanítványai)is.
Szóval milyen Királyságról is beszéltek?
Minden meg van Írva:„Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzátesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra; és ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak” (Jel 22:18-19).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!