Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért egyedűl Jehova Tanui...

Miért egyedűl Jehova Tanui vállalták fel, hogy prédikálják Isten Királyságát az egész lakott földön s más vallások nem?

Figyelt kérdés

2012. febr. 7. 10:12
 11/91 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem találkoztam olyannal, akinek vigaszt adott volna, hogy idegenek zaklatják.

Nem azt mondom, hogy kizárt, hogy ilyesmi előforduljon, de szerintem nem ez a módja annak, hogy követőket gyűjtsön egy felekezet. Engem nem zavar, hogy van ilyen, nem nézek le semmit, semmi bajom a Jehova Tanúival sem. Csak engem hagyjanak békén ők is, és a többi is. Ha tartozni akarok valamelyikhez, majd megkeresem én, nem kell, hogy a csapból is folyjanak.

2012. febr. 7. 14:31
 12/91 anonim ***** válasza:
12%

Jézus alaposan megszervezte a tanítványok prédikálását. Beosztotta őket kettesével, megmondta még azt is, hogy mivel kezdjék a beszélgetést, miről beszéljenek. Azután a tanítványainak vissza kellett térniük hozzá, és be kellett számolniuk az elvégzett munkáról. Rámutatott arra is, hogy mit érdemes magukkal vinni az útra, hogyan fogadják az elutasítást. Ez bizony megszervezett prédikálás volt.

Valóban beszélnek más vallású emberek is Istenről, csak éppen nem ilyen szervezett formában. De talán nem olyan nagy baj, hogy vannak olyanok, akik ahhoz a formához ragaszkodnak, amit Jézus meghagyott számukra.

Péter téved, mikor azt írja, hogy Jehova Tanúi a lényegről nem beszélnek, azaz nem szólnak Jézus Krisztusról és a megváltásról. Ugyan miért ne beszélnének arról, akit követendő példájuknak tartanak, akinek köszönhetik azt, hogy ismerhetik Isten királyságát, akinek szorosan követik a nyomdokait, akinek a váltságáldozata nélkül nem lenne megmentése senkinek? Nem lenne megbocsátás, nem lenne tiszta lelkiismeret, nem állhatnánk Isten előtt.

Amiről Jézus tanította az embereket, arról beszélnek Jehova tanúi is. Bocsánat, de Jehovának a legnagyobb tanúja Jézus volt. Ebben miért ne követnék őt?

Mindenki olyan módszerrel hirdeti az Isten szavát, amilyennel akarja. Mindenki úgy küldi el Jehova tanúit, ahogy akarja, ám ez magát az embert minősíti. Hogy mi a helyes a prédikálás terén, milyen mintát érdemes ebben követni, azt Jézus világosan bemutatta.

Gusev

2012. febr. 7. 15:15
 13/91 anonim ***** válasza:
100%

"Igazad van változik a világ és az emberek is,lehet hogy ez neked zaklatás de sokaknak vigaszt ad."

Akinek vigaszra van szüksége, az megtalálja őket, vagy bármilyen más egyházat, amire szüksége van. Az én házamban az van, amit én szeretnék, tehát ha én nem vagyok vallásos, ők meg idejönnek, addig csengetnek és zörögnek, ameddig a kutyám már annyira ugat, hogy kénytelen vagyok kimenni, aztán hiába mondom, hogy nem érdekel, mondják tovább... na szerintem ez pont kimeríti a kellemetlen, pofátlan erőszakosság fogalmát. Hiába tartják ezt ők küldetésüknek, én nem vagyok köteles örülni neki.

Hozzá teszem, ők maguk tehetnek arról, hogy rengeteg ember így áll hozzájuk.

2012. febr. 7. 15:55
 14/91 anonim ***** válasza:
14%

Mi elmegyünk az emberekhez megpróbálunk kedvesen beszélgetni velük bibliai témákról elmondani azt ami bár a bibliában van sokan nem értik és hogy milyen áldásokra számythatunk ha követjük istent.

És Sok esetben még arra sem máltatnak hogy meghalgassanak sőt velem bárhogy is beszéljen valaki én kedves maradok. Senki Sem tökéletes ezért ha előzö válaszoló lehet hogy úgy szóltál annak a személyhez hogy rosszul reagált rá ne legyél olyan elítélő. Mi elmegyünk hogy beszélgessünk aki kedvesen elutasyt nem erősködünk (aki nem kedvesen azzal sem erősködünk) de ha elutasít valaki az az ő dolga és nem tudja mit utasít el. És kiszeretném hangsúlyozni hogy nem térítünk Csak beszélgetünk és ezzel nem bántunk senkit.

2012. febr. 7. 17:54
 15/91 anonim ***** válasza:
100%
De miért kell valaki házához menni, a saját, privát szférájába belemászni? Az otthonodban gondolom jól érzed magad, minden úgy van, ahogy te szeretnéd, ahogy neked kényelmes, ami megfelel neked. Az otthonában a legtöbb ember akkor tud lenni, mikor megengedi a szabadideje. Pihen, olyasmivel foglalkozik, amit szeret, házimunkát végez. Lehet, hogy én vagyok a furcsa, de ilyenkor nem vagyok kíváncsi sem térítőkre, sem házaló ügynökökre, sem senki ilyesféle emberre. Az utcán maximum megyek tovább és nem állok meg nekik, de nehogy már a saját házamban bujdosnom kelljen, mert csak nyomja a csengőt, csak nyomja...
2012. febr. 7. 18:07
 16/91 anonim ***** válasza:
100%

Ez így egyszerűen nem igaz. A történelem során minden keresztény felekezet végzett missziós tevékenységet, ennek köszönhető az, hogy ma ott vannak a keresztény országok, ahol vannak.

Európában és a Közel-Keleten az ókeresztények, illetve az ortodox és katolikus felekezetek hirdették az igét, Észak-Amerikában inkább a protestánsok, Dél-Amerikában pedig a katolikusok, de a felfedezéseket követően szinte mindenhol megjelentek a misszionáriusok, ahová keresztények tették be a lábukat, és most is ott vannak még Afrikában és a Távol-Keleten, talán csak a muzulmán-hitű országok jelentenek kivételt, de még ott is van keresztény kisebbség.

Ami pedig Jézust illeti, ő sem zargatta az embereket, miközben tanított. Általában nyílt téren, "közterületeken" hirdette az Igét, maguk az emberek gyűltek köréje, mert hallani akarták.

2012. febr. 7. 18:11
 17/91 anonim ***** válasza:
92%

De én azt nem értem, hogy mit nem lehet megérteni azon, hogy NEM AKAROK BESZÉLGETNI SEM senkivel ilyesmiről!?

Nem akarom, hogy becsöngessenek a házamba, hogy megállítsanak az utcán, sem, hogy telefonon zargassanak. Nem beszélgetek velük, és már a felajánlástól is kiráz a hideg, mert annyira gyakran történik.

Ha itthon vagyok, vagy ténykedem (házi munka, hazahozott irodai munka), vagy tényleg pihenni szeretnék, és nem idegenekkel beszélgetni, főleg nem olyan témáról, ami engem alapvetően nem érdekel nagyon. Az ilyen módon számomra felesleges csöngetés és telefoncsörgés mindenképpen megzavar.

És nem szoktam bunkó lenni, de mikor már harmadszorra sem érti meg, hogy NEM, akkor vagy rácsukom az ajtót, vagy erélyesen szólok, mert nem értenek a szép szóból.

Ha kiírom a kapura, hogy hagyjanak békén, akkor nem fognak becsöngetni többet? A számomat hogy lehet letiltani?

2012. febr. 7. 19:09
 18/91 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb módszer a lerázásukra, ha kiteszel egy táblát vagy matricát amelyen ez áll: "Jehova Tanúi NE keressenek!"

Továbbá amikor becsöngetnek - amellett h jól elküldöd őket - kérd meg, hogy a szemed előtt írják fel a területkártyájuk hátuljára [ez egy pár utcányi térkép amit havonta kiosztanak, mindenkinek mást] hogy a te házadba ne csöngessenek be semmilyen körülmények között, különben rendőrségi feljelentést teszel. Ekkor felírják ezt a területkártya hátuljára, és aki legközelebb megkapja azt, hozzád nem fog becsöngetni!!!

Hasznos, belsős infó ;)

2012. febr. 7. 20:18
 19/91 anonim ***** válasza:
56%

Miért egyedül Jehova Tanúi vállalták fel, hogy prédikálják Isten Királyságát az egész lakott földön s más vallások nem?

Azért, mert ezt csak ti hisztek. Mi keresztyének mást hiszünk, ezért mást prédikálunk. De amiben mi hiszünk, azt mi is igyekszünk minél több emberhez eljuttatni. Mit gondolsz miért "tépjük" itt a szánkat? Mert szeretjük ha lehülyéznek? Nem inkább azért, mert hisszük egy-egy válasz talán elgondolkoztat valakit, és akár el is indíthat a megtérés útján? Mi nagyon fontosnak tarjuk, hogy az emberek tudják, van a Bibliának más értelmezése is a tiéteken kívül, és lehet a missziót másképp is csinálni, mint ti.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. febr. 7. 20:44
 20/91 A kérdező kommentje:

Nos kedves halgato mitszolsz tolakodonak hangzanae ha azt mondanak neked hogy holnap erted jonnek es meg kellene haj es valaki azt megelozoen probal figyelmeztetni?

Ha egyszer vegig halgatod es elgondolkozol rajta akkor lehet hogy kicsit maskepen fogod latni a dolgokat .

Agy egy esejt magadnak nincs mit veszitcsél rajta.

2012. febr. 7. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!