Jehova Tanúja vagyok. Mit szeretnétek tőlem kérdezni?
Kérdés a tanúkhoz:
Az Őrtorony 1935-ig tanította, hogy Jézus 1874-ben jött el másodjára, tehát hogyan választhatta volna ezt a szervezetet az Úr 1918-ban az ő "hű és értelmes szolgájának"? Nem voltak várakozásban - ahogyan most sem -, hiszen azt hitték már eljött! Továbbá milliós példányszámban ROSSZ és HAMIS dátumokat hirdettek. Ez lett volna a "megfelelő táplálék a megfelelő időben"?
jehovatanui.blog.hu/media/file/Egy%20elgondol%C3%A1s%20rabjai.pdf
Azt írtad az előző hozzászólásban, hogy Jézus szellemszemélyként létezett a megtestesülése előtt, és szellemszemélyként létezik a mennyben most.
Erre írtam, hogy Jézus nem "szellemszemély" hanem MEGDICSŐÜLT EMBERI testben van.
Az idézeteid is erről szólnak. Jézus teste feltámadt. Ugyanaz a test támadt fel, mint amelyiket eltemették.
"megeleveníttetett szellem szerint" ez azt jelenti, hogy a romlandó teste romolhatatlan, megdicsőült lett.
Ez szellemi test, de TEST. Ugyanúgy néz ki, mint azelőtt. Tud enni vele Jézus, van húsa, és csontja, de nincs benne vér.
Ez jelentős különbség a többi mennybe került emberi lélekhez képest. A hívők teste csak a feltámadáskor, illetve egyeseké az átváltozáskor (elragadtatáskor) lesz olyan, mint Jézusé most.
Ezért írtam, hogy nem "füstként lebeg" Jézus a mennyben, hanem megdicsőült testben létezik! A szellemi teste különbözik az angyalok szellemi testétől.
Kedves barátom!
Mivel az Apcsel 8:12-vel kapcsolatban, nem volt igazad, ezért most előhozakodtál egy új témával. Mivel Jehova Tanúi hirdetik a Jézus Krisztus nevéről szóló evangéliumot.
Johnny Joker
20 évet töltöttél köztük. Miért?
Kedves pergamon!
Nem én hoztam elő az újabb témát. Ennél a kérdésnél a hozzászólásaimat, ha jól emlékszem, egy kivételével aláírtam.
A Csel 8:12-ről szóló vitát pedig szerintem nem zártuk le. Ti abból a szellemből beszéltek, ami bennetek van, és ezt adjátok tovább az embereknek. És mivel ez nem Krisztus szelleme, hogyan is hirdethetnétek Krisztust? A szív teljességéből szól a száj, de ha nem él Krisztus a szívedben, nem tudod Őt hirdetni! Róla tudsz beszélni, de Őt, az Életet nem tudod továbbadni.
"Kísértsétek meg magatokat, ha a hitben vagytok-é? magatokat próbáljátok meg. Avagy nem ismeritek-é magatokat, hogy a Jézus Krisztus bennetek van? Kivévén, ha méltatlanok vagytok." 2 Kor 13:5
Üdv,
Tamás
Mikor az angyalok testet öltöttek, akkor a mennyei testükben voltak jelen a földön, vagy pedig fizikai testben?
(1Mózes 19:15, 16) . . .Amikor azonban hajnalodott, az angyalok kezdték sürgetni Lótot, ezt mondva neki: „Kelj föl! Vedd a feleségedet és az itt lévő két lányodat, nehogy elpusztulj te is a város vétke miatt!” 16 És amikor késlekedett, a férfiak — Jehova iránta való irgalmából. . .
180/199 - „Pl. Amikor Jézus kijelenti magát a Gecsemáné kertjében, és azt mondja "én vagyok" (azaz ő=JHVH, hogy témánál maradjunk), ezen szavakban olyan erő volt, hogy az őt elfogni készülő csapat hátraesett. János 18:6. Ezután már visszafogta a szellemi hatalmát, és a következő válaszában már nem volt ilyen szellemi erő. Mindenesetre az elfogói amikor hátraestek, még megtérhettek volna. „
Mielőtt téves következtetésekre jutnál, jelzem, hogy a János 18:6-ban nem az van, hogy „hátraesett” - ahogy idézed. Hanem:
(Wescott-Hort 1881): Ján 18:6 ως5613 ουν3767 ειπεν2036, 5627 αυτοις846 εγω1473 ειμι1510, 5748 απηλθον565, 5627 εις1519 τα3588 οπισω3694 και2532 επεσαν4098, 5627 χαμαι5476
ósz ún eipen autoisz egó eimi apélthon eisz ta opiszó kai epeszan khamai
(Károli): Ján 18:6 Mikor5613 azért3767 azt mondá2036 nekik,846 hogy:3754 Én1473 vagyok;1510 hátra3694, 1519 vonulának565 és2532 földre5476 esének.4098 *(3588)
G565 ἀπέρχομαι (aperkhomai)
1) elmegy, eltávozik
2) utána megy, követ
3) elterjed (hír)
G1519 εἰς (eisz)
1) -ba/be, -ra/re, hoz/hez/höz, -ig
2) -vá/vé; vmi célból, -ra/re; -ért
3) iránt
4) ellen, szemben
5) illetően, kapcsolatban, -ra/re vonatkozóan
6) -ban/ben, -on/en/ön
7) -szor/ször
G3588 ὁ ἡ τό (ho hé to)
a, az; határozott névelő
G3694 ὀπίσω (opiszó)
1) vissza, visszafelé
2) mögött, után; vkitől el-
G2532 καί (kai)
1) és; is, szintén
2) ekkor, akkor; így aztán; most hát
3) azaz, vagyis; tudniillik, ugyanis
4) de, hanem, mégis
5) páros kötőszóként: … is, …is; mind…, mind…; egyrészt …, másrészt
6) bizonyos esetekben (pl. mondat elején) nem szükséges fordítani (hebraizmus)
G4098 πίπτω (piptó)
1) esik, leesik, zuhan
2) leborul, földre borul
3) elesik, elhull
4) összeomlik; megbukik, tönkremegy
5) vkit vmi ér; megszállja vmi
G5476 χαμαί (khamai)
- a földre, le
Vida fordítása: „Amint tehát azt mondta nekik: Én vagyok, meghátráltak és leestek a földre.
Egyszerű fordítás: „azok hátraléptek, és földre estek.”
Fontos megjegyezni, hogy a görög szövegben a pipto (esik/leesik) sehol nem jelent hanyattesést! Hogy pedig a szavakban lévő erő miatt estek volna hanyatt? Pl. nézd meg a Máté 17:6-ot. Ott a tanítványok megrémültek és arcra estek, ott is a pipto (szótári alak) van. Isten beszédének ereje nem döntötte hanyatt őket.
Ha tisztában szeretnél lenni, a hanyattesés témával, akkor javaslom, dolgozd ki ezt a témát a Bibliából.
Hol szerepel hanyattesés a Bibliában, mit jelentenek azok az idézetek a hanyatteséssel kapcsolatban? Milyen tanulságokat lehet levonni belőlük? Hogyan alkalmazhatóak napjainkra nézve? Milyen egyházakban találhatóak hanyattesések és ezekből milyen konzekvenciát lehet levonni?
Nem csak úgy beleugrani a témába, és vaktában idézgetni bibliaverseket, mint ahogy tetted. Hiszen az, hogy a Krisztust elfogó csapat hátraesett volna, a Bibliából nem nyert igazolást. Ha nem szó szerint, hátrafelé mentek/távoztak és földre estek. De a hátra kifejezés nem az esésre vonatkozik, hanem a menésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!