Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúja vagyok. Mit...

Jehova Tanúja vagyok. Mit szeretnétek tőlem kérdezni?

Figyelt kérdés

2012. jan. 6. 19:01
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/557 A kérdező kommentje:

122/171 - Az, hogy a a karizmák az első században megszűntek volna, vagy, hogy csak az apostolokra vonatkoztak volna nem bizonyított. Sőt cáfolja a történelem, és az írás is. De elfogadom, hogy erről nem akarsz beszélgetni.

A karizmák újra felbukkanását jövendöli meg a Biblia (2Thessz 2:9; Máté 24:14), de már sátán erejével. Ha te nem veszed észre, hogy amikor a karizmatikusok órákig görcsökben fetrengenek a földön, és vonaglanak, az nem Isten munkája, hanem az ördögé, ez azért, lehetséges, mert magad is agyilag befolyásolva vagy.

Akkor Mi a véleményed arról, hogy lehet-e Jézushoz imádkozni?

„Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;” (Máté 6:9) Itt a válasz, hogy kihez lehet.

Ha a Róma levél 13:4 alapján a rendőrök Isten szolgái, miért nem lehetnek szerintetek JT-i rendőrök?

Nagy a vérbűn esélye, hogy valaki lelő valakit – szerintem.

Hogy lehet, hogy az Ézsaiás 6-ban látottak és hallottak szerint JHVH-ról van szó, az evangélium szerint azonban Jézus dicsőségét látta (Ján 12:41),

- Itt nem Jézus dicsőségéről van szó -

és a Szent Szellem hangját hallotta (Ap. Csel 28:25) Ézsiás?

Nem azt mondja, hogy hallotta, hanem a szent szellem ihlette Ézsaiást, amikor prófétált.

Hogy lehet, hogy az első és utolsó név, mind JHVH-ra, mind Jézusra is vonatkozik?

Valamilyen tekintetben vonatkozhat Jézusra is, mint ahogy más címekben is van azonosság, de pl. Legfelségesebb Isten, csak egy van, az Atya egyedül.

Mit ért Zakariás az alatt, hogy lesz idő, amikor egy JHVH lesz? (Zakariás 14:9)

Jehova egyedüli Isten lesz, mivel a hamis álistenek megítéltetnek és nem lesz többet az emberi fejekben rivális (hamis) istennek.

Ki fog eljönni a földre Armaggeddonkor? JHVH, vagy Jézus, vagy mindketten?

Egyik sem, Szellemi értelemben jön el Jézus, csak az ítélet lesz látható.

Ha az ember lelke a halál után öntudatlan, akkor mit keresnek halottak lelkei a mennyben a Jelenések 6:9-ben?

Azoknak vérét látta, - a test lelke a vérben van – jelképesen (3Móz 17:11)

2012. jan. 11. 00:54
 172/557 anonim ***** válasza:
90%

Köszi a válaszokat. Elismerésem, hogy mindenre reagáltál.

Ha sem Jézus, sem JHVH nem jön el, azaz csak Jézus jelképesen, akkor hogyan értelmezed az Ap. Csel. 1:11-12-t, a Zakariás 14:3-15 fényében, amely Jézus visszajöveteléről ír. Ugyanez az esemény részleteiben a Jelenések könyvében a 19. fejezet 11-21-ig van leírva.

Az ezután következő eseményeket a Zakariás 14:16-tól olvashatod. Ekkor kezdődik a millenium. A millenium végén lesz pedig csak az általános végső ítélet.

Szóval ha szerinted Jézus "már láthatatlanul eljött", és nem is jön el láthatóan akkor ezek a próféciák mikor teljesednek be???

Külön ajánlom figyelmedbe azt a tényt, hogy Zakariás JHVH eljöveteléről szól, az olajfák hegyére, az Újszövetség pedig Jézus eljöveteléről tanít.

Üdv.

CH

2012. jan. 11. 01:08
 173/557 anonim ***** válasza:
94%

>>"Ha te nem veszed észre, hogy amikor a karizmatikusok órákig görcsökben fetrengenek a földön, és vonaglanak, az nem Isten munkája, hanem az ördögé, ez azért, lehetséges, mert magad is agyilag befolyásolva vagy." <<

Nos, ezt Jézus sem tudta másképp csinálni:

Márk 1:És elálmélkodának az õ tanításán; mert úgy tanítja vala õket, mint a kinek hatalma van, és nem úgy mint az írástudók. 23 Vala pedig azok zsinagógájában egy ember, a kiben tisztátalan lélek volt, és felkiálta, 24 És monda: Ah! mi dolgunk van nékünk veled, Názáreti Jézus? Azért jöttél-é, hogy elveszíts minket? Tudom, hogy ki vagy te: az Istennek Szentje. 25 És megdorgálá õt Jézus, mondván: Némulj meg, és menj ki belõle. 26 És a tisztátalan lélek MEGSZAGGATÁ ŐT, és fenszóval kiáltva, kiméne belõle.

A démonok kimenetele görcsös rángatózásokkal járt. Már akkor is.

A karizmák megszűnéséről a Biblia semmit nem ír. Hiszen Jézus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Ha a földi életében gyógyított, démonokat űzött, akkor ugyanezt teszi most is a Szelleme által.

Történelmileg bizonyított, hogy a karizmák nem szűntek meg. Az pedig, hogy az utolsó időkben meg csak az antikrisztus tesz csodákat egyenes abszurdum. A két tanú (próféták! Jel. 11) természetfeletti hatalma is az ördögtől van szerinted?

Pál apostol óva intett azoktól, akik magukat kereszténynek vallják, de megtagadják annak erejét:

2 Timóteus 3:5 " 5 Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld. 6 Mert ezek közül valók azok, a kik betolakodnak a házakba,...."

A Szent Szellem ajándéka ma is, és BÁRKINEK, nekünk is érvényben van, és elérhető:

Ap. Csel 2: 39 Mert néktek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek, és MINDAZOKNAK, KIK MESSZE VANNAK, VALAKIKET CSAK ELHÍV MAGÁNAK AZ ÚR, a MI ISTENÜNK.

Üdv

2012. jan. 11. 01:25
 174/557 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Most reagálnék a nekem írott kommentedre is:

<Csökönyös ragaszkodásról szó nincs, csupán arról, hogy a házról házra való tanúskodás bibliailag alátámasztott. De ajánlanak még sokféle más módszert is, amelyik legalább olyan hasznos lehet, mint ez. >

Bibliailag alátámasztott abban az esetben, ha a többféle fordítási lehetőség közül ehhez a változathoz ragaszkodik valaki. Ennyi.

Nekem most úgy tűnik, hogy "a sokféle más módszer" közé tartoznak az internet közösségi oldalai is, mivel az utóbbi időben elég sok új JT jelent meg itt, a GYK-n; közös jellemzőtök (persze a tanításaitokon kívül): szinte semmi előzetes ismeret a rendszer működéséről, szabályairól... :(

Esetleg mostanában központilag javasolták nektek ezt a módszert?

<Megint elfogultan szólsz a Társulat ELLEN, holott senki biztosan nem tudja a pontos kiejtést. Pl. a magyar költők, Petőfi, Ady, Arany, József Attila, stb. mind a Jehovát használták. A Társulat is azért használja ezt, mert ez a közismertebb. >

Ez részemről nem elfogultság, hanem az eddigi ismereteim és tapasztalataim. A közismertség pedig nem a helyesség bizonyítéka. Lásd például azt a három linket, amit bemásoltam neked, hogy olvasd el. Elolvastad?

< Ha annyira ragaszkodnak a keresztény egyházak a Jahve formához, akkor az őszhöz miért nem ragaszkodnak, hiszen Jézus ősszel született, akkor miért ragaszkodnak a téli karácsonyhoz? Talán mert ez terjedt el? (...) >

A "keresztény egyházak" szókapcsolattal általánosítasz, többezer felekezetet egy kalap alá véve. Nálam nem jó helyen kopogtatsz ezzel, mivel én egyáltalán nem ragaszkodom nemhogy a téli karácsonyhoz, de még csak magához a karácsonyhoz sem igazán. Nagyon jól tudom, hogy a kutatások szerint Jézus ősszel született i. e. 4. és 7. között; továbbá azt is tudom, hogy a Bibliában nincs lejegyezve az, hogy a tanítványok ünnepelték volna a születésnapját, vagy megemlékeztek volna arról. Ismerem a karácsony és a kiválasztott dátum, továbbá a hozzá fűződő szokások eredetét is. Közel 10 éve nem állítok karácsonyfát itthon, csak díszítem a lakást; és nem csinálok nagy felhajtást az ajándékok körül. Mindezt saját elhatározásomból teszem így. Volt olyan év, amikor részt vettem ünnepi Istentiszteleten, volt, amikor nem. Merthogy a Biblia nem is tiltja a Jézus születéséről való megemlékezést, az afölötti örömet, hogy Isten Megváltót, Szabadítót küldött...

<A Társulatot most kétszer is kritizáltad, a támadót meg véded. (...) Előző egyoldalú kritikáidból az jön le, hogy nem vagy teljesen pártatlan, hanem félrehúzol a látásmódodban. >

A meglévő ismereteim alapján kritizálok vagy védek. A Társulatról már elég sokat olvastam több forrásból is, így a véleményemet elég megalapozottnak érzem. A "támadó" esetében pedig ismét átnéztem az összes választ, ami az előző válaszomig érkezett; és teljesen világos, hogy – mint az előző válaszomban is említettem – te kezdted, és azóta folyamatosan egyre erősebben hangoztattad a negatív véleményedet, ill. több válaszolóval is hasonlóan jártál el. Hiába próbálod ezt magyarázni vagy másképp beállítani, ez olyan, mint a kisgyerekeknél: "A verekedés úgy kezdődött, hogy Peti visszaütött." Az általad kezdeményezett "verekedés" pedig nem jó gyümölcsöt termett... :(

< Hogy mennyit olvastam el belőle, nem tartozik rád. Utána meg jössz azzal, hogy ha el vagyunk tiltva a hitehagyott irodalomtól, akkor miért olvasok el ilyesmit. >

Felhívtam a figyelmedet egy hirtelen kijelentéseddel kapcsolatban arra, hogy annak igazságtartalma csak akkor lehetne teljesen okés, ha minden cikket elolvastál volna. A válasz alóli kibújás helyett őszintén be is vallhattad volna, hogy nem olvastad el nemhogy az egészet, de csak nagyon kis részét; de mindegy is, mert látszik ez már máshonnan is...

Nem emlékszem arra, hogy az eltiltással jöttem volna bármikor is – de én is így hallottam, tehát nem lep meg a dolog – ; légy szíves mutasd meg, melyik válaszomra gondoltál.

A kommented további részére nem reagálok, mert olyan témákat érintettél benne, amelyeket én nem hoztam fel, tehát valószínűnek tartom, hogy nem nekem írtad. Amennyiben még írsz itt majd, javaslom, hogy a félreértések elkerülése végett mindig jelöld meg, hogy kinek szól a kommented.

Részemről tehát az eddigi kérdéseimre várom még a válaszodat (94. sz. alatt szerepelnek); azaz önvédelem témában: "Nem kellene tenni valamit - pl. szélesebb körben és nagyobb energiával hirdetni ezt - annak érdekében, hogy többezer ember testi épségét vagy akár az életét is megkíméljék? Ez a mulasztás kinek a felelőssége? "

Ill. azt írtam, szívesen olvasnám a véleményedet a bemásolt linkekről; most ismét bemásolom a még aktuálisakat, és konkrét kérdéseket is írok hozzájuk:

Mit gondolsz arról, ami az alábbi videóben szerepel?

Az Őrtorony Társaság okkult háttere:

http://www.youtube.com/watch?v=ngvfE4I25xk

Tudsz-e magyarázatot az alábbi történetben szereplő ellentmondásokra a Szervezet működéséről és tanításairól? (Nem magának a történetnek a kritkájára vagyok kíváncsi, hiszen tudomásom szerint senki nem mondta, hogy ez igaz történet lenne; hanem a benne szereplő állításokra):

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

Az alábbi kérdésben szereplő bizonyítékokkal szemben tudsz-e felhozni vitathatatlan cáfolatot, miszerint a Szent Szellem nem személy lenne? Ha igen, kérlek, a kérdéshez írd be válaszként:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Üdv. :)

2012. jan. 11. 01:27
 175/557 A kérdező kommentje:

Ha sem Jézus, sem JHVH nem jön el, azaz csak Jézus jelképesen, akkor hogyan értelmezed az Ap. Csel. 1:11-12-t, a Zakariás 14:3-15 fényében, amely Jézus visszajöveteléről ír.

Ha Jehova szó szerint veti meg a lábát, akkor ezek a próféciák is szó szerintiek lehetnek, de mivel Jehova lábának megvetése jelképes, hasonlóan a többi szöveg is szimbolikus.

Ugyanez az esemény részleteiben a Jelenések könyvében a 19. fejezet 11-21-ig van leírva.

Itt az ítélő Jézusról van szó: ő nyomja a mindenható Isten haragja hevének borsajtóját.

Az ezután következő eseményeket a Zakariás 14:16-tól olvashatod. Ekkor kezdődik a millenium. A millenium végén lesz pedig csak az általános végső ítélet.

Szóval ha szerinted Jézus "már láthatatlanul eljött", és nem is jön el láthatóan akkor ezek a próféciák mikor teljesednek be???

Armageddonkor kezdődik az ítélet a nemzetek ellen. Ez még ezután jön.

Külön ajánlom figyelmedbe azt a tényt, hogy Zakariás JHVH eljöveteléről szól, az olajfák hegyére, az Újszövetség pedig Jézus eljöveteléről tanít.

Jézus tanította: „Én az én Atyám nevében jöttem, és nem fogadtatok be engem; ha más jőne a maga nevében, azt befogadnátok.” (János 5:43)

Amikor Jézus eljön Jehova nevében, az annyi, mintha maga Jehova jönne el, hiszen Jézus Jehova ítéletvégrehajtója.

2012. jan. 11. 01:33
 176/557 A kérdező kommentje:

"174/176 - A démonok kimenetele görcsös rángatózásokkal járt. Már akkor is. "

Itt kimenetekről nincsen szó, hiszen pl. Németh Sándor gyülekezetében ugyanazok rángatóznak már évtizedek óta.

2012. jan. 11. 01:38
 177/557 anonim ***** válasza:
64%

Üdv,

Az előző hozzászólásodhoz:

Ez nincs így.

Hogy ilyet hitelesen állíthass évtizedekig kellene az ominózus gyülekezetbe járnod.

Én évtizedek óta járok, és elmondhatom, hogy nem mondtál igazat.

2012. jan. 11. 01:50
 178/557 A kérdező kommentje:

„Mit gondolsz arról, ami az alábbi videóben szerepel?

Az Őrtorony Társaság okkult háttere: "

Ha okkult háttere lenne, nem lenne képes olyan kiforrott tanítást adni és olyan tiszta látásmóddal rendelkezni, mint amilyennel rendelkezik.

"Tudsz-e magyarázatot az alábbi történetben szereplő ellentmondásokra a Szervezet működéséről és tanításairól? (Nem magának a történetnek a kritkájára vagyok kíváncsi, hiszen tudomásom szerint senki nem mondta, hogy ez igaz történet lenne; hanem a benne szereplő állításokra): "

Konkrét kérdésekre szívesen válaszolok, de senki kedvéért nem olvasok el litániákat, amiket összehordtak olyan emberek, akik nem maguk járnak utána dolgoknak, hanem hitelt adnak sok bulvárhíresztelésnek.

Miért nem olvasod el a Társulat kiadványait? Miért nem jársz utána személyesen magad? Lusta vagy rá? Én mindennek személyesen utánajártam, és a szellemi röpcédulákat engedem, hogy elsodorja a szél mellőlem.

"Az alábbi kérdésben szereplő bizonyítékokkal szemben tudsz-e felhozni vitathatatlan cáfolatot, miszerint a Szent Szellem nem személy lenne? Ha igen, kérlek, a kérdéshez írd be válaszként: "

Valódi személyek között kommunikáció van. Szól a Fiú, „Atyám, dicsőítsd meg nevedet” - Jön rá válasz: Megdicsőítettem és ezután is megdicsőítem.” - Ez egy párbeszéd. A szent szellem nincs párbeszédben sem az Atyával, se a Fiúval.

2012. jan. 11. 01:51
 179/557 A kérdező kommentje:

A karizmatikusokat az ördög rángatja, azért is esnek hanyatt. A hanyattesés a Bibliában az elbukást szimbolizálja.

Amikor 1Kor 14:24-25 írja: De ha mindnyájan prófétálnak és bemegy egy hitetlen, vagy avatatlan, az mindenektől megfeddetik, mindenektől megítéltetik,

És ilyen módon az ő szívének titkai nyilvánvalókká lesznek; és így arczra borulva imádja az Istent, hirdetvén, hogy bizonynyal az Isten lakik ti bennetek. -

akkor ARCRA BORULÁS VAN, Németh Sándor meg J. Sanders, és a többiek érintésétől hanyattesnek az emberek. Miért nem arcra borulnak???? Arcra kellene borulniuk Pál szerint, nem pedig hanyatt, hogy a tisztátalanságuk az ég felé táruljon ki.

2012. jan. 11. 02:02
 180/557 anonim ***** válasza:
70%

Erről beszélhetünk, de talán nem ide való a téma.

Röviden válaszolva: Isten ereje letaglózhatja az embert. A karizmatikus körökben valahogy tradíció lett ez a hátrafelé esés, de ez történhet, és történik is előrefelé is. Mindkettőre van bibliai példa.

Pl. Amikor Jézus kijelenti magát a Gecsemáné kertjében, és azt mondja "én vagyok" (azaz ő=JHVH, hogy témánál maradjunk), ezen szavakban olyan erő volt, hogy az őt elfogni készülő csapat hátraesett. János 18:6. Ezután már visszafogta a szellemi hatalmát, és a következő válaszában már nem volt ilyen szellemi erő. Mindenesetre az elfogói amikor hátraestek, még megtérhettek volna.

Az egyéb leesésre esésre néhány példa: 3. Mózes 9:24, Jelenések 1:17, 1. Királyok 8:11, Ap. Csel 9:4.

Amire te a Korintusi levélből hivatkoztál, az nem Isten természetfeletti erejétől való "akaratlan" földre esésről szól, hanem önkéntes leborulásra Isten előtt.

Amúgy nem ezek a dolgok a lényegesek, hanem az ember szívének az állapota.

2012. jan. 11. 02:29
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!