Mi a véleményetek a Hit gyülekezete Vidám Vasárnap című müsoráról amely de 11 órakor van?
Muszály reflektálnom......(a Kanadai vagyok):
Olyan stílusban írtad meg az első kérdésedet minthogyha azt hinné az ember ,hogy dühöngsz.
Nem értem miből gondolod, hogy dühöngenék. Csak meg vagyok rökönyödve azon, hogy sokan azt sem tudják, hogy miről van szó, mégis szakértőnek gondolják magukat. Azért, mert valakitől hallottak valamit (és itt muszály megjegyeznem, hogy a pletyka igy szokott kialakulni) nem jelenti azt, hogy az úgy is van. Namármost: Te is irtad, hogy nem láttál sokat a müsorból, feltételezem még nem is voltál a Hit parkban, mégis véleményt nyilvánitassz egy olyan dologról, amiről nem is tudod, hogy mi, merre, hány méter.
Egyébként a kérdést nem értem.
Nem értem milyen kérdésre gondolsz. Nem tettem fel kérdést.
Én nem nézek tv-t pláne nem Atv-t.Egyszer kétszer kapcsoltam csupán rá.Egyáltalán nem vagyok irigy.
Ennek őszintén örülök. Akinek nem inge, ne vegye magára. Én csak általánosságban irtam. Mert sajnos az emberek olyanok, hogy ha valami virágzik, él, vagy müködik, azt el kell taposni, az csak lopott lehet, vagy csak tiztességtelen módon juthattak hozzá.....sajnos sokan igy gondolkodnak. És itt NEM rád célzok. Sok vád, támadás érte már a Gyülekezetet, mint idővel kiderült mindig alaptalanul. Hallottam már, hogy vért iszunk, tapogatjuk egymást sötétben, lopunk, stb...stb... nos én 18 éve járok, és még egy ilyen esettel sem találkoztam. Kizárólag Isten dicsérete, és igehirdetés zajlik. Igaz, felszabadultan, boldogan dicsérjük az Urat, de Dávid is igy tette, és őt is "lehülyézték...."
A Gyülekezetet pedig nem a mi posztunk megvédeni, erre ott az Úr, aki megsegiti, támogatja, és örül annak, ahogy dicsérjük Őt. És ez a legfontosabb. Semmi más nem számit.
Ha pedig már itt tartunk, érdekes dokog, hogy csak minket érnek támadások.... gondolom hiszel Istenben. Ha igen, tudnod kell, hogy a sátán is létezik. Nos ha valakit zavarhat az, ahogy mi Istent dicsérjük, az csak ő lehet. Érdekes dolog ez. És ugye ebből fakad a sok sok támadás, ami a Gyölekezetet éri. De itt már nagyon belemerültem, abba is hagyom. Várom a "támadásotokat.." :)
"Istenről amúgy én is tudok beszélni és tanítani de,hogy Istenben élni megtartani a Tizparancsolatot és a lelkiismereted szerint élni az már egy kicsit nehezebb."
Isten azt mondja,ha be szeretnénk tartani a parancsolatait,akkor Ő segít nekünk ebben.Ebből kifolyólag nem is olyan nehéz.
Kedves Kanadai!
Azt gondolom,hogy elsősorban ne haragudj ha úgy olyat írtam neked ami fájt vagy bántó lett volna veled szemben.Vagy bármely másokkal szemben is.Egymást úgyse tudjuk hitben meggyőzni akárhogy is probálkozzunk vele.És bevallom neked őszintén ez nem is kell ,hogy szükséges mert azért törekszünk-legalábbis mi ketten-a szentségre való életre(bocs,hogy egy kicsit katolikus szóhasználattal éltem) mindenki a maga útját járva.Tudom ,hogy létezik a Sátán és azért elhiszem,hogy mindenütt pusztítani akar ahol becsületes ember él vagy van.Elhiszem ,hogy sok támadás éri a Gyülit és ugyanúgy azért minket is támadnak(hidd el nekem).Leginkább azzal tudunk egymáson segíteni ha mi egymásért imádkozzunk.Látjuk ,hogy ebben a mai világban megöli az emberek lelkét a pénz a drog és a szex.És egyetlen egy támasza lehet az embernek az pedig a Jóisten.
Isten azt mondja,ha be szeretnénk tartani a parancsolatait,akkor Ő segít nekünk ebben.Ebből kifolyólag nem is olyan nehéz.
Hát örülök,hogy neked idáig könnyen ment.Elhiheted nekem ha olyan egyszerű lenne már rég nem lenének háborúk.:)
Kedves előttem szóló!
Nem haragszom, ez meg sem fordult a fejemben. :)
Nem is az a célom, hogy meg győzzelek. Ugyanis mindennek rendelt ideje van. Hiába tépem a számat, vitatkozom, vagy válaszolok (már elnézést) a butábbnál butább kommentekre. "akinek van füle az igazségra hallja". Isten tudja kinek mikor kell megtérnie. Röviden és tömören ennyi. Isten áldjon!
Ismét kedves előttem szólóhoz.
Ha buta is vagyok remélem ,hogy imádkozol értem,hogy bölcs és igaz Krisztushívő lehessek mint te.Isten áldjon téged is!
Kedves előttem szóló!
Eszemben sem volt Téged lebutázni. Ha olvastad volna az összes hozzászólást, tudnád mire, kikre gondolok. Nagyon sokaknak fogalmuk sincs miről van szó. Egyszerüen csak azt gondolják, hogy a hit Istenben ciki, elavult. Okosnak gondolják magukat, olyanhoz szólnak hozzá, amiről fogalmuk sincs. És itt megint nem Te vagy az, akiről irok. Nem értem, hogy miért forgatod ki a szavaimat.
A hit Istenben ciki és elavult.
Ezzel teljesen egyet tudok érteni én is így látom.Mondhatni az emberek nem nyílnak meg Isten felé.
De azért lenne hozzád egy kérdésem méghozzá az ,hogy hogyan szoktál imádkozni.Erre mindig is kíváncsi voltam hiszen felekezetenként vagy éppen közösségenként sőt nemzetiségenként is másképp szoktak imádkozni vagy némileg mások az imádkozási formák, szokások.Most kifejezetten mint Istenhívőt kérdezlek hogyan és miképp szoktál imádkozni? Kötött vagy inkább kötetlen imádságokat szoktál mondani?
ui.:Megprobálak nem félre érteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!