A Hit Gyülekezete és a Jézus Szeretete Egyház között mi a különbség, és mik az azonosságok?
Hit Gyülekezetéről hallottam, de Jézus Szeretete Egyház?..hmm
Valamit akarsz tudni, de nem lehet elírtad?
A kérdésedre nem tudok válaszolni, de a baptisták is szoktak Hit Gyüliben írt dalokat énekelni. Ez feltételez valamekkora szimpátiát, de sokkal többet nem.
Vannak olyan amerikai keresztény zeneszámok is, amiket a Hgy-ben is és máshol is énekelnek magyarul, néha ugyanazzal, nha más szöveggel.
Lehet, hogy annak hívják, az ismerősöm az előbbi kifejezést használta.
Köszi a válaszokat.
Krisztus Szeretete Egyház. Egyszer már én is nyomoztam ez ügyben. Itt a honlapjuk, nézz körül: [link]
Azért nekem feltűnt, hogy az illető mögött egy Jézus szobor van, ez elgondolkodtató, de azért szerintem nagyjából okésak.
A KSZE-t nem ismerem igazán, csak annyit tudok, hogy talán a legnagyobb hangsúlyt a gyógyulásra helyezik, minden más csak ez után jön. Nagy tekintély előttük Kenneth E. Hagin, fordították is néhány könyvét.
Amit az előző válaszoló említett: a szobor, arról nem tudok, de tényleg óvatosnak kell lenni, ha van ilyesmi.
Viszont állítólag a Mo.-i vezetőjüknek, Jim Sandersnek már nem az első felesége van: úgy hallottam, elvált, és elvette az itteni tolmácsát. De ennek utána kellene járni, igaz-e.
A HGY-ben tuti nincsenek szobrok, képek, stb., a vezető lelkész, N. S. nem tudom hány éve él ugyanabban a házasságban.
Kenneth Hagint ők is elismerik, fordítottak tőle, csak épp más könyveket.
Ezeket csak az összehasonlítás miatt írtam, nem ítélkezésből, vagy ilyesmi.
A két közösség nem tart fenn kapcsolatot egymással tudomásom szerint, legalábbis hivatalosan.
Üdv, Berta
Ó, és még egy dolog a zenével kapcsolatban:
Az előző válaszolók említették, hogy pl. baptistáknál is énekelnek hgy-s dalokat, meg a közösségek vesznek át amerikai zenéket, amit gyülekezetenként máshogy fordítanak.
Hát tkp. a HGY-ben a dalok túlnyomó többsége fordítás!!! Utána lehet nézni, a legtöbb dal szerzője Michael W. Smith (fantasztikus dalai vannak szerintem), ill. a Hillsong együttes. A többi most nem jut eszembe. Akinek van benne egy kis gyakorlata, egy idő után felismerhető, melyik dalt ki fordította, mármint a hgy-n belül...:-)
Saját dal kevesebb van, legalábbis olyan, amit közösségben énekelnek is: Németh S. Judit, Abaházi Zoltán (Cerka), Varga Szabolcs meg még néhányan. És főleg Pajor Tamás, aki szerintem egy zseni úgy zeneileg mint szövegíróként. Két saját CD-jét ismerem, nagggggyon jók!
Ha valamit esetleg véletlenül elrontottam, akkor remélhetőleg nemsoká jön egy-két hites, és kijavít.:-)
Üdv, Berta
Utánanéztem. Úgy tűnik 4-5 felesége volt már. Legalábbis egyik oldalon ezt írják. Itt egy 99-es cikk része:
aki második feleségétől is elválva magyar hölgyet vezetett az oltár elé. "Jim Sanders immár hét éve a férjem, katolikus templomban kötöttünk házasságot"
Szóval olyan katolikus karizmatikus féleségek.
Szia, kedves Előző!
Hát ez gyors volt, gratula! Jóformán "Még a számon sincs a szó..." :-)
Elolvasva a cikket ez így tényleg nagyon gáz, de az biztos, hogy nem karizmatikus katolikusok.
A hitelesség szempontjából pedig a több házasság, hát, enyhén szólva sem tesz jót... Ezzel nem ítélkezem senki felett, nem ismerem a körülményeket, csak furcsa.
És tényleg, hallottam már női pásztorokról is, itt, a mi városunkban is.
Egyébként kb. '97 - '98-ban volt egy bizonyos "Benny Hinn csodahadjárat" Mo.-on, amit a KSZE szervezett, s amitől az evangéliumi keresztény közösségek vezető pásztorai is elzárkóztak, és a gyülitagoknak sem ajánlották, hogy részt vegyenek ezen. Még vmi olyasmi is dereng, hogy vki okkult személy is részt vett ezen a rendezvényen...
Üdv, Berta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!