Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a Hit...

Mi a véleményetek a Hit gyülekezete Vidám Vasárnap című müsoráról amely de 11 órakor van?

Figyelt kérdés
2009. máj. 10. 11:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
49%

18:34 - Szép, szép, de igéket bárki tud idézni. Nem az a lényeg, mit mondasz, hanem mit cselekszel, nem az a lényeg, mit mutatsz kívülre, hanem az, hogy mi van a szívedben, és hogyan teszed hitelessé mások számára. Ha valaki hiteles, akkor bő termést hoz az igehirdetése, de ha hiteltelen, akkor csak idő kérdése, hogy észrevegyék és ne legyen értelme. És főleg a mai világban nem mindegy, milyen eszközökkel, milyen módon találják meg az embereket a hittel.

Az, hogy hirdeti valaki az Evangéliumot nem azt jelenti, hogy minden áron mindenkit rábeszélni, persze, küldetés, misszió, mert "Jaj nekem, ha nem hirdetem" - mondta Szent Pál, DE, "Ha valamely helységben nem fogadnak be, és nem hallgatnak meg titeket, menjetek el onnét, s még a port is rázzátok le lábatokról" - ezt pedig Jézus mondta.

Szóval, kedves kérdező, és kedves hozzászólók, lehet hirdetni, lehet érvelni meg ellenérvelni, visszautasítani, (lehetőleg értelmes társalgás formájában, nem egymást támadva) de csak annyira, amennyire a másik fél elfogadja.

Isten, vagy ahogy én hívom, a Nagyfőnök mindenkihez szól, akinek van füle, hallja.

2009. máj. 10. 20:34
 22/72 anonim ***** válasza:
71%

Én meg is cselekszem amiről írok.És ez azért van mert értem is,ami olvasok, hallok.Nem hívom máshogy az Istent,ahogy le van írva.

A másik, hogy a szellemet nem akadályozza az ételtől való telítettség. A szellem Isten igéjére éhes és vezetésére, de a test meg az ételre.Semmi köze a kettőnek egymáshoz.Ettől Ő még kap kijelentést és más is, aki Jézust követi. Isten nem holtaknak hanem élőknek Istene. A holtak, azok akik nem tértek meg és még mindig az Ádám Éva bűne miatt lévő Óemberrel magukban élnek, az uralkodik rajtuk, magyarán halott a szellemük és ezzel halálra is vannak itélve, ami a halál mint személy meglátását eredményezi elköltözéskor.Nem hiába mondta Jézus: János8,51. "Bizony, bizony mondom néktek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált soha örökké."

És igen írok is ilyeneket, mert én ismerem a Bibliának már nagyobb részét, ugyanis azt mondta Jézus: Máté 7,21"Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát."

János közönséges I.levele 2,15-17

"15. Ne szeressétek a világot, se azokat, a mik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete.

16. Mert mindaz, a mi a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból.

17. És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de a ki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké."

Pál II. levele Timótheushoz 3,12

"De mindazok is, a kik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak."

De egyébként, meg ha ennyire nem vagyunk szimpik( ha Sándort bántják, mindannyiunkat) akkor ne nézzétek!Ennyire egyszerű.hiszen nem kell ott lenned, nem kötelező adakozni, bármit is hallottatok én leírom, nem kötelező adni.Általában azok írják ezt, akik semmit nem tudnak az egészről.

2009. máj. 10. 21:20
 23/72 anonim ***** válasza:
74%
És tudod mit? leírom. Én sem voltam anno különb másoknál,most sem tartom magam annak.De mióta elfogadtam Jézust, megkeresztelkedtem vettem a Szent Szellemet, azóta más vagyok. Egy pánikbeteg, szomorú, megtépázott lány voltam, aki nem találta a helyét és aki majdnem meg is ölte magát egyszer.És amikor már tényleg semmi reményem nem volt, egy belső érzés azt mutatta, hogy keressem az Urat.És kerestem. Egyébként azt gondolom, ha hiteltelen lenne Sándor, vagy maga a gyülekezet én sem gyógyultam volna meg, mert Isten a Biblia szerint is, nem vállal közösséget bűnben járó emberekkel.Az igéket meg azért teszem be, mert szeretném ha látnátok, hogy nem csak kitalálom,amit írok.Minden embernek szüksége van Istenre, de sajnos nem mindegy hogyan keresi az ember.Senkit nem akarok leterhelni és újabb igéket írni, viszont azt írom: Hogy minden nap azt kérem az Úrtól, hogy minnél többjen ébredjenek fel és térjenek meg hozzá, hogy ne vesszen el annyira ember, amikor a nagy nyomorúság bekövetkezik. Anno engem hol érdekelt más ember...Most meg egy olyan szeretetnek a szeleltét kaptam a szívembe, amit soha nem éreztem és másoknak is meg akaro mutatni az Urat.Igen mutatni. Életmóddal.És sikerül is.A legjobb barátnőmnek már nem vagyok menő, mert nem iszom le magam, nem szívok be és nincs pletyi stb.Ezek pedig hiábavalóságok!Boldogabb valaki attól, ha ilyeneket csinál? Talán egy kis ideig.De felbecsülhetetlen amikor úgy ébred az ember, hogy az élet nem a koporsóban végződik és ennyi volt.El van felejtve. És az életben sem egyedül küzd hanem segítségel,igaz nem látható,de nem is kell látnom, mert bizonyosságom van róla.Többet már nem írok ide, így is sokat írtam, kinek örömére, kinek haragjára:)Sziasztok!:)
2009. máj. 10. 21:37
 24/72 anonim ***** válasza:
67%
21:37 Nem a gyülekezet miatt gyógyultál meg, hanem a hited gyógyított meg. Ennek a gyülekezethez semmi köze, bármelyikben meggyógyultál volna, mert ERŐS A HITED, mert hitted, hogy Isten (a Nagyfőnök) erre képes. Ismered a történetet az asszonyról, akinek akkora hite volt, hogy úgy gondolta, ha Jézusnak csak a ruhája szélét érinti, meggyógyul? Meggyógyult, és azt mondta neki Jézus, hogy a hite meggyógyította. Nem az a lényeg, melyik csoportosulásnak vagy a tagja, hanem az, hogy a hited mennyire őszinte és igaz és hiteles. Sokfélék az utak, és egyik se rosszabb a másiknál, egyszerűen csak más. És ez részben amiatt van, amiatt alakult ki többféle út, mert az emberek sokfélék, és mert a történelem így alakította. Ha az emberek nem éltek volna elszeparáltan sokáig, akkor csak 1 vallás létezne és annak kisebb ágacskái, de nem így történt, és a Nagyfőnököt nem érdekli, melyik csoportosulásnak vagy a tagja, kövesd azt, amit ő elvár, és ő nem vár el nehézségeket, és ha megnézel más vallásokat, mind ugyanazokat az alapelveket követi (kisebb eltérések vannak, a körítés is más, de az alap ugyanaz). A módszer viszont nem mindegy, és a Vidám Vasárnap és a Hitgyüli sokakban visszatetszést kelt bizonyos módszerek miatt. Nem szabad ráerőltetni másokra semmilyen módon, Jézus is mondta. Ha valakinek nem tetszik, attól még lehet jó ember és erős hitű hívő.
2009. máj. 10. 21:51
 25/72 anonim ***** válasza:
83%

Azt hiszem nem értettél meg. Én tudom, hogy nem a gyülekezet miatt gyógyultam meg hanem Jézus által. De: A biblia szerint is, már ezzel a rövid igével, hogy a "hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által" kiderül, hogy épülni kell hitben, tehát hallgatni is kell. Emellett Jézus azt, mondta, hogy ahol 2-en vagy 3-an összegyűlnek az Ő nevében Ő ott van közöttük!Jézus azért fundamentum-alap, hogy őrá építsünk. Gondolod, hogy ha nem jártam volna és nem építkezek hitben, lett volna hitem a gyógyulásra? Hiába olvasnám a Bibliában, hogy meggyógyulhatok, nekem a mellettem ülő gyógyulása volt a bizonyíték.Akkor hittem el, hogy akkor én is meggyógyulhatok.egy újabb ige, mert muszájom van rá:)Apcsel 4,32-35

"32. A hívők sokaságának pedig szíve-lelke egy vala; és senki semmi marháját nem mondá magáénak, hanem nékik mindenök köz vala.

33. És az apostolok nagy erővel tesznek vala bizonyságot az Úr Jézus feltámadásáról; és nagy kegyelem vala mindnyájukon."

Figyelj! Egyébként is!Én tudom, hogy Sándor, nem olyan amilyennek itt írjátok.De nem más ember által fogok én Jézussal találkozni, hanem a hitem által leszek megtartva kegyelemből. De ahogy Mózes V. könyvében benne van: 15. Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!

16. Mind a szerint, amint kérted az Úrtól, a te Istenedtől a Hóreben a gyülekezésnek napján mondván: Ne halljam többé az Úrnak, az én Istenemnek szavát, és ne lássam többé ezt a nagy tüzet, hogy meg ne haljak!

17. Az Úr pedig monda nékem: Jól mondták a mit mondtak.

18. Prófétát támasztok nékik az ő atyjokfiai közül, olyat mint te, és az én ígéimet adom annak szájába, és megmond nékik mindent, a mit parancsolok néki.

19. És ha valaki nem hallgat az én ígéimre, a melyeket az én nevemben szól, én megkeresem azon!"

És a gyógyulásom nem úgy volt, hogy egyszer csak felébredtem és jééé már nem kapkodok levegő után éjszaka dejó...Hanem szabadulással volt.Amire most nem adok igei magyarázatot.De egyedül nem tudtam volna itthon magam szabadulni..És ez az a rész ami miatt totálisan bolondnak néznek némelyek,pedig ez is igei alapon fekszik.De én az Úrért bolond is leszek mások szemében ha kell!Summázok:Ti tudjátok mit akartok én csak segíteni szerettem volna, azért még talán nem esz meg senki, bár ki tudja.:)Nem a magam igazságát hajtom, mert én már megigazultam...Na szia te valakinek akinek ennyit írtam, azért jó volt beszélgetni szerintem:)

2009. máj. 10. 22:23
 26/72 anonim ***** válasza:
74%
Jah és még annyit hogy sajnos nem kisebb eltérések vannak, hanem hozzátettek a Bibliához, elvettek, nem csak Jézus imádják, szobrokat emelnek ahhoz térdepelnek, emellett a Szent Lélek munkáját sem ismerik el, és furcsa módon igazán azt sem hiszik, hogy Isten érezehető, érzékelhető módon be tud avatkozni az életünkbe.Realitás talaján hiszik.Ők azok, akikről a Biblia azt írja szájukkal tisztelik az Istent,de belül tele van ragadmánnyal és undorítóságokkal. És mindezeket amúgy tiltja a Biblia mégis megteszik.(Hozzátenni-elvenni, másítani, szobrokat emelni)De asszem ezt az igét már beraktam, nem mintha számítana, úgy látom.. Vakoknak is hívja őket Jézus, akik vakká teszik a többit is, és nemhogy ők, hanem azok sem akik az ő tanaik szerint hisznek nem mennek be a mennyországba.A bibliában említve vannak,ők voltak az írástudók és farizeusok.És Jézus mit csinált velük, folyamatosan fedte őket!Nem ismerte el őket.Jézus az ablak, az út az Úrhoz.Annyira szereted Istent mint az Ő igéjét és annyira van jelen az életedben is, amennyire hiszed az Ő igéjének igazságát.Tehát nem mindegy...Na pápá
2009. máj. 10. 22:40
 27/72 anonim ***** válasza:
82%

Nem ráerőltetés amúgy sem.Én is leírtam ide ezeket a dolgokat, amik igazak ha hiszed ha nem.Nekem mindegy... És senki nem erőlteti, hogy odakapcsolj az atv-re vasárnap 11-kor. Van más csatorna is, gondolom neked sem csak ez az egy van.:)És igen hirdetjük az evangéliumot és nem erőltetően! Kavartok minket a Jehovákkal.Ők mennek házhoz, meg szólítanak le a Keletiben, mint engem egyszer.Betanulnak egy szöveget, aztán ha meg mondasz olyat amit nem tud, mert esetleg nincs Biblikus tudása le akarja kapni a fejed..Pedig tök aranyosnak tűnt a néni, no mindegy.Én őket amúgy nem ismerem, csak ezt tudom.De én ezt nem csinálom.Ezééé mielőtt engem esz meg valaki, odébb állok!:)Senkit én bántani nem akartam csak kiálltam amellett amiről nekem bizonyságom van és meggyőződésem, ami pedig az, hogy jó helyre járok.

És megsúgom, amúgy Pesten még csak kétszer voltam. Máshova járok mostanság, mert közelebb van.Ott is vagyunk néha 300-an is..Na...elég..nem írok:)

2009. máj. 10. 23:02
 28/72 anonim ***** válasza:
43%

ez nem semmi.... :DDDDDDDDDDDDDDDDD

és nem fogja fel, amit mond az ember

2009. máj. 11. 09:02
 29/72 anonim ***** válasza:
50%

Nekem erről a sok bibliai utalgatásról egy valami jut eszembe. A farizeusok, akik állandóan Jézust próbálták "kompromittálni" az Ószövetségi írásokkal.Sok minden van a Bibliában , és sokféleképpen is lehet értelmezni. De sokszor a szó helyett , a tett igazabb. Egyik vallás se üdvözítő, ha csak a maga igazát védi , a "másikat " meg lehúzza, mert esetleg nem jól értelmez valamit. Ismerek nagyon jó lelkű hitest , jehovát , reformátust , katolikust ....és ismerek "fanatikusokat" is, akik nem látnak túl egy ponton.

Pl.:

Kalászszedés szombaton.

Abban az időben Jézus szombaton vetések között járt. Tanítványai megéheztek, tépdesni kezdték a kalászokat és eszegették.

Ennek láttára a farizeusok megjegyezték: "Nézd, tanítványaid olyant tesznek, amit szombaton tilos cselekedni. Erre így felelt: "Nem olvastátok, mit tett Dávid, amikor társaival együtt éhezett?

Hogyan ment be Isten házába és ette meg a kitett kenyereket, amelyeket sem neki, sem kíséretének nem volt szabad megennie, csak a papoknak.

Vagy nem olvastátok a törvényben, hogy a papok szombatonként a templomban megszegik a szombati nyugalmat, anélkül hogy vétenének?

Mondom nektek: a templomnál nagyobb van itt.

Ha értenétek mit jelent: irgalmasságot akarok és nem áldozatot, sohasem ítélnétek el az ártatlanokat.

Az Emberfia ura a szombatnak is."

2009. máj. 11. 11:51
 30/72 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem totálisan nm norma.Bocsi a kkif.ért
2009. máj. 11. 19:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!