Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a Hit...

Mi a véleményetek a Hit gyülekezete Vidám Vasárnap című müsoráról amely de 11 órakor van?

Figyelt kérdés
2009. máj. 10. 11:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
86%
NAGYON JÓ PROGRAM, CSAK AZT SAJNÁLOM, HOGY NEM LEHETEK MINDIG OTT, MERT EGY KICSIT MESSZE LAKUNK. ILLETVE, H MOST MÉG NEM INDULT BE AZ ADÁS. DE REMÉLJÜK NEM SOKÁ ÚJRA LESZ KÖZVETÍTÉS!
2009. dec. 9. 15:53
 52/72 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon sajnálom azokat akik azt gondolják,hogy ha hisznek Istenben gondjaik és problémáik helyreáll.Sajnos nagyon sok olyan 70-80-as években megalakult szekta azt hiszi magáról ,hogy az ő vallásuk Isten egyháza.Ugyanilyen sajnos a Hit Gyülekezetének egyháza amely tulajdonképpen nem is ismeri a kereszténységet csupán lemásolta azok tanításait,hogy a vezetőjük 10 millió forintot érő kocsikban száguldozzanak.A baj ,hogy a híveik jelentős részét a történelmi egyházakból toborozzák.De tulajdonképpen semmi újat nem tartalmaz a tanításuk..Ahogy az előbbi hozzászóló is említette ,hogy orgonával, és fa arccal siralmasan kell az Urat dícsérni?

Én ahányszor részt veszek szentmisén sohasem fa arccal siralmasan dicsértem az Urat.Egy szentmisének sokkal komolyabb, elvontabb, és mélyebb értelme: az Újszövetség áldozata és az utolsó vacsora emlékezete.Ebből kell állnia egy istentiszteletnek nem sms-ek felolvasásából értelmetlen ugrándozásokból.Vannak keresztény koncertek ahol az ember kiugrálhatja magát az ember.Nem véletlenül része az orgona a liturgiának: méltóságteljes, nyugodt, minden világiasság és kapkodás nélkül.Hogy a papok miért nem nősülhetnek ennek több oka van ugyanis maga Jézus is szűzen élt és apostolok is szűzek voltak és "otthagyták családjukat".És az apostolok utódai maguk a püspökök voltak.Nekik is ehhez kellett magukat tartaniuk.A sok pedofil pap amiről az egyik hozzászóló beszélt tényleg jelen vannak de nem a szabállyal van akkor a baj hanem az emberekkel akik ezt nem tartják be.A Bibliát nem hiszem hogy először Károli Gáspár vagy a Hit Gyülekezet fordította le hanem az egyházatyák.A képimádat helytelen ezért a katolikus embert nem a képet hanem benne a személyt tiszteljük.Remélem,hogy egyesek végre belátják nem Jézus Krisztus alapította a Hit Gyülekezetét hanem Németh Sándor.

2010. jan. 28. 19:38
 53/72 anonim ***** válasza:
78%

Kedves előttem szóló.

Sokmindenben tévedésben vagy.

1.Az embereknek nem azért lesz könnyebb az életük,mert hisznek Istenben,hanem azért,mert Isten megsegíti őket.

2.Károli nem lemásolta a többi egyházról a Bibliát,hanem rendesen részek ki-és betevése nélkül lefordította magyarra.

3.Örülök,hogy te nem fa arccal,siralmasan voltál istentiszteleteken.És én is hiszem,hogy az istentiszteletet lehet komolyan venni és áldozatként adni.(Mivel az is.)A Hit Gyülekezetében is az istentiszteleten,lehet,hogy máshogy,vidámabban,de ugyanúgy dicsérik az Urat.

4.Az apostolok azért nem házasodhadtak,mert nekik nem volt idejük.(Szerintem.)Hiszen éjjel-nappal csak életveszélyben voltak és hirdették az igét.Így van valakinek ideje megnősülni?De a mostani papok nyugodtan megnősülhetnének,hiszen meg is van írva,hogy házasodjanak meg az emberek és szaporodjanak.

5.Azért mert 1 embert Jézus használt arra,hogy sokezer embert megmentsen és hirdesse nekik az igét,az nem azt jelenti,hogy ő(ez esetben Sándor)alapította az egyházat/gyülekezetet.

2010. jan. 29. 21:24
 54/72 anonim ***** válasza:

Kedves előttem szóló

1.Honnan veszed,hogy az a Károli fordítás annyira tökéletes lenne Szent Jeromosé meg Káldi Györgyé viszont rossz...

2.A Katolikus egyház és a Hit Gyülekezetének istentisztelete teljesen más.Lehet természetesen örülve és tapsolva dicsérni az Urat de nem abból kell állnia egy istentiszteletnek.

3.Az apostolok azért nem nősültek mert nem volt rá idejük.De egy helyi papnak miért lenne rá ideje ,hogy ha már ezzel a logikával közelítjük meg a dolgot.Temetnie kell, miséznie, betegeket látogatni stb...Egy jó pap Istenhez kötelezi el magát senki máshoz.Ez egy elkötelezettség Krisztus felé.Nem holmi agyszülemény.

4.Egy ember bár képes lehet tízezreket megtérítenie vagy meghülyíteni is.Ez esetben inkább utóbbi az amire én gyanakszom.Ránézésre sem hiteles.Míg azért tessék megnézni egy Böjte Csaba és egy Barsi Balázs atyát(Az ő életük minden keresztény ember számára például szolgál).Az életszentség nyomai meglátszik az emberben....

Írásom végén hadd jegyezem meg,hogy nem gondolom,hogy nincsenek tévedéseim .Csupán rá szeretnélek világítani arra ,hogy a katolikus egyház nem egy mocskos szélhámos 2000éves banda.És bár lehet,hogy méltatlanul ítélem meg a gyülekezetét,hiszem,hogy köztettek is vannak szentségre törekvő jóakaratú emberek.

Szeretettel.

2010. jan. 30. 02:36
 55/72 anonim ***** válasza:

Lenne egy két hozzászólásom az előttem szólóhoz:

1.Honnan veszed,hogy az a Károli fordítás annyira tökéletes lenne Szent Jeromosé meg Káldi Györgyé viszont rossz...

-A Bibliát 2000 évvel ezelőtt irták. Mégis a Szent Jeromos, vagy a Káldi György féle forditásban olyan szenteket sorakoztatnak fel, akik jóval ezután éltek. ?????

2.A Katolikus egyház és a Hit Gyülekezetének istentisztelete teljesen más.Lehet természetesen örülve és tapsolva dicsérni az Urat de nem abból kell állnia egy istentiszteletnek.

-Nem csak abból áll. Van igehirdetés is. Csak éppen a dicséret után.

3.Az apostolok azért nem nősültek mert nem volt rá idejük.De egy helyi papnak miért lenne rá ideje ,hogy ha már ezzel a logikával közelítjük meg a dolgot.Temetnie kell, miséznie, betegeket látogatni stb...Egy jó pap Istenhez kötelezi el magát senki máshoz.Ez egy elkötelezettség Krisztus felé.Nem holmi agyszülemény.

-Ezek szerint a Görög Katolikusok, és a Reformátusok is rosszul csinálják....?

4.Egy ember bár képes lehet tízezreket megtérítenie vagy meghülyíteni is.Ez esetben inkább utóbbi az amire én gyanakszom.Ránézésre sem hiteles.Míg azért tessék megnézni egy Böjte Csaba és egy Barsi Balázs atyát(Az ő életük minden keresztény ember számára például szolgál).Az életszentség nyomai meglátszik az emberben....

-Németh Sándor, vagy a Hit Gyülekezete soha senkire nem kényszerit sá semmit. Mindenki saját akaratából járhat, adakozhat, akár el is maradhat. Teológiát vágzett, tehát akár "pap" is lehetne. Fóiskolán tanit, és egy több tizezres gyúlekezetet "vezet" Isten segitségével. Ha valakinek mindez nem tetszik, előbb nézzen mélyen magába, és gondolkodjon el, hogy vajon miből fakad az irigysége.

A müsort nem kötelező nézni.

Írásom végén hadd jegyezem meg,hogy nem gondolom,hogy nincsenek tévedéseim .Csupán rá szeretnélek világítani arra ,hogy a katolikus egyház nem egy mocskos szélhámos 2000éves banda.

-Ezt csak Te állitod kedves előttem szóló....

karatú emberek.

Elnézést a helyesirási hibákért, de Kanadából irok, és a klaviatúrámról hiányzik néhány ékezetes betü.

2010. jan. 31. 13:23
 56/72 A kérdező kommentje:

Úgy tudom az apostoloknak voltak feleségeik,egyébként a zsidó-keresztény kultúrának része a házasodás.

Jézus ennek rakta le alapjait és a egyházat alapította és nem a katolikus egyházat.

2010. jan. 31. 14:50
 57/72 A kérdező kommentje:

Elgondolkodtató Németh Sándor közel 30 éve megtért az Úrhoz azóta sokan kritizálták,ellenségei leselkedtek utána meg kezdetben a gyülekezet is meg volt figyelve a komcs rendszerbe azok az idők elmultak Isten elhívottai jól vannak és teszik a dolgukat!

Számomra példa értékű N.S. élete erkölcsös,családos ember

a prédikációkban az evangéliumról Istenről tanít,beszél.

Ha nem így lenne Isten nem engedte volna meg neki amit csinál hogy tegye valamint a Hit gyüli is feloszlott volna.

De nem ez történt hanem egy nagy csarnokot kellet építeni mert sokan lettek,az ellenség itt is irigykedett és vádaskodott.

A kutya ugat a karaván halad!

2010. jan. 31. 15:02
 58/72 anonim ***** válasza:

Kedves akivel elkezdtem vitázni...(Bocsi nevet nem tudok)

"Honnan veszed,hogy az a Károli fordítás annyira tökéletes lenne Szent Jeromosé meg Káldi Györgyé viszont rossz..."

-Nem tudom.(Bár lehet,hogy van valami abban,amit az utánad szóló írt.)Ezen a Biblián kívül más Bibliát még nem olvastam.Csak hiszek.Mint a többi keresztény.

"A Katolikus egyház és a Hit Gyülekezetének istentisztelete teljesen más.Lehet természetesen örülve és tapsolva dicsérni az Urat de nem abból kell állnia egy istentiszteletnek."

-Akkor ezen kívül(meg az utána lévő igehirdetésen kívül)még mi legyen?

"Az apostolok azért nem nősültek mert nem volt rá idejük.De egy helyi papnak miért lenne rá ideje ,hogy ha már ezzel a logikával közelítjük meg a dolgot.Temetnie kell, miséznie, betegeket látogatni stb...Egy jó pap Istenhez kötelezi el magát senki máshoz.Ez egy elkötelezettség Krisztus felé.Nem holmi agyszülemény. "

-Bevallom rossz megközelítés volt.Ha nem baj,hogy nem nősül meg egy pap,akkor miért lenne baj ha lenne felesége?Attól,mert valakinek van felesége,meg családja,attól még mindig ugyanúgy járhat az Úr útján.

"Csupán rá szeretnélek világítani arra ,hogy a katolikus egyház nem egy mocskos szélhámos 2000éves banda."

-Ilyet senki nem írt.

2010. febr. 2. 16:05
 59/72 anonim ***** válasza:
Nincsen semmi bajom a katolikusokkal.
2010. febr. 2. 16:06
 60/72 anonim ***** válasza:

Kedves Kanadai!

Olyan stílusban írtad meg az első kérdésedet minthogyha azt hinné az ember ,hogy dühöngsz.Egyébként a kérdést nem értem.

Én nem nézek tv-t pláne nem Atv-t.Egyszer kétszer kapcsoltam csupán rá.Egyáltalán nem vagyok irigy.

Kedves Kérdező

N.S.a prédikációkban az evangéliumról Istenről tanít,beszél.

És szépen elmagyarázta híveinek,hogy miért jogos háborút indítani a Gázai övezet ellen.Istenről amúgy én is tudok beszélni és tanítani de,hogy Istenben élni megtartani a Tizparancsolatot és a lelkiismereted szerint élni az már egy kicsit nehezebb.

2010. febr. 4. 03:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!