Mi a véleményetek a Hit gyülekezete Vidám Vasárnap című müsoráról amely de 11 órakor van?
12.19 es válaszadónak:
Mert egyik egyházi "kisfőnök" elvált ember. Ez nem lehet. De mélyen hallgatnak róla.-Erről nem tudok.
Mert próbálj meg a hitcsarnokba mezítláb bemenni.-Miért mennék be mezitláb? Más vallásúak az imádkozásra tényleg cipő nélkül mennek be én nem tartozok ide. Holott tudjuk, hogy Isten háza mindenki előtt nyitva áll.-Ez a mondat, hogy függ össze az előzövel,nem értem a cipő nélküliség illetlenséget jelent a társadalomban valamint szegénységet esetleg.
Mert a fanatikus hit tönkrement-Miért ment tönkre? nekem is van hitem és a te szemszögödből azt mondanád rá hogy fanatikus vagyok akkor mégsem ment tönkre!-és csak "hitből és látszatból" együtt lévő családokat,egysíkú gyermeknevelést eredményez.A biblia utmutatása alapján végzett gyereknevelés nem eredményez egysikú családokat szerintem.
Talán keresztény családok nem agódnak azon mindjárt hajnali 1 és 2 óra hol van a lányom buliba?
És józan? Nem! Azon kivül lehet hogy be van lőve,anyaggal esetleg!
Vagy a jó erkölcs amit a családban tanulnak nem okoz olyat hogy gyereklányok teherbe esnek 13,14,16 17 éves korukban!
Gondolkodj el ezen kedves kritikus válaszadó!
Nem esnek teherbe, mert tilos élvezniük az életet. Amúgy én sem fogok aggódni, hogy hol van a gyerekem, hajnali 1-2-kor, mert vigyázni fog magára. Számomra az nem eredmény, hogy azért nem keveredik valaki bajba, mert elzárom.
Egyébként pedig miért van olyan érzésem, hogy nem vagy egy agyoniskolázott ember? Hihetetlen a helyesírásod és a fogalmazásod. Szerintem előbb az anyanyelveddel kerülj tisztába, csak utána írj, beszélj a nyilvánosságnak, mert hülyét csinálsz magadból.
Kedves kérdező, lehet, hogy neked ez az út a megfelelő, de semmi közöd mások útjához, mert mindenkit másképp talál meg a Nagyfőnök, de mindenkit megtalál. Nekem se szimpatikus a Hitgyüli, mert nekem nem a Hitgyüli az utam, nekem más az utam, de ugyanúgy jó, mint neked ez. Leírtam, miért nem, azért, mert amit a tévében mutatnak, az olyan mű... nekem nem hiteles. De lehet, hogy a színfalak mögött nem ilyen.
Én keresztényként a gospelben találtam meg a számomra leghitelesebb utat. Olyannyira, hogy én is művelem már 10 éve. Érdekes módon ez még senkinek nem volt ellenszenves és tolakodó, akár koncert, akár a gospel fesztivál szintjén. De mi se erőltetjük rá senkire, és aki jön, az szívesen jön, és van, akinek nem tetszik, de nem azért, mert rossz, hanem azért, mert más műfajt szeret, viszont elismeri, hogy ez is jó.
Neked is jobb lenne, ha elfogadnád, hogy nem vagyunk egyformák, és nem ugyanaz az emberek útja, és lehet az kacskaringós, vagy egyenes, gyors vagy lassú, de mindegyik ugyanoda visz (még ha elsőre nem is tűnik úgy). Ítélkezni nem a mi dolgunk.
"Megtudnátok magyarázni,hogy miért ilyen a véleményetek valami konkrét ténnyel támaszátok alá véleményeteket."
én elmagyarázom szívesen.
mert nyilvánvaló tömegbutítás, és agymosás az egész, úgy ahogy van.
hallgasd csak az előadót.
mesterien csinálja.
elkezd egy mondatot, és addig húzza, amíg semmi értelme nem lesz annak amit beszél.
a lényeg, hogy benne legyenek a mondanivalójában a "kulcsszavak": isten, jézus, megváltás, emberek, hit, menny.
felháborít, hogy szegény, hiszékeny embereket, ilyenfajta demagógiával nyilvánvalóan lehúznak.
figyeljétek csak meg amit írtam.
kedves kérdező, te nem tudsz magyarul, már hat az agymosás, látod látod? úgy fogalmazol, mint ahogy leírtam az előbb :D
csak így tovább ;)
14.02 válaszadónak valóban nem vagyok agyoniskolázott ember,és tökéletes sem vagyok Istenek van mit bennem munkálnia és elkezdte és be is fejezi!
De nem a helyesírásra gondolok) egyébbként a mai társadalom szerinted jól él super semmi problémája
és nem is kell neki segitség Istentől és az erkölcsi tanításokra sincs szükségük.
És micsoda dolog ez az kereszténység meg a hitgyüli felháborító!
De úgy látom neked sincs szükséget semmi segitségre, biztos agyoniskolázott,remek helyesírással rendelkezel többdiplomás,többnyelvet beszélő lángelme vagy!
Aki azt gondolja minden rendben nála de pont ezért nem tudod elfogadni az Isten segítségét.
Tudod én megtapasztaltam,hogy Isten létezik és segit az embereken akik közelednek felé és nem az iskolájukkal vannak elszálva.
Isten nem a diplomákat számolja össze minél több van annál értékesebb ember vagy )
Mert aki magát felmagasztalja megaláztatik és aki magát megalázza az felmagasztaltatik ezt az Úr jézus mondta de te gondolom vitatkoznál vele is mert te egy intulektális elme vagy akinek mindig mindenkivel szembe igaza van.
Elnézést a nyelvtanilag,stilisztikailag elmaradott szövegemért.
higgy Istenben, nekem ezzel semmi bajom, de ne engedd lehúzni magad, és kimosatni az agyad!
Az otthonodban imádkozz hozzá, ahhoz nem kell 10000000000milliárd forintos sportcsarnok!ne hagyd hogy visszaéljenek azzal, hogy te Istentől vársz segítséget!
így már érted?
Én nem csodálom, hogy némelyek azt írják, hogy nem értik mit mond Sándor meg hülyeség, meg csak húzza addig amíg semmi értelme nem lesz.Ésaiás jövendölt ezekről az emberekről:Ésaiás 6,9-10.És monda: Menj, és mondd ezt e népnek: Hallván halljatok és ne értsetek, s látván lássatok és ne ismerjetek;Kövérítsd meg e nép szívét, és füleit dugd be, és szemeit kend be: ne lásson szemeivel, ne halljon füleivel, ne értsen szívével, hogy meg ne térjen, és meg ne gyógyuljon.
Máté 13,14-15:
És beteljesedék rajtok Ésaiás jövendölése, a mely ezt mondaj: Hallván halljatok, és ne értsetek; és látván lássatok, és ne ismerjetek:Mert megkövéredett e népnek szíve, és füleikkel nehezen hallottak, és szemeiket behunyták; hogy valami módon ne lássanak szemeikkel, és ne halljanak füleikkel, és ne értsenek szívükkel, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket.
Márk 16,15-18
"15. És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek.
16. A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik.
17. Azok pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak.
18. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak.
19. Az Úr azért, minekutána szólott vala nékik, felviteték a mennybe, és üle az Istennek jobbjára.
20. Azok pedig kimenvén, prédikálának mindenütt, az Úr együtt munkálván velök, és megerősítvén az ígét a jelek által, a melyek követik vala."
Lukács 21,16-17
"16. Elárulnak pedig titeket szülők és testvérek is, rokonok és barátok is; és megölnek némelyeket ti közületek.
17. És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért."
I.Korintush 1,18
"18. Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje."
Ezen az igék némelyike tükrözi a világi emberek hozzáállását ahhoz a hithez, ami az élő Istent hirdeti és magasztalja, ami nem a plékrisztus a templomban.Mert Isten nem templomban lakik és nem hasonlatos semmilyen faragványhoz.(Apcsel 12, 24-31)
Az igében is benne van, hogy lesznek emberek akik gyűlölni fognak és magyaráznak majd minden rosszat.Ez jelenleg tapasztalható is.
Azonban aki csak a műsort látja és csak az embereket nézi, annak tényleg nincs értelme nézni sem. Nem azért sugározzák a műsort, hogy magukat mutogassák, hanem, hogy minnél több bűnös embert mentsenek meg Istennek.Mert aki bűnt cselekszik az szolgája a bűnnek(János 8,34)A paráznaság is bűn!Teli van a biblia vele!Mózes I.könyve 2,18-25 már erről beszél!Az asszony teremtése:házasság- ez a címe!Nem azért teremtette Évát sem Isten,hogy csak úgy összefeküdjenek!"24.Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté."Ezért bűn a házasság előtti szex,mert egyesül a két test,de nem Isten jóváhagyásával, ami lázadás és bűn!!! És a bűn zsoldja halál!Node nem csak a fizikális! Jézus azt mondta, hogy aki őt követi, az nem LÁT halált soha örökké!(János 8,51)Aki nem követi az meg találkozik a halállal mint személlyel!Onnan nincs visszaút!Mert aki nem tér meg (és nem a gyülekezethez kell megtérni), és nem fogadja el Jézust és nem követi,az olyan helyre kerül ahol lesz meg sírás és fogcsikorgatás és nem egy napig, hanem örökké!A világ a romlottságban van benne, és a lehetőség mindenkinek adott, hogy megtérjen belőle.
A ruházatról még annyit, hogy Jézus szűkölködött, hogy mi bővülködjünk.Tehát a szép ruha nem véletlen, az Úr megáld!És nem a pénz a lényeg!A világi emberek a hamis Mammomak szolgálnak( anyagi javaknak)! A bibliai többször ír az adakozásról!Példabeszédek könyvében, vagy Máté 6,3-4 "3. Te pedig a mikor alamizsnát osztogatsz, ne tudja a te bal kezed, mit cselekszik a te jobb kezed; 4. Hogy a te alamizsnád titkon legyen; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván. "
Meg egyébként Isten a ruházattal is tisztelni kell!Nem mackóba, toprongyosan járni.Sajnálom, ha ez sokakat zavar.De nekem például örömet okoz ez is. Hogy az Urat szép ruhában szolgálhatom!És ez is tőle van!
Jézus eljövetele már nincs messze, és minden embernek meg kell jelennie az ítélőszéke előtt!János 5,29"És kijőnek; a kik a jót cselekedték, az élet feltámadására; a kik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására." Én már üdvösséget nyertem és követem az Urat!És mivel Isten lélek, szükség, hogy lélekben is igazságban imádjuk Őt!(János 4,24)
Máté 10, 32-38
"Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt;
33. A ki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt.
34. Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36. És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
37. A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.
38. És a ki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám.
39. A ki megtalálja az ő életét, elveszti azt; és a ki elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!