Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Evolúció vagy Biblia? .

Evolúció vagy Biblia? .

Figyelt kérdés

sokan vitatják ezt a kérdést...

neked mi a véled[hosszabb érvelést is kérlek:P]

:)

2011. okt. 7. 18:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:

Már milliószor keltették a kreacionisták az evolúció halálhírét, aztán mindig kiderült, hogy az összes evolúcióval felsorakoztatott ellenérv valójában ellenőrizetlen és/vagy ellenőrizhetetlen hipotézis, már jó ideje cáfolt állítás, vagy morális kifogás.

Tehát SEMMI SEM DŐLT MEG (így csupa nagybetűvel) és egyelőre úgy áll, hogy mostanában nem is fog.

2012. jan. 13. 20:13
 72/80 Mulder614 ***** válasza:
0%
Nekem a véleményem tulajdonképpen ebben a filmben tökéletesen látszik.
2012. jan. 13. 20:24
 73/80 Mulder614 ***** válasza:
0%
"gyakorivalasz2 "-Látom te nem nézted meg a filmet.:)
2012. jan. 13. 20:25
 74/80 anonim ***** válasza:

@Mulder614

# 72

Valahogy sejtettem.

# 73

Nem először jelent meg az oldalon. Korábban már láttam, ahogy például Kelnt Kókler Hovind négy filmjét is. Gondolom így nem várod el, hogy újra megnézzem.

2012. jan. 13. 20:29
 75/80 anonim ***** válasza:
64%

Mulder614, a filmben elhangzottakat már régen megcáfolták, a flagellumnál elfelejtik megemlíteni, hogy léteznek egyszerűbb flagellumok is.

Nincsenek EÖ rendszerek.

2013. febr. 9. 18:30
 76/80 dzson ***** válasza:

Figyelmesen végigolvastam a párbeszédeket. Felhívom mindenki figyelmét, hogy a címe Evolúció vagy Biblia?

Sajnos, azt kellett tapasztalnom, hogy némelyek a címtől messze eltávolodva, a Bibliai jövendölések megbízhatóságát kezdték bizonygatni egy olyan ateistának, aki az evolúciót a tudományosság igényével tanulmányozza.

Miért tartom ezt az eljárást sajnálatosnak? -Egyrészt azért, mert aki egy szent könyv tekintélyével szeretné cáfolni az evolúció megállapításait, az jobb volna , ha rövidebben fejezné ki magát, valahogy így: a Biblia ezt és ezt állítja, és én ebben hiszek, és féltem a hitemet az evolúció elméletének romboló hatása miatt. Ez nem bántja meg az evolúciót vallókat sem, hiszen a kereszténység - mai áramlatai általában tiszteletre méltó emberséges nézeteket hangoztatnak és segítenek sokaknak a jellemes és emberhez méltó életmód gyakorlásához.

-Másrészt azért, mert egy tudományos szemléletmódot ilyen felkészületlen módon, tudományos bizonyítékok nélkül támadni kreacionista és intelligent design propagandaanyagok segítségével - ahhoz hasonló, mint amikor az egér el akar taposni egy elefántot. :)

2013. dec. 1. 22:49
 77/80 dzson ***** válasza:

Az egyik szerencsétlen elszólás pl. így hangzott: "ilyen tökéletes élővilágot hozzon létre, ahol minden a szeretet körül forog. "

Gyakoriválasz-2, youtube linkjeivel ezt az állítást porig bombázta.

Én inkább az emberi kapcsolatok középpontjába helyezném a szeretetet (nem feledkezve meg a természet élőlényeinek tiszteletéről sem).

2013. dec. 1. 23:10
 78/80 dzson ***** válasza:

Péter válasza jó példa a következetes és nem túl tolakodó kreacionista álláspontra.

Elgondolkoztatott, milyen aggasztónak tartaná ő, ha a keresztyének elfogadnák az evolúciós eredetet. Pl. mi lenne, ha kiderülne, hogy már létezett a halál a bűnbeesés előtt? Hiszen még Jézus is igaznak tartotta a bibliai teremtéstörténetet! Én tudnék válaszolni erre a kérdésre, de itt most nem ez a téma. Éppen ezért, itt csak annyit mondok: igen, evolúció és Biblia - mindkettő a maga helyén.

2013. dec. 1. 23:22
 79/80 dzson ***** válasza:

Ha valakinek ez furcsa, akkor annyit még hozzátennék, hogy meggyőződésem szerint az evolúció Isten csodálatos teremtő módszere. Azzal együtt, hogy a halál látszólag túl nagy szerepet kap az evolúcióban - nekem tetszik. Tetszik, ahogy a ragadozó állat milyen ötletesen és bámulatra méltó képességekkel igyekszik megszerezni táplálékát, és nevelni kedves kis kölykeit. Az viszont nem tetszik, amikor némely isteni eredetével kérkedő embertársak parazita vagy ragadozó életmódot gyakorolnak a társadalomban. Megállapítható, hogy az ember az egyetlen teremtmény, aki képes arra, hogy tudatosan megkegyelmezzen az ellene vétkező embertársának, vagy akár egy állatnak is. Csodálatosnak tartom, hogy képesek vagyunk tanulmányozni a parányok világát és az elképesztően nagy csillagászati objektumokat és lelki-érzelmi folyamatainkat, egyaránt. Tetszik, hogy a spirál-galaxisok középpontjában pörgő fekete lyuk milyen szépen összetartja a csillagok milliárdjait (és az is, ahogy felemészti a közelébe sodródott égitesteket).

És végül: tetszik, hogy a tudomány szabad arra, hogy beismerje esetenkénti tévedéseit, és kijavítsa hibáit.

Ugyanezt ajánlom korunk biblia-magyarázóinak is: vegyenek egy nagy levegőt és ismerjék be, hogy tévedtek, amikor azt hitték, hogy a Biblia egy természettudományi enciklopédia. A nevetséges szélmalomharc helyett - tanulmányozzák azzal az igénnyel a Bibliát, hogy mit üzen azon keresztül Isten ahhoz, hogy egyre több ember fejlődhessen Krisztus-jelleművé (igazságos, szerető, megkegyelmező). A tudományt pedig nem támadni, hanem gyakorolni érdemes.

2013. dec. 2. 00:01
 80/80 dzson ***** válasza:
2013. dec. 2. 00:33
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!