Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Evolúció vagy Biblia? .

Evolúció vagy Biblia? .

Figyelt kérdés

sokan vitatják ezt a kérdést...

neked mi a véled[hosszabb érvelést is kérlek:P]

:)

2011. okt. 7. 18:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
92%

(21:42-es vagyok)

Igazából nem tök mindegy, h melyik verzió az igaz? A lényeg az lenne, h senki ne elvakult, csőlátású legyen, hanem nyitott és érdeklődő. Akár teremtve lett a világunk, akár nem, akkor is megvan a helyes, természetes működése, amihez nekünk embereknek is illene újból alkalmazkodnunk. Szerintem ez fontosabb, mint a válasz megtalálása.

2011. okt. 7. 21:52
 22/80 anonim ***** válasza:
63%

Az evolúció, és a teremtés közti vitát, a mai napig nem tudták eldönteni. A tudósok nem tudnak kielégítő magyarázatokat adni erre, csak kiragadott kísérleti eredményekkel tudnak szolgálni, hogy hogyan működnek a sejtek, meg a gének, dns stb. Lehet, hogy nagyon jól ismerik ezek működéseit, és összefüggéseit, de halvány fogalmuk sincs, hogy mi az, ami ezeket irányítja, és összefogja, hogy élőlény legyen belőle. Továbbra is sötétben tapogatóznak, pedig annyira szétboncolták már az élő szövetet, hogy nincs mit találjanak benne. Tehát ebből én inkább arra következtetek, hogy az élet irányítója egy, sejtekben nem kimutatható erőből ered.

És ezt ugye nem láthatjuk. Tekintehetjük szellemi energiának, v lénynek, tökmindegy. És ez pont egybeesik azzal az elképzeléssel, mint ami a bibliában is van, hogy mindezt, amiben élünk, és körülöttünk van, az akarva lett, valaki v valami által. És minden cselekedet, és alkotás a gondolatból indul ki. Így működnek a dolgok. Az anyag nem gondolkodik, ezért csekély az esélye, hogy ilyen tökéletes élővilágot hozzon létre, ahol minden a szeretet körül forog. Minden akkor működik jól, ha szeretet van. Ezt állatokon is megfigyelték. Anyag szeretni sem tud. Akkor miért forog mégis ekörül minden?

Remélem nem csak nekem érthető amit írtam.

Inkább Biblia, de leginkább azt mondom, hogy teremtve lettünk.

2011. okt. 8. 07:28
 24/80 anonim ***** válasza:
64%
Valaki vagy valami megalkotta az "alapokat", és abból fejlődtünk, fejlődünk tovább. Ez benne van a Bibliában is, és az evolúció is ugyanerről szól. Akkor most mi is a kérdés? Nem értem.
2011. okt. 8. 10:02
 25/80 anonim ***** válasza:
100%
Az Evolúció és a Biblia szerintem nem távolodik el egymástól.A teremtés amely az Istentől való a fejlődésünket igazolják.A Bibliában egy Istenről ír amely hatalmas és tökéletes egy olyan fejlődés magasságában van ,hogy mi még közel sem vagyunk hozzá.Ezért én úgy gondolom van egy olyan Magasságásság felettünk aki megteremtett minket.Egy Élő Isten,aki még nem fedi fel magát.És be kell vallanunk hogy kicsik vagyunk ebben a hatalmas világegyetemben.A Biblia felismerteti velünk hogy van nagyobb nálunk és ez Igaz.
2011. okt. 8. 10:52
 26/80 anonim ***** válasza:
63%

Nem vagyok hivo.

Azert megjegyzem, hogy a zsido tora-magyarazok szerint sehol nincs kijelentve, hogy az az EGYETLEN vilag, amit mi ismerunk. Szerintuk Isten kiserletezett, es nem minden teremteset fogadta el. Erre utal pld az a visszatero negjegyzes, hogy "es latta Isten, hogy jo".

Azon kivul a "6 nap alatt" kifejezesnek nem a Fold tengely koruli forgasa az alapja, (azaz nem "emberi" nap) hanem egy altalunk ismeretlen, isteni mertek szerint vett nap. Es igy 1 nap akar millio emberi eveket is jelenthet.

Ismetlem, nem vagyok hivo, es a fenti velemenyeket beszelgetesek kozben "szedtem fel" ismeroseimtol.

2011. okt. 8. 11:33
 27/80 anonim ***** válasza:
62%

08:26

Köszönöm, h kiragadtál egy részletet a mondatomból.

Helyesbítek is, mert rosszul fogalmaztam valóban.

A szeretet körül káne forognia mindennek. Mert ahol ez megvan, ott minden jól működik. Az más kérdés, hogy miért van mégis annyi rossz. De mivel mondtam, elvileg mindennek megvan az oka, ennek is van. Saját véleményem szerint az az ok, hogy tudjuk mi a rossz, és a jó közötti különbség. Hogy meglássuk, mennyire rossz, ahol nem a szeretet szerint működnek a dolgok. Tudjunk megfelelő képet alkotni, megtapasztalni a rosszat is, hogy lássuk mi a kettő közti különbség.

Ha a teremtő csak lerakott volna ide minket tejbe vajba, akkor nem lennénk egyebek, mint gügyögő, kényeztetett, tudatlan ölebek.

Ezek azok a körülmények, a Földön, ahol meg lehet mutatni, hogy mivé lesz az ember, és ráébredhet a miértekre.

2011. okt. 8. 15:18
 28/80 anonim ***** válasza:
73%

Egy egész mondatot ragadtam ki.

És jól sejtettem, hogy a klasszikus oda-vissza táncolás lesz belőle.

Amikor a tervezettségből vett érv a kérdés, akkor a hívő bedobja, hogy minden a legeslegjobban van ezen a legjobb világon. Amikor pedig felmerül a rosszból vett érv, mint probléma, ami többek között a tervezettség számára is probléma, és még nagyobb probléma a mindentudó, mindenható, szerető Isten számára. Nos, akkor jön az "Isten útjai kifürkészhetetlenek" meg a "rossz nélkül, hogyan lenne jó".

"Mert ahol ez megvan, ott minden jól működik. "

Ettől kezdve viszont a szeretet egy tautológia. Ott van szeretet, ahol minden jól működik. Mikor működik minden jól? Ha szeretet van.

Ráadásul semmit sem változtat azon, hogy az oroszlán akkor működik jól, ha tele a hasa gazellahússal.

2011. okt. 8. 15:38
 29/80 anonim ***** válasza:
73%

"Egy egész mondatot ragadtam ki. "

Na jó, egy felet.

Ha a teljes mondatot vesszük:

"Az anyag nem gondolkodik, ezért csekély az esélye, hogy ilyen tökéletes élővilágot hozzon létre, ahol minden a szeretet körül forog."

Akkor meg egy szokásos "nem tudom, tehát tudom" érv. Nem tudjuk pontosan, mit és mikor csinál az anyag, tehát fogjuk rá egy láthatatlan ágensre, amit nem értünk.

2011. okt. 8. 15:42
 30/80 anonim ***** válasza:
32%

Nem fog menni az oda-vissza, mert ez az utolsó írásom hozzád. Egyébként nem vagyok hívő, csak foglalkoztat a téma, és próbálom kigondolni, hogy ateista, és hívő szemmel nézve, melyik a reálisabb.

"Nem tudjuk pontosan, mit és mikor csinál az anyag, tehát fogjuk rá egy láthatatlan ágensre, amit nem értünk."

Fogd rá. Én azért megpróbálok benne értelmet is keresni.

Egyébként nem tudom miért olyan nehéz felfogni, hogy ha nem lenne rossz, akkor nem tudnánk tapasztalni.

Olyan egyszerű, mint a pofon, de mindenki írtózik tőle.

Na mindegy. Én itt végeztem is. Csak ismételni tudnám magam.

2011. okt. 8. 19:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!