Evolúció vagy Biblia? .
sokan vitatják ezt a kérdést...
neked mi a véled[hosszabb érvelést is kérlek:P]
:)
@gyakorivalasz2
Hali, szóba állsz velem?
Olyan szépeket írtam az előbb rólad. :)
És nekem speciel hiányoztak az írásaid, amíg valahol máshol bóklásztál.
És remélem, nem akasztottalak ki semmivel mostanában.
Csak szeretnék kérdezősködni, mert tetszett az oroszlános válaszod:
Annak mi a magyarázata, hogy az óceánok mélyén, töksötétben élő halak színesek? Az elektromosságot előállító halakat tudom, csak azokat a gyönyörű színeket nem értem.
És annak mi értelme van, hogy a retek színes?
És még egy nagyon merész kérdés: Hogy értetted az utolsó mondatodat, hogy konszenzusra jutottatok? Úgy értem, konkrétan mire gondoltál?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv neked is. :)
Kedves Berta Wooster!
Köszönöm szépen a pozitív visszajelzést az írásaimmal kapcsolatban! Lényegében, írtam volna én még sokkal többet is, egy-egy témát részletesebben is ki tudtam volna fejteni, csak akkor túlságosan hosszúra sikerült volna a komment, ígyis próbáltam rövidíteni, ezért is nem reagáltam mindenre ^^"
Igazából én azt látom, hogy a műveltség nem feltétlenül köthető világnézeti meggyőződéshez. Egyes hívő emberek lehetnek kevésbé műveltek mint egy ateista, de ez lehet fordítva is igaz, hiszen én nem nagy tudású hívő emberrel találkoztam már, például Psichológussal, Irodalomtörténésszel, Történésszel. De gyanez elmondható ateisa, vagy más világnézetű emberekre, például a Tanáraimra, akiket a mai napig tisztelek.
Én nem tudom hogy Gyakorivalasz2 milyen ember, mivel nem is ismerem, ezért én nem tudok róla véleményt mondani. De az sem volt célom, hogy rossznak állítsam be. Igazából senkinél ne ez motivál.
Köszönöm szépen mégegyszer a visszajelzést! Isten áldjon Téged is!
Szóba állok és köszönöm, hogy ilyen szépeket mondasz rólam.
Az utóbbi időben kevesebbszer léptem fel, és kevesebb kérdést találtam, amire megérné válaszolni, szóval emiatt a kisebb aktivitás. Neked semmi közöd hozzá.
A halas kérdés nekem is érdekes. Tudsz példát hozni a halfajokra? mert ugye az eltérő fajoknál más okok vezethetnek a színek megjelenéséhez, amiket pedig én ismerek azok nem tartoznak éppen a legszínesebb változatok közé. A java egyszínű sötét, fehér, vagy épp félig átlátszó.
A retek színére pedig nem igazán találtam választ, arra tudok tippelni, hogy önmagában semleges, de egy hasznos tulajdonság mellékhatása. Persze ez attól is függ, hogy melyik retektől van szó, mert ahogy nincs olyan, hogy "a" mélytengeri hal, úgy olyan sincs, hogy "a" retek.
Az utolsó mondatot úgy értettem, hogy sikerült egy olyan álláspontra jutnunk egymást (vagy legalábbis engem) illetően, ami mindkettőnknek megfelel.
Kedves ma 14:14!
Köszönöm a válaszod.
Szerintem nyugodtan írj hosszabban, ha úgy adódik, és időd is van rá; a szabályzatban elég sok előírás van, de terjedelmi korlátra vonatkozó nincs. :)
Offolni pl. nem lenne szabad, de szerencsére a modik ezt nem szokták annyira komolyan venni. Remélem, most sem fogják.
A műveltség - világnézeti meggyőződés témában egyetértünk. Eszembe jutott valami ezzel kapcsolatban: Volt már kérdés, amelynél az én türelmemhez képest túlságosan abba az irányba ment el a veszekedés, hogy a hívők buták. Amikor leírtam az ellenkező tapasztalataimat, akkor bezzeg volt olyan válaszadó, akinek én voltam a rossz; megpróbálta belémmagyarázni, hogy lenézem az alacsonyabb végzettségűeket...
De volt egy vicces is: Szintén kijöttem a sodromból hasonló helyzetben (úgy látszik, elég könnyen kijövök belőle mostanában...); szóval belinkeltem a Mensa ingyenes próbatesztjét azzal az ajánlással, hogy a nagyarcúak ugyan töltsék már fel az eredményeiket, hadd lássuk. Egyetlenegy válasz sem jött...
Előkerestem a kérdést, ha van kedved, olvass bele, elég tanulságos:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Gyv2 érdekes ember. :)
Majd megismered egy kicsit, ha sokszor olvasod a válaszait.
Nem feltételeztem, hogy rossznak akarod beállítani, de tényleg komolyan gondoltam, amit írtam róla. Legalábbis amennyire én ismerem...
De nem írok több szépet róla, mert még elbízza magát. :)
Isten áldjon! Remélem, még összefutunk. :)
Kedves Berta Wooster!
Írnék én szívesen többet is, csak nem szeretném fárasztani a kedves válaszolókat/kérdezőt ^^" Ha valaki komolyabban szeretne velem beszélgetni, akkor privátban ki tudunk majd tárgyalni mindent :-)
Köszönöm az áldást, viszont kívánom!
@gyv2
Szia, köszönöm a válaszod. :)
Nem úgy értettem, hogy nekem lenne bármi közöm ahhoz, hogy a gyk-n nem írtál. Elég csúnya lenne...
De mostanában rendeztem néhány "ámokfutást", bár nem annak volt szánva egyik sem... Szóval, ezekre gondoltam, hogy nem bántottalak-e meg.
Vagy esetleg még valami régebbi írásra pl. zenei ízléssel kapcsolatban...
Halfajokra sajnos nem tudok példát hozni. Talán a Spektrumon láttam egy filmet erről, de nem biztos. Az volt a lényeg, hogy x km mélységben, ahova már semmi fény nem szűrődik le, milyen csodálatos színű és / vagy mintázatú halak élnek. Tényleg szépek voltak; bocsi, de amiket most mutattál, azok rondák. De a fáradságodat értékelem. :)
Most beugrott, hogy talán még színes medúzák is voltak a filmben. Vagy egy másikban; nem tudom, régebben elég sokat bambultam a természetfilmeket.
"A retek színére pedig nem igazán találtam választ, arra tudok tippelni, hogy önmagában semleges, de egy hasznos tulajdonság mellékhatása."
Huh, akkor köszönöm a válaszod; de ne menjünk bele mélyebben, mert még a végén többet fogok tudni bioszból, mint szerettem volna... :)
A kérdésfelvetés egyébként Móra Ferenctől származik, én legalábbis tőle olvastam valamelyik könyvében. Tudtad, hogy ő eredetileg természetrajz - földrajz szakos tanár volt? Aztán pedig régészkedett is az írás, újságírás, múzeumigazgatás mellett.
Próbáltam rákeresni, hogy melyik könyvében merült fel a kérdés _a_ retekről, de nem találtam.
[A képeid közül nekem az első _a_ retek. :) ].
Azért legalább a Wikit mutatom, hátha érdekel:
A konszenzus szó jelentését ismerem, ezért kérdeztem úgy, hogy _konkrétan_ mire gondoltál. De ha az egészre, akkor oké. :)
Minden jót neked is. :)
Kedves Nemtudomki! :)
Ne legyél már ilyen; aki nem akarja, nem olvassa el, amit írsz, végül is nem kötelező. :) Viszont lehet, hogy vannak, akik szívesen olvasnák. Majd fogod látni a visszajelzésekből úgyis. :)
A privátod viszont jelenleg nincs engedélyezve, kukucs csak oda a százalékod alá. :)
Viszont egy jó tanács: Jól gondold meg az engedélyezést. Én kaptam már egy-két privit elég gyanús emberektől; ill. volt néhány mocskolódó is.
Az első gyanúsnál direkt nyitottam egy új fiókot, és lecseréltem arra az itteni elérhetőségemet. Ugyanis szerepel a nevem az eredeti emil-címemben; ezt pedig nem akartam, hogy bárki tudja, mert azért volt már, hogy válaszoltam gyanús irományra is.
Tehát ha bevállalod, akkor azért legyél óvatos.
Shalom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!