Evolúció vagy Biblia? .
sokan vitatják ezt a kérdést...
neked mi a véled[hosszabb érvelést is kérlek:P]
:)
aszondja Necronomicon, helyes :))
a kérdéssel csak az a baj hogy aki az evolúciót kitalálta elhitte ami a Bibliában van
"Evolúció: az az elmélet ,amely szerint az első élő szervezet élettelen anyagból fejlődött ki.egyre több tudós,főleg egyre nagyobb számú evolucionista,azt állítja,hogy Darwin fejlődéselmélete egyáltaln nem valódi tudományos elmélet."
Még szerencse, hogy ennek semmi köze az evolúcióhoz. Épp erről beszéltem itt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Az evolúció egy tudományos elmélet. Tömören annyi, hogy az élőlények populációi hogyan alkalmazkodnak változó környezetükhöz. Feltételei, hogy a lény hordozza saját örökítőanyagát (gének), az örökítőanyagát képes legyen továbbadni, másolni (szaporodás), a másolásba kerülhessenek hibák (mutáció). A hibákat a természetes szelekció hasznosság alapján szűri, a sikeresek tovább öröklődnek, a sikertelenek kihalnak.
Az élet eredetével tehát egyáltalán nem foglalkozik, ott veszi fel a fonalat, ahol az élet már létezik. Ha részletesen érdekel a téma, rengeteg cikk és könyv szól róla.
"Az élet eredetével tehát egyáltalán nem foglalkozik, ott veszi fel a fonalat, ahol az élet már létezik. Ha részletesen érdekel a téma, rengeteg cikk és könyv szól róla."
na és itt a lényeg,mert azt senki nem tudja,hogy honnan származik az élet,miből,hogyan alakult ki ? a semmiből ? de mi a semmi ? érdekes :) én a Bibliát vallom te az Evolúciót de érdekes amit írtál egyébként utánna fogok nézni :)
Épp ezért nem mond ellent az intelligens tervezésnek :-)
Bár azt megnézném, a zebra szerint olyan hasznos-e fekete-fehér csíkos szerkóban járni a vadonban, ahol az oroszlánok főleg éjszaka vadásznak.....és még sorolhatnám :-)
Az élet eredetével az abiogenezis foglalkozik ez is egy érdekes téma, az utóbbi ötven évben ebben a témában is rengeteg érdekes eredményt publikáltak. Ha ajánlhatok forrást, a Critical Biomass blogon sokat találsz mindkét témában rengeteg linkkel és megjelölt forrással.
"Bár azt megnézném, a zebra szerint olyan hasznos-e fekete-fehér csíkos szerkóban járni a vadonban, ahol az oroszlánok főleg éjszaka vadásznak"
Hasznos bizony! Megtöri az állat körvonalait, összezavarja a ragadozót, ráadásul a szavannán nem az oroszlán az egyetlen ragadozó, és nem csak éjszaka vadásznak rá.
Azt mondanám, h a Biblia mese... de nem mondom, mert biztos sok igazság van benne, ha tudjuk értelmezni. Én eddig nem törődtem vele, viszont az, ahogyan a vallásaink magyarázzák, számomra no comment. És az általuk felvázolt Istenben sem hiszek.
Az evolúció meg a szemünk előtt is zajlik, ha képesek vagyunk meglátni.
Gondolom, a kérdés lényege az volt, h teremtve lett-e a világ, vagy fejlődés által, magától jött-e létre. Erre meg nem lehet válaszolni, mert egyikre sincs bizonyíték. Én pont ezért egyik verziót sem vetem el, viszont a vallások tanításaitól kiborulok. De mindig elgondolkozom azon, h lényeges-e tudnunk erre a kérdésre a választ?!
jó lenne a tévhitben élőket észheztéríteni...
akármelyik is igaz,a másik fél tévhitben él...ez elég gáz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!