Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúihoz szól a kérdése...

Jehova Tanúihoz szól a kérdésem. Nálatok hogyan működik a párkapcsolat?

Figyelt kérdés

Szex nincs, azt tudom, de más van? Úgy tudom, hogy még a csókolózás is tiltott, meg a kézen fogva járás, nehogy kísértésbe essenek a fiatalok.

Meg nálatok nincs konkrét járás, hanem házasodási szándékkal lehet udvarolni.

Meg nyilvános helyen, vagy harmadik személy mellett lehet találkozni, szóval hogy ne legyenek kettesben, a kísértés miatt.

Ezek tényleg így vannak?

Mert egy ismerősöm is ilyen vallásban van, de őt nem akarom ilyenekről faggatni.

Illetve a fiatal tanú fiúk és lányok (az olyanok akik gyakran eljárnak a gyülekezetbe, meg szolgálatba, szóval elvileg tényleg hisznek benne és szeretik a vallásukat) ők mennyire tartják ezeket be? Milyen arányban?

2011. jún. 19. 20:39
1 2 3 4 5 6
 51/58 mustafa33 ***** válasza:
41%

Mi az hogy még senki nem írta meg a motoszkálást?

Tudom, hogy hülyeség de tapasztalva a máskor válaszolók milyenségét, mégis furcsa, hogy nincsen itt. Vagy volt csak kidobták?

2012. szept. 5. 23:47
 52/58 anonim ***** válasza:
62%
Milyen motoszkalast, Mustafa, miröl van szo?
2012. szept. 6. 09:08
 53/58 A kérdező kommentje:

nincs ott semmiféle motoszkálás....

nem tudom honnan szedik ezeket a hülyeségeket

2012. szept. 6. 12:13
 54/58 anonim ***** válasza:
Most már úgy érzem, hogy nekem is hozzá kell szolnom ehhez a témáhóz. Elöszőr is arra hívnám fel a figyelmed, hogy nem mindenki az, aminek állítja magát. Pl. egy vén nem írná magárol ezen az oldalon, hogy milyen tisztséget tölt be, hanem arra törekedne, hogy válaszoljon a kérdésedre. Mivel sokan félremagyarázzák Jehova Tanúinak a Biblián alapuló nézőpontját, pl. a párkapcsolat tekintetében is, ezért ajánlom, hogy saját magad győződj meg ebben a kérdésben is a bibliai nézőpontjukról. Hogy mindenki számára nyílvnvaló legyen Jehova Tanúi tanítása, amely a Biblián alapul, létrehozták az új oldalukat a www.jw.org/hu cimen. Ezen az oldalon megtalálható minden kiadványunk, beleértve a most megjelenőket is. Ha rálépsz az online könyvtárra, a keresőbe beírva a párkapcsolat szót, a kereső kiadja mindazokat a válaszokat, amelyek ezzel a témával kapcsolatban megjelentek az elmult évek folyamán. Bármivel kapcsolatban kérdésed merül fel Jehova Tanúival kapcsolatban, ezen az oldalon választ találhatsz rá. Jehova Tanúi nem titkolják el azt, hogy mit hisznek, és milyen bibliai alapelveket követnek. Ne az interneten keringő különböző véleményekre hagyatkozz, hanem a www.jw.org/hu oldalon megjelentekre.
2012. szept. 6. 15:06
 55/58 mustafa33 ***** válasza:
41%
Igen hülyeség, és nem hiszem, csak furcsáltam, hogy még nem jöttek elő vele mert sok ilyen szinvonalú is szokot itt "vitázni" és okoskodni.
2012. szept. 7. 00:43
 56/58 Balu86MH ***** válasza:
szegény srác ... sajnálom a történteket :S Gondolj bele, ha a lány mondjuk Katolikus lenne, akkor nem nevelték volna bele ezt a lelkiismeret furdalást és a vallási üldözési mániát :S am fura és vicces volt látni, hogy még maguk a tanúk sem érteknek egyet egymással :P
2013. márc. 14. 23:16
 57/58 A kérdező kommentje:
Férjhez ment. Tanúhoz.
2013. jún. 23. 10:08
 58/58 anonim ***** válasza:

Szervusz!

Szex igenis van, nem tagadja meg Isten. Csak bele kell számítani hogy lehet terhesség lesz belőle. Elég kicsi az esély, hogy valaki minden adandó alkalomkor teherbe essen. A csókolózás házastársak közt engedett, az udvarlás pedig igenis csak házassági céllal. Ez a helyes. Nem az kell legyen a célod hogy lefeküdj vele és ott hagyd hanem hogy valóban szeresd és boldog házasságban éljetek. A nem komoly szándék nem helyes erkölcsileg. És igen, el kell kerülni minden lehetséges esetet amiben kísértés e esne egy pár.

2019. jún. 17. 09:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!