Jehova Tanúihoz szól a kérdésem. Nálatok hogyan működik a párkapcsolat?
Szex nincs, azt tudom, de más van? Úgy tudom, hogy még a csókolózás is tiltott, meg a kézen fogva járás, nehogy kísértésbe essenek a fiatalok.
Meg nálatok nincs konkrét járás, hanem házasodási szándékkal lehet udvarolni.
Meg nyilvános helyen, vagy harmadik személy mellett lehet találkozni, szóval hogy ne legyenek kettesben, a kísértés miatt.
Ezek tényleg így vannak?
Mert egy ismerősöm is ilyen vallásban van, de őt nem akarom ilyenekről faggatni.
Illetve a fiatal tanú fiúk és lányok (az olyanok akik gyakran eljárnak a gyülekezetbe, meg szolgálatba, szóval elvileg tényleg hisznek benne és szeretik a vallásukat) ők mennyire tartják ezeket be? Milyen arányban?
Mi az hogy még senki nem írta meg a motoszkálást?
Tudom, hogy hülyeség de tapasztalva a máskor válaszolók milyenségét, mégis furcsa, hogy nincsen itt. Vagy volt csak kidobták?
nincs ott semmiféle motoszkálás....
nem tudom honnan szedik ezeket a hülyeségeket
Szervusz!
Szex igenis van, nem tagadja meg Isten. Csak bele kell számítani hogy lehet terhesség lesz belőle. Elég kicsi az esély, hogy valaki minden adandó alkalomkor teherbe essen. A csókolózás házastársak közt engedett, az udvarlás pedig igenis csak házassági céllal. Ez a helyes. Nem az kell legyen a célod hogy lefeküdj vele és ott hagyd hanem hogy valóban szeresd és boldog házasságban éljetek. A nem komoly szándék nem helyes erkölcsileg. És igen, el kell kerülni minden lehetséges esetet amiben kísértés e esne egy pár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!