A barátnőmnek kimosták az agyát, szekta vs. Párkapcsolat?
Hagyd ott. Nekem is ilyenben volt részem. Ami azért volt meredek, mert a reformátusok nem fordulnak ki magukból annyira, mint ezeknek a kis egyházaknak a hívei.
Ne akarj tőle semmi, nekem sem sikerült változtatni. Végül ő dobott ilyen címszóval: "Ha Isten téged teremtett nekem, akkor úgyis enyém leszel."
Na ezt lesheti, mert nekem többet ilyen nem kell, pedig én is hiszek Istenben.
"mert boxol és gyúr"...mi van?Istennek jobban megfelel egy ilyen?Egyébként ha valaki rendben van lelkileg, akkor nem lép szektába, nem transzcendentális igazságokat keres(én is hiszek), hanem ÉL.Nincs olyan elvárás az Úr részéről, hogy csak aszketikus módon üdvözülünk.
Szerintem próbáld megkérdezni, hogy MIÉRT lépett be?Mit keresett ott?Volt valami családi drámája, gondja az életével?Ha ezekre tud válaszolni, akkor mondd el neki hogy ez nem egy kizárólagos megoldás, és higgyen de ne olyan áron, hogy feláldozza az életét, mert ezt a papok teszik meg a hívőkért, ők vállaják az ilyen tiszta életet, és ők szolgálják hivatásszerűen az Istent.Ők Isten szolgáli, az átlagember ezt nem vállaja, és ezzel nem lesz hűtlen az Istenéhez.
De tekintve hogy 19 évesek vagytok, szerintem ez nála max. egy évig fog tartani.Rossz hír, hogy te most vagy vele, ebben az életszakaszban.Szerintem lépj le, és mondd, hogy a Jóisten boldogságot szánt az embernek, azért mert szereti fiait, és abban neked semmi örömöd már amit ő ad.
Hagyd el, mert neked csak szenvedés lesz. Közöld vele, hogy ha ennyire Istennek akar élni húzzon apácának és a másik fazont is felejtse el veled együtt.
Ez nem egészséges, sem a fanatikusság, sem az, hogy a másik pasijára gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!