Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy működik egy párkapcsolat...

Hogy működik egy párkapcsolat különböző felekezetű tagoknál?

Figyelt kérdés
Olyan párok meséljenek már a kapcsolatukról, akik különböző felekezetbe tartoznak. Hogy működik nálatok? Külön jártok gyülekezetekbe? Tartotok együtt csendességet?
2010. febr. 3. 18:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Én baptista közösségbe jártam, a feleségem karizmatikus, /HIT gyülis jellegű/ gyülekezetbe. A külön gyülekezetbe járás nem igen jó, én nem vagyok híve, csak addig, amíg meg nem tudjátok Isten akaratát, ki hagyja el a gyülekezetét. Nálunk mindketten elhagytuk, egy református közösségbe vezetett Isten. Bizonyos hitkérdésekben az egyes gyülekezetek mást tanítanak, ezeket jó megbeszélni, ki mit gondol egy-egy dologról, de mindkettőtöknek tiszteletben kell tartani a másik véleményét, és bízd Istenre, a társad formálását, az nem a te dolgod. Ém például nem értek egyet sok karizmatikus tanítással, a feleségem könyvtárát amit hozott, én nem tartottam jónak, de azon túl, hogy ezt a véleményemet elmondtam, a többit rá és Istenre bíztam. Két év után döntött úgy Isten vezetésére, hogy elégeti őket. Volt olyan könyve, amit az ágy alól vett elő, nem merte a polcra tenni, annyira karizmatikus volt, tudta mi lenne róla a véleményem. Ezzel együtt nagyon sokat tanultam tőle. Tíz év után a második közös gyermekünket várja, nem gond a közös csendesség, de nehezen alakult ki.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. febr. 3. 19:03
 2/3 anonim ***** válasza:

A barátom Római katolikus én pedig evangélikus vagyok. Általában vele megyek Istentiszteletre, mert kántor:) és én jól kijövök ezzel a dologgal, bár néha jó lenne ha nem kellene mennie és eljöhetne valami fontos eseményre...de hát ilyen az élet. Ha neki nincs miséje akkor az evangélikus templomba megyünk:)

A gyermekeinket perig (lehet ez kicsit durván hangzik) de pénzfeldobással döntjük el hogy evangélikus lesz e vagy Római katolikus.

2010. febr. 4. 19:33
 3/3 anonim ***** válasza:
szia! az én férjem protestáns, én katolikus vagyok. a kislányunkat katolikusnak kereszteltük (általános egyetértés volt abban, hogy az anya vallása számít). vasárnap ő is jön velünk templomba, ha náluk vagyunk Námetországban (főleg ünnepkor szoktunk menni, de 2 havonta mindig megyünk) akkor meg én is a kislányom is megyünk velük az ő templomukba. nálunk ez nem okozott soha problémát. mindketten vallásosak vagyunk, az lett volna inkább sztem gond, ha valamelyikünk meggyőződéses ateista. a többit át lehet hidalni :)
2010. febr. 4. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!