Miért nem tartjuk be a tízparancsolatot?
tegnapelőtt 22:35-
("Sejtésem szerint jehova tanúja vagy, ha jól sejtem, igaz?"
Voltam! Én vissza mertem kérdezni. A felvigyázóm, két perc alatt megmagyarázta, hogy ilyen nincs. No ez a diktatúra! Kiközösítettek: senki nem szólt hozzám, nem köszöntek vissza, a "barátaim" (azt hittem, hogy azok) elfordultak... Én akkor világosodtam meg igazán. Ha ezt Isten engedi és a nevében így járnak el, akkor kegyetlen, gyűlölködő és engem nem szeret. Innentől kezdve olvasom a Bibliát (is) ésszel és a hitnek vége.)
"Talán nincs megírva, hogy a napot és az órát csak az Atya tudhatja? " - miért csak az Atya? Hol a szeretet, a gondoskodás és miért akar elpusztítani bennünket?
Folyt...
"Én akkor világosodtam meg igazán. Ha ezt Isten engedi és a nevében így járnak el, akkor kegyetlen, gyűlölködő és engem nem szeret. Innentől kezdve olvasom a Bibliát (is) ésszel és a hitnek vége.)"
Tehát, ha jól értelmezem, akkor te pillanatnyilag ateista vagy, illetve kialakítottál magadban egy istenképet? Nem igazán értem...
Milyen hitnek van vége? Istenbe vetett hitnek, mert akkor mi a frásznak olvasod a Bibliát? Ha a tanúk iránti hitnek, akkor így értem.
Úgy gondolod, hogy a tanúk Isten nevében járnak el, tehát ha ők ilyenek, akkor Isten nemhogy ilyen, sőt még rosszabb? Nem egészen értem veled kapcsolatban ezt sem.
""Talán nincs megírva, hogy a napot és az órát csak az Atya tudhatja? " - miért csak az Atya? Hol a szeretet, a gondoskodás és miért akar elpusztítani bennünket? "
Aki ilyet mond, az lehet, hogy olvassa a Bibliát, csak nem érti. Az egész Biblián végigvonul ez a kérdéskör. Ezt nem tudom pillanatnyilag elmesélni, főleg nem néhány mondatban. De talán nem is gondoltad ezt át, vagy hogyan érted?
"De talán nem is gondoltad ezt át, vagy hogyan érted?"
Abban igazad van, hogy végig vonul a Biblián! A büntetés és a gyűlölet miért tart a nagy elszámoltatásig?
Ha te atya vagy és vannak gyermekeid, megharagudtál rájuk, meg fogod őket semmisíteni, tudod is, hogy mikor. Miért nem közlöd velük, hogy fiaim vigyázat jön a nagy leszámolás? (Ez a nagy szeretet és a tied is?)
No így értem!
(A vallásoktól és egyházaktól, szektáktól ment el a kedvem - a Bibliától nem, mert azt értek ki belőle, amit én akarok, "mert azt nem úgy kell érteni" alapon .)
"Ha te atya vagy és vannak gyermekeid, megharagudtál rájuk, meg fogod őket semmisíteni, tudod is, hogy mikor."
Jn 1,12 "Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek; "
Ef 1,5 "Eleve elhatározván, hogy minket a maga fiaivá fogad Jézus Krisztus által az Ő akaratjának jó kedve szerint, "
Ki mondta, hogy minden ember, állat, növény, föld, ég, vizek Isten fiai, leányai? Teremtmények vagyunk. Ezek Isten gyermekei:
Mt 12,50 "Mert a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nőtestvérem és anyám. "
Nem mindenki. Mondd, mit olvasol te? Nem lehet értelmezni kényed-kedvedre.
Az ítélet nem az enyém. De ha te megtervezel, megcsinálsz, létrehozol valamit, egy komoly valamit, akkor az a te gyermeked, és így is fogsz 'vele' viselkedni? Talán ha az a valami ellened támad, becsmérel, gyűlöl, mit fogsz tenni vele? Vagy miképpen viselkedsz azzal a teremtményeddel, ha szeret, megbecsül téged, betartja a 'játékszabályaidat'? Nem adsz neki mindent, és gyermekedként nem bánsz vele? Ez tudom hogy sánta példa, de a Biblia nem arról szól, hogy Isten megteremtette gyermekeit. Megteremtette az embert, feladatokkal, törvényekkel, szabad akarattal, csodálatos teremtményként, mellyel a tökéletesség annyit mondott a teremtése végén: minden igen jó. Elégedetlenkedsz? Mondhatja-e a csinálmány a készítőjének, hogy mit csinálsz?
"Mondhatja-e a csinálmány a készítőjének, hogy mit csinálsz?"
Normális készítőjének igen. Főleg amikor azt hirdetik, hogy a készítő mindenkit szeret, tanít, gondoskodik és szabad akarattal látja el. Nem veszed észre az ellentmondást?
Másképp fogalmazom az atyát: ha neked van több gyermeked, vétkeztek, mert neked(!) nem fogadtak szót, megbünteted és el akarod őket pusztítani - az időpontot is tudod, akkor szeretetből nem szólsz nekik előre?
Ne a Bibliai idézetekkel válaszolj, hanem a saját józan eszed által írd meg a véleményedet (ha tudod)!
Ha olvasod a Bibliát, és érdekel, akkor mi a problémád a Bibliai idézetekkel? Na mindegy... Miért akarod tudni, hogy 10, 20, vagy 100 év múlva lesz-e az úgynevezett világvége? Nem tök mindegy? Neked most kell megtérned, ha élni akarsz. Most kell hinned, nem?
Akkor visszakérdeznék: Miről szól szerinted a világvége? Mi történik akkor? Én viszont Bibliai idézetet kérek, mert nekem a fantazmagóriák nem érdekelnek, csak az Úr szava.
Kár érted, hogy nincs tűrőképességed, nincs szemed az olvasásra és nincs saját érték ítéleted.
Bevégeztetett!
A válasz írója 52%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:42
Tisztázni kellene egyet s mást:
Felettem egy kérdést.
A válaszolók válaszoltak, hogy ki miért nem.
Az indoklásuk alapján felhívtam a figyelmüket néhány félreértett Bibliai fogalomra, képzavarra.
Majd berobbansz a képbe, cinikusan, kérdésemre nem felelve kérdéseket szegezve nekem.
Válaszoltam kérdésedre.
Kiragadtál egy félreértett mondatomat, ez alapján vádolni kezdtél.
Majd végre válaszoltál a kérdésemre egy teljesen félreolvasott Bibliai magyarázattal.
Viszont válaszoltam.
Eltereled az eredeti kérdésemet egy istenképi és világvégi, teológiai kérdéskör felé, teljesen értelmetlenűl.
Próbálom a Jehova Tanúk félresikerűlt világvégi időpontjai alapján rávilágítani, hogy engem nem érdekel az általad foglalkoztatott 'mikor lesz a világvége?' felvetésed és értelemetlen ezzel vitatkozni.
A válaszod a rágalmad: Nincs tűrőképességem, nincs szemem az olvasásra, nincs saját értékítéletem, majd elítélsz, hogy bevégeztetett.
Szerinted az első bejelentkezésed után kicsive egy nap elteltével, a kérdéseid utáni kb három mondatod alapján miért kérdeztem meg, hogy Jehova Tanú vagy-e? Nem tűnt fel? A Tanúk 'hadműveleti sorrendje', hogy kedvesnek tűnnek, kérdeznek, ha kérdezel nem válaszolnak rögtön, majd próbálnak megalázni, átvenni a beszélgetés irányítását, ha esetleg nem volt a kezükben. A vádoláson, ítéleten kívűl nem lesz okosabb a Tanúk 'beszélgetése' után az ember.
Az, hogy hogyan értelmezed a Bibliát is JT felfogás. A Bibliát csak egyféleképpen lehet értelmezni, a Biblia alapján. Ami ezen felűl van az emberi, sátáni.
Igazad van, hogy bevégegztetett, cirka :) 2000 évvel ezelőtt a megváltási terv bevégeztetett, a sátán fejére taposott, ki méltó erre, bevégeztetett a próféciák.
Nem vagyok én méltó, hogy bevégeznék én bármit is, vádoló. A bevégzés Istené.
"Másképp fogalmazom az atyát: ha neked van több gyermeked, vétkeztek, mert neked(!) nem fogadtak szót, megbünteted és el akarod őket pusztítani - az időpontot is tudod, akkor szeretetből nem szólsz nekik előre?"
Egyszerűen nem értem, hogy mit mondasz, mert az mond ilyet, aki nem érti a Biblia ezen mondanivalóját.
Végigvonul az ószövetségen az ama nagy nap, az Úr nagy napja, Krisztus "folyamatosan" az utolsó napról beszélt, az ő követésének fontosságáról, hogy közel az idő, sietni kell, a Jelenések könyve szinte csak erről beszél, hogy itt áll az ajtó előtt. És megkérdezed, hogy nem kellene erről szólnia? Szólt, a bűnbeesés óta szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!