Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem tartjuk be a tízpara...

Miért nem tartjuk be a tízparancsolatot?

Figyelt kérdés
IIMózes 20; Máté 5,17
2011. jún. 4. 22:20
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 22:35-

("Sejtésem szerint jehova tanúja vagy, ha jól sejtem, igaz?"

Voltam! Én vissza mertem kérdezni. A felvigyázóm, két perc alatt megmagyarázta, hogy ilyen nincs. No ez a diktatúra! Kiközösítettek: senki nem szólt hozzám, nem köszöntek vissza, a "barátaim" (azt hittem, hogy azok) elfordultak... Én akkor világosodtam meg igazán. Ha ezt Isten engedi és a nevében így járnak el, akkor kegyetlen, gyűlölködő és engem nem szeret. Innentől kezdve olvasom a Bibliát (is) ésszel és a hitnek vége.)

"Talán nincs megírva, hogy a napot és az órát csak az Atya tudhatja? " - miért csak az Atya? Hol a szeretet, a gondoskodás és miért akar elpusztítani bennünket?

Folyt...

2011. jún. 11. 22:26
 42/52 A kérdező kommentje:

"Én akkor világosodtam meg igazán. Ha ezt Isten engedi és a nevében így járnak el, akkor kegyetlen, gyűlölködő és engem nem szeret. Innentől kezdve olvasom a Bibliát (is) ésszel és a hitnek vége.)"

Tehát, ha jól értelmezem, akkor te pillanatnyilag ateista vagy, illetve kialakítottál magadban egy istenképet? Nem igazán értem...

Milyen hitnek van vége? Istenbe vetett hitnek, mert akkor mi a frásznak olvasod a Bibliát? Ha a tanúk iránti hitnek, akkor így értem.

Úgy gondolod, hogy a tanúk Isten nevében járnak el, tehát ha ők ilyenek, akkor Isten nemhogy ilyen, sőt még rosszabb? Nem egészen értem veled kapcsolatban ezt sem.

""Talán nincs megírva, hogy a napot és az órát csak az Atya tudhatja? " - miért csak az Atya? Hol a szeretet, a gondoskodás és miért akar elpusztítani bennünket? "

Aki ilyet mond, az lehet, hogy olvassa a Bibliát, csak nem érti. Az egész Biblián végigvonul ez a kérdéskör. Ezt nem tudom pillanatnyilag elmesélni, főleg nem néhány mondatban. De talán nem is gondoltad ezt át, vagy hogyan érted?

2011. jún. 12. 23:22
 43/52 anonim ***** válasza:

"De talán nem is gondoltad ezt át, vagy hogyan érted?"

Abban igazad van, hogy végig vonul a Biblián! A büntetés és a gyűlölet miért tart a nagy elszámoltatásig?

Ha te atya vagy és vannak gyermekeid, megharagudtál rájuk, meg fogod őket semmisíteni, tudod is, hogy mikor. Miért nem közlöd velük, hogy fiaim vigyázat jön a nagy leszámolás? (Ez a nagy szeretet és a tied is?)

No így értem!

(A vallásoktól és egyházaktól, szektáktól ment el a kedvem - a Bibliától nem, mert azt értek ki belőle, amit én akarok, "mert azt nem úgy kell érteni" alapon .)

2011. jún. 13. 16:04
 44/52 A kérdező kommentje:

"Ha te atya vagy és vannak gyermekeid, megharagudtál rájuk, meg fogod őket semmisíteni, tudod is, hogy mikor."

Jn 1,12 "Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek; "

Ef 1,5 "Eleve elhatározván, hogy minket a maga fiaivá fogad Jézus Krisztus által az Ő akaratjának jó kedve szerint, "

Ki mondta, hogy minden ember, állat, növény, föld, ég, vizek Isten fiai, leányai? Teremtmények vagyunk. Ezek Isten gyermekei:

Mt 12,50 "Mert a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nőtestvérem és anyám. "

Nem mindenki. Mondd, mit olvasol te? Nem lehet értelmezni kényed-kedvedre.

Az ítélet nem az enyém. De ha te megtervezel, megcsinálsz, létrehozol valamit, egy komoly valamit, akkor az a te gyermeked, és így is fogsz 'vele' viselkedni? Talán ha az a valami ellened támad, becsmérel, gyűlöl, mit fogsz tenni vele? Vagy miképpen viselkedsz azzal a teremtményeddel, ha szeret, megbecsül téged, betartja a 'játékszabályaidat'? Nem adsz neki mindent, és gyermekedként nem bánsz vele? Ez tudom hogy sánta példa, de a Biblia nem arról szól, hogy Isten megteremtette gyermekeit. Megteremtette az embert, feladatokkal, törvényekkel, szabad akarattal, csodálatos teremtményként, mellyel a tökéletesség annyit mondott a teremtése végén: minden igen jó. Elégedetlenkedsz? Mondhatja-e a csinálmány a készítőjének, hogy mit csinálsz?

2011. jún. 13. 17:42
 45/52 anonim ***** válasza:

"Mondhatja-e a csinálmány a készítőjének, hogy mit csinálsz?"

Normális készítőjének igen. Főleg amikor azt hirdetik, hogy a készítő mindenkit szeret, tanít, gondoskodik és szabad akarattal látja el. Nem veszed észre az ellentmondást?

Másképp fogalmazom az atyát: ha neked van több gyermeked, vétkeztek, mert neked(!) nem fogadtak szót, megbünteted és el akarod őket pusztítani - az időpontot is tudod, akkor szeretetből nem szólsz nekik előre?

Ne a Bibliai idézetekkel válaszolj, hanem a saját józan eszed által írd meg a véleményedet (ha tudod)!

2011. jún. 13. 20:04
 46/52 A kérdező kommentje:

Ha olvasod a Bibliát, és érdekel, akkor mi a problémád a Bibliai idézetekkel? Na mindegy... Miért akarod tudni, hogy 10, 20, vagy 100 év múlva lesz-e az úgynevezett világvége? Nem tök mindegy? Neked most kell megtérned, ha élni akarsz. Most kell hinned, nem?

Akkor visszakérdeznék: Miről szól szerinted a világvége? Mi történik akkor? Én viszont Bibliai idézetet kérek, mert nekem a fantazmagóriák nem érdekelnek, csak az Úr szava.

2011. jún. 13. 20:31
 47/52 A kérdező kommentje:
Ráadásúl az olyan típusú próféciákra meg pláne nem vagyok kíváncsi, mint a JT-k terjesztettek 1874, 1878, 1910, 1914, 1918 és 1925-el kapcsolatban. Ez lenne az Atya közlése? Egy kicsit furcsa...
2011. jún. 13. 20:37
 48/52 A kérdező kommentje:
Az egész kiindulópontot, az 1844-es Miller-számításával kezdődő világvége időpontról még nem is beszéltem. A szenthely titka...
2011. jún. 13. 20:40
 49/52 anonim ***** válasza:

Kár érted, hogy nincs tűrőképességed, nincs szemed az olvasásra és nincs saját érték ítéleted.

Bevégeztetett!

2011. jún. 13. 20:42
 50/52 A kérdező kommentje:

A válasz írója 52%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:42

Tisztázni kellene egyet s mást:

Felettem egy kérdést.

A válaszolók válaszoltak, hogy ki miért nem.

Az indoklásuk alapján felhívtam a figyelmüket néhány félreértett Bibliai fogalomra, képzavarra.

Majd berobbansz a képbe, cinikusan, kérdésemre nem felelve kérdéseket szegezve nekem.

Válaszoltam kérdésedre.

Kiragadtál egy félreértett mondatomat, ez alapján vádolni kezdtél.

Majd végre válaszoltál a kérdésemre egy teljesen félreolvasott Bibliai magyarázattal.

Viszont válaszoltam.

Eltereled az eredeti kérdésemet egy istenképi és világvégi, teológiai kérdéskör felé, teljesen értelmetlenűl.

Próbálom a Jehova Tanúk félresikerűlt világvégi időpontjai alapján rávilágítani, hogy engem nem érdekel az általad foglalkoztatott 'mikor lesz a világvége?' felvetésed és értelemetlen ezzel vitatkozni.

A válaszod a rágalmad: Nincs tűrőképességem, nincs szemem az olvasásra, nincs saját értékítéletem, majd elítélsz, hogy bevégeztetett.

Szerinted az első bejelentkezésed után kicsive egy nap elteltével, a kérdéseid utáni kb három mondatod alapján miért kérdeztem meg, hogy Jehova Tanú vagy-e? Nem tűnt fel? A Tanúk 'hadműveleti sorrendje', hogy kedvesnek tűnnek, kérdeznek, ha kérdezel nem válaszolnak rögtön, majd próbálnak megalázni, átvenni a beszélgetés irányítását, ha esetleg nem volt a kezükben. A vádoláson, ítéleten kívűl nem lesz okosabb a Tanúk 'beszélgetése' után az ember.

Az, hogy hogyan értelmezed a Bibliát is JT felfogás. A Bibliát csak egyféleképpen lehet értelmezni, a Biblia alapján. Ami ezen felűl van az emberi, sátáni.

Igazad van, hogy bevégegztetett, cirka :) 2000 évvel ezelőtt a megváltási terv bevégeztetett, a sátán fejére taposott, ki méltó erre, bevégeztetett a próféciák.

Nem vagyok én méltó, hogy bevégeznék én bármit is, vádoló. A bevégzés Istené.

"Másképp fogalmazom az atyát: ha neked van több gyermeked, vétkeztek, mert neked(!) nem fogadtak szót, megbünteted és el akarod őket pusztítani - az időpontot is tudod, akkor szeretetből nem szólsz nekik előre?"

Egyszerűen nem értem, hogy mit mondasz, mert az mond ilyet, aki nem érti a Biblia ezen mondanivalóját.

Végigvonul az ószövetségen az ama nagy nap, az Úr nagy napja, Krisztus "folyamatosan" az utolsó napról beszélt, az ő követésének fontosságáról, hogy közel az idő, sietni kell, a Jelenések könyve szinte csak erről beszél, hogy itt áll az ajtó előtt. És megkérdezed, hogy nem kellene erről szólnia? Szólt, a bűnbeesés óta szól.

2011. jún. 14. 07:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!