Miért nem tartjuk be a tízparancsolatot?
No és ezt miért nem tartjuk be? :
Mózes II. könyve:21:17 Aki szidalmazza az ő atyját vagy anyját, halállal lakoljon.
I.:"Mózes II. könyve:21:17 Aki szidalmazza az ő atyját vagy anyját, halállal lakoljon."
1: A tízparancsolatot követően így folytatódik a szentírás:
"Ezek pedig azok a rendeletek, a melyeket eleikbe kell terjesztened:"
Rendeletről beszélünk, és nem a tízparancsolatról. A kérdésem pedig nem a rendeletekre vonatkozott, hanem a tízparancsolatra.
2: Máskülönben miért ne lenne betartva? Krisztus mondta:
" Én pedig azt mondom néktek, hogy mindaz, a ki haragszik az ő atyjafiára ok nélkül, méltó az ítéletre"
Aki szidalmazza az anyját és az atyját, gyűlöli azt, méltó az ítéletre.
II.: "Az hogy vasárnap menj templomba? vagy hogy ne káromkodj? hát ööö ez szuverén joga mindenkinek, amíg kárt nem okoz másnak vele...nem?"
Tisztázzuk, a tízparancsolat nem tartalmazza a vasárnapot, sőt, elárulom, a Bibliában egyszer sem szerepel ez a szó, hogy vasárnap. Azt sem tartalmazza a tízparancsolat, hogy ne káromkodj. Nem véletlenűl tettem hozzá, hogy IIMóz20.
III.: "Én egy párat betartok (úgy négyet-ötöt) de a tíz az túl sok nekem."
Mt 5,19 "Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen."
IV.: "Mert szeretünk szexelni és káromkodni! Mindkettő jó dolog."
Igen, jó szexelni de csak a házasságon belűl, és egyáltalán nem tér ki a Biblia arra, hogy ez bűn lenne. A házasságon belűli szex tilalma, vagy bűnös mivolta nem szerepel a tízparancsolatban. A káromkodás miért jó? Kinek jó? Mert hogy nem használ, az biztos, de mint mondottam már, a ne káromkodj nem szerepel a tízparancsolatban.
Viktor 06 jót írtál.
A Tízparancsolat bizonyos részeit a többségi társadalom betartja, hisz megegyeznek az együttélés alapvető szabályaival.
De a többit miért tartanánk be, ha nem vagyunk keresztények és nem értünk velük egyet? T miért nem tartod be a buddhizmus tanításait?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!