Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem tartjuk be a tízpara...

Miért nem tartjuk be a tízparancsolatot?

Figyelt kérdés
IIMózes 20; Máté 5,17
2011. jún. 4. 22:20
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
36%
Mert miért fosztanád meg magad a jótól egy olyan bizonytalan dolog miatt, ami csak életed végén derül ki, hogy igaz e vagy sem?
2011. jún. 4. 22:25
 2/52 anonim ***** válasza:
84%
Azt én honnan tudjam, hogy te miért nem tartod be?
2011. jún. 4. 22:27
 3/52 anonim ***** válasza:
Azért javarésze be van tartva, márcsak azért is mert erősen bűncselekmény a be nem tartása, ill. megszegése. Az hogy vasárnap menj templomba? vagy hogy ne káromkodj? hát ööö ez szuverén joga mindenkinek, amíg kárt nem okoz másnak vele...nem?
2011. jún. 4. 22:32
 4/52 anonim ***** válasza:
73%

No és ezt miért nem tartjuk be? :

Mózes II. könyve:21:17 Aki szidalmazza az ő atyját vagy anyját, halállal lakoljon.

2011. jún. 4. 22:33
 5/52 anonim ***** válasza:
32%
22:39 : Igen, valójában az az igazi csoda, hogy ilyen parancsolatok mellett egyáltalán fenn tudott maradni a zsidóság. :D
2011. jún. 4. 22:59
 6/52 anonim ***** válasza:
40%
Én egy párat betartok (úgy négyet-ötöt) de a tíz az túl sok nekem.
2011. jún. 4. 23:19
 7/52 anonim ***** válasza:
0%
Mert szeretünk szexelni és káromkodni! Mindkettő jó dolog.
2011. jún. 4. 23:24
 8/52 anonim ***** válasza:
36%
Azért mert sokan nem hisznek abban, Akit az Isten küldött! Jézus Krisztus betöltötte a törvényt és a próféták szavát. Önerőből senki nem tudja a törvényt betartani a testben lévő bűnös hajlam miatt. Csak a Krisztusban való hit által. A törvény vége Krisztus minden hívőnek igazságára.
2011. jún. 4. 23:48
 9/52 A kérdező kommentje:

I.:"Mózes II. könyve:21:17 Aki szidalmazza az ő atyját vagy anyját, halállal lakoljon."

1: A tízparancsolatot követően így folytatódik a szentírás:

"Ezek pedig azok a rendeletek, a melyeket eleikbe kell terjesztened:"

Rendeletről beszélünk, és nem a tízparancsolatról. A kérdésem pedig nem a rendeletekre vonatkozott, hanem a tízparancsolatra.

2: Máskülönben miért ne lenne betartva? Krisztus mondta:

" Én pedig azt mondom néktek, hogy mindaz, a ki haragszik az ő atyjafiára ok nélkül, méltó az ítéletre"

Aki szidalmazza az anyját és az atyját, gyűlöli azt, méltó az ítéletre.

II.: "Az hogy vasárnap menj templomba? vagy hogy ne káromkodj? hát ööö ez szuverén joga mindenkinek, amíg kárt nem okoz másnak vele...nem?"

Tisztázzuk, a tízparancsolat nem tartalmazza a vasárnapot, sőt, elárulom, a Bibliában egyszer sem szerepel ez a szó, hogy vasárnap. Azt sem tartalmazza a tízparancsolat, hogy ne káromkodj. Nem véletlenűl tettem hozzá, hogy IIMóz20.

III.: "Én egy párat betartok (úgy négyet-ötöt) de a tíz az túl sok nekem."

Mt 5,19 "Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen."

IV.: "Mert szeretünk szexelni és káromkodni! Mindkettő jó dolog."

Igen, jó szexelni de csak a házasságon belűl, és egyáltalán nem tér ki a Biblia arra, hogy ez bűn lenne. A házasságon belűli szex tilalma, vagy bűnös mivolta nem szerepel a tízparancsolatban. A káromkodás miért jó? Kinek jó? Mert hogy nem használ, az biztos, de mint mondottam már, a ne káromkodj nem szerepel a tízparancsolatban.

Viktor 06 jót írtál.

2011. jún. 5. 21:56
 10/52 anonim ***** válasza:

A Tízparancsolat bizonyos részeit a többségi társadalom betartja, hisz megegyeznek az együttélés alapvető szabályaival.

De a többit miért tartanánk be, ha nem vagyunk keresztények és nem értünk velük egyet? T miért nem tartod be a buddhizmus tanításait?

2011. jún. 6. 11:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!