Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem fogadják el Máriát...

Miért nem fogadják el Máriát szűznek?

Figyelt kérdés

Voltam gyülekezetbe, és érdekelne, hogy ők miért nem vallják Máriát szűznek? Azt mondták hogy a Mária kultusz az bűn.

A hitben keresek válaszokat, mert nagyon érdekel a téma. Olvasom az evangéliumokat.

Valahogy úgy fogalmaznék, hogy egyszerűen annyira vágyódom Jézus után. Le ülnék vele beszélgetni, elmondani mi fáj. El is szoktam mondani de beszélgetnék vele.

Valaki aki esetleg jár gyülekezetbe tudna segíteni ebben is?

nov. 3. 21:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/88 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Írtam privátban.Eddig sajnos senki sem adott helyes, alapos, bibliai választ, bemutatva és megmagyarázva több igén keresztül ezt a történetet.Csak a vallásos magyarázatokat látni sajnos.

dec. 11. 01:37
 72/88 anonim ***** válasza:
0%
Illetve, hozzászólásban is leírtam, miért hamisítás ez a történet.
dec. 11. 01:37
 73/88 anonim ***** válasza:
100%

"Írtam privátban."

Nekem az ilyenekről mindig az jut eszembe, amikor Jézus felszólítja követőit, hogy világosságban járjanak :)

dec. 11. 13:31
 74/88 anonim ***** válasza:

73#-as Leírtam hozzászólásban is, korábban.

Privátban is azért írtam le, mert nem a szokásos Keresztény téves magyarázatok szerinti értelmezést írtam le, hanem amit a Biblia kutatásával ki lehet deríteni, hitelesen.Ezért írtam először inkább orivában, hogy a sok hazugsággal megtelt emberek elméjéből származó gondolatok, ne zavarják össze a kérdezőt, és ne állítsák be a Bibliából észrevett igazságokat, hazugságnak.Mert a Kereszténység 90%-a, biztosan olyan mélyen el van hitetve, hogy már nem képes észrevenni az igazságot.

Ez is le van írva, hogy disznók elé ne szórjuk a gyöngyöket.

Máté 7:6 Ne adjátok a kutyáknak azt, ami szent, gyöngyeiteket se dobjátok a disznók elé, nehogy azokat lábukkal megtapodva ellenetek forduljanak, és szétszaggassanak titeket.

Rendszeresen ezt tapasztalom, ha valami olyat mutatok be, ami nem egyezik a Kereszténység hazugságaival, hanem alapos utánajárás, több igén való megbizonyosodás, az adott kulcsszót több igén keresztül való értelmezés, valamint az eredeti szavak jelentéseit is nézem.Ezek alapján ki lehet deríteni, hol vannak a hamisítások, amiket a Kereszténység vallási alapítói(római császárok, I.Konstantinnal az élen), kreáltak.Tehát nem az én gondolataim, okoskodásomon alapszik egy vélemény, hanem ahogy Isten akarja azt megértetni az írásos beszédjén keresztül.Semmit nem kell kitalálni, hanem egyértelműen benne van az Írásban.

dec. 11. 19:42
 75/88 anonim ***** válasza:

És nem lehet, hogy pont te öntöd a szart az emberek elé hamis értelmezéseddel?

Amúgy milyen módon kutattad a Bibliát? Úgy teljesen konkrétan. Például milyen bibliai nyelveket ismersz?

dec. 11. 20:09
 76/88 anonim ***** válasza:

Nem beszélve arról, hogy a disznók nézik le a Szűzanyát és tapossák meg, avval, hogy ártatlanságát kétlik botcsinálta "kutatók".

Egy másik disznó istennőnek misztifikalja, hogy mi abban hiszünk. Ezt mi keresztények döntjük el, nem kivülálló.

Hisszük hogy Istent szült, emiatt Istenszűlő, bűntől mentes anya.

Tisztaságához nem fér kétség.

Sarazni lehet, de mindenki a saját szaváért felel.

dec. 11. 20:32
 77/88 anonim ***** válasza:
0%

#74:

Ha valami több (2-3) igén, történésen(bizonyítás, bizonyság) keresztül igazolást kap, kiemelkedik egy keresett dologról, hogy azzal mit akar megértetni az Isten, akkor nem lehet kérdéses a hitelesség, mert Istennél elvégzett, megmásíthatatlan dolologról van szó.Ezt sem magyarázzák a templomokban, vagy gyülekezetekben. Ezt sem én találom ki, ha nem le van írva:

2Kor 13:1 Ezúttal harmadszor megyek hozzátok. Két vagy három tanú szava alapján áll meg minden vallomás.

1Tim 5:19 Presbiter ellen ne fogadj el vádat, csak két vagy három tanú szavára.

Zsid 6:18 Azért, hogy két változhatatlan tény által, amelyekre nézve lehetetlen, hogy Isten hazudjon, erős vigasztalásunk legyen nekünk, akik hozzá menekültünk, hogy megragadjuk az előttünk levő reménységet,

Zsid 10:28 Aki megveti Mózes törvényét, két vagy három tanúbizonyságra, irgalom nélkül meghal.

1Móz 41:32 Hogy pedig a fáraó álma kétszer is megismétlődött, ez azt jelenti, hogy Istennél elvégzett dolog ez, és siet véghezvinni.

Ennyi egybefüggő ige a két-három bizonyságon alapuló igazságra, szerintem eléggé egyértelmű.

A Biblia ószövetsége az óhéber/arámi nyelven, az újszövetsége pedig ógörög nyelven írodott. Nem kell tudni egyiket sem, mert erre van egy(de lehet több) alkalmazás, mint a Biblia-felfedező. Abban van olyan lehetőség, hogy pl rábökünk a egy magyar szóra akármelyik igében, és megmutatja azt, hogy melyik ógörög/óhéber szórol lett lefordítva, és milyen további jelentései vannak az adott szónak.Ezáltal pl. az 1Móz1:1- ben kiderűl, hogy a Föld nem eleve puszta, kietlen volt, hanem azzá vált/lett. Vagyis, nem így teremtette az Isten, hanem olyanná vált valami miatt. Az 1Móz1:1-ben valamint a teremtésről szóló írások, a Föld újraindítását, az élet újraindítását mutatja be.Aztán tovább vizsgálva pl.Ádám esetét is, vagy Éváét, rájövünk, hogy nem valóságos porból lett alkotva, nem fújt bele az orrába az Isten, Éva pedig nem úgy lett, hogy Ádám oldalbordájából kivett egyet és abból alkotta meg Évát. Euek mind, allegórikus, szimbólikus kifejezések, amelyeknek egytől-egyig, több igén keresztül utána kell nézni.Nem lehet felületesen olvasni a Bibliát, mert akkor nem fogja az olvasó személy úgy érteni, ahogy Isten eredetileg azt szeretné.Felületes olvasással, csak a római rendszer tanai szerint fogjuk tudni értelmezni, az pedig félrevezető, teljesen.

Akit érdekel az Isten igazsága, annak nagyon szívesen segítek kutatni, megértetni, elmagyarázni, bemutatni, amik eddig tudomásomra jutottak.

dec. 11. 20:58
 78/88 anonim ***** válasza:

Értem, tehát nem kutattad, hanem saját tetszésed szerint próbáltad nagyon laikusan értelmezni.

dec. 11. 21:09
 79/88 anonim ***** válasza:
#77 Aham, és mindezek a Szűzanyával kapcsolatosak is....
dec. 11. 21:27
 80/88 anonim ***** válasza:
33%

76#-os…:

Természetesen, Mária szűzen ment férjhez Józsefhez, betartották a Mózesen keresztül adott erkölcsi, társadalmi normákat is.Ezért hazugság az(bármennyire is nehéz elfogadni), hogy Mária csak jegyese volt Józsefnek, amikor várandós lett a Megváltóval.Későbbiekben már az van írva, hogy aut mondta Józsefnek az angyal, hogy ne féljen Máriát, a FELESÉGÉT magához vennie...tehát ki van jelentve, hogy már felesége volt akkor, amikor a Megváltó fogant.József pedig a vérszerinti apja, nem pedig egy állítólagos "szentlélek/szellem".Ez egy hamisítása a Kereszténységnek.Ez a pogány Szemiramisz istennő történetének a mintájára készült, amikor várandós lett Tammúzzal! Azt hazudta a népnek Szemiramisz, hogy a Nap árnyékolta be, amibe beleköltözött Nimród, és így esett teherbe.Közben meg férfivá avató szertartáson testi kapcsolatban kellett lennie az éppen férfivá avatott fiatallal.Így esett teherbe.De a nép, nehogy ellene forduljon, elhitette velük azt az előbbi hazugságot. Ennek a mintájára készült az, hogy Mária csak jegyben járt Józseffel és egy állítólagos szentlélek/szellem által esett teherbe. De ez egy óriási hazugság, hiszen amíg jegyesek voltak, nem is találkozhattak kettesben, egészen a házasságkötésük napjáig.Valamint ha nem József lett volna a vérszerinti apja a Megváltónak, akkor a férfi ágon való vérvonal visszavezetés, lehetetlen lett volna, valamint azok a próféciák is, amelyek arról szóltak, hogy a Dávid királyi és Áron papsági vérvonal kereszteződéséből fogan majd a Megváltó. Az angyal pedig azért mondta azt Józsefnek, hogy ne féljen magához venni feleségét, mert ezzel azt mondta neki, hogy tartson ki mellette.Az pedig, hogy titkon elakarta küldeni, nem azért akart így tenni, mert úgy gondolta, hogy Mária mástól esett teherbe, hanem azért, hogy biztonságos helyre küldje, ahol nem érheti baj.Lukácsnál olvashatjuk, hogy Erzsébet amikor várandós lett, elrejtőzött 5 hónapig! Az a térség, nem lehetett biztonságos akkoriban, ezért akarta Máriát is József elküldeni biztonságos helyre.De az angyal megnyugtatta, hogy ne féljen kitartani mellette, mert ami benne fogant, az a SZENTLÉLEK! Nem pedig a szentlélektől, ahogy a hamisítás szerint olvashatjuk, mert az azt jelentené, hogy csakúgy mint Szemiramisz esetében, a Nap, mint istenség beárnyékolta őt, ezért lett várandós.Arra vonatkozóan, hogy a Megváltó a szentlélek, erre több igéből lehet rájönni, többek közt az Ap.Csel.20:28. Máriára visszatérve: Luk 1:35 Az angyal így válaszolt: A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékol be téged, azért a születendőt is szentnek hívják, az Isten Fiának.

Itt az a kifejezés, hogy "Szentlélek száll reád..Magasságos ereje árnyékol be téged.." azt jelenti, hogy rajtad teljesül be az Isten ígérete, hogy az ő és József vérvonalából fog születni a Megváltó, Szabadító, akit az Isten fiának fognak nevezni, mert annyira engedelmes lesz az Isten írott igazságainak, tehát a Mózes és a próféták írásainak.Mert a Megváltó azért szerette az Atyát, mert szót fogadott neki az Íráson keresztül(később pedig angyalon, látáson keresztül).

Úgyhogy, bármennyire is elfogadhatatlan egy keresztény tanoktól elhitetett ember számára ez, akkor is így van, mert több ige mutatja, hogy mi az igazság, valamint az ember józan esze is, ha a Biblia alapján elgondolkodik, nem pedig a vallások alapján, akkor ezeket észre fogja venni.Ezek nem kitalációk, vagy okoskodások, mert nem saját kútfőből szádmazó spekulációk, hanem a történet van vizsgálva igéken keresztül.Persze most nem részleteztem annyira, mert már egyszer leírtam korábban a teljes tartalmat.

dec. 11. 21:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!