Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan készültök fel, fogadját...

Hogyan készültök fel, fogadjátok el, hogy egyszer eljön az idő?

Figyelt kérdés
Igaz, hogy még csak a húszas éveim végén járok, de egyre többször jut eszembe, hogy az élet véges (legalábbis ez az életünk) és szinte pánikolok a gondolattól. Félek a haláltól, nem tudom elfogadni de azzal tisztában vagyok, hogy felesleges ezen agyalni mert ígyis-úgyis bekövetkezik egyszer. Ki hogyan tudja elfogadni, hogy egyszer vége lesz?

2023. ápr. 3. 18:04
1 2
 1/15 Grimfox ***** válasza:
76%

Szerintem ez mindenkinél másképp van. Amíg fiatal vagy, tényleg fölösleges ezen gondolkodni, mert kicsi az esélye, hogy most jöjjön ez al időd. Amikor pedig úgy igazán elkezdesz öregedni, akkor pedig már kevésbé fogsz félni, mert belefáradsz testileg, és szellemileg is az életbe. Persze van aki még ilyenkor is ragaszkodik hozzá, főképp azok, akik valamilyen élvezet rabjai. Például akiknek a vagyonuk, az anyagi javaik a mindenük, nehezen mondanak le erről. De ha egy átlagos életet élsz, akkor a fáradtság nagyobb, mint a ragaszkodás.

Az extrém eseteket pedig nem érdemes számításba venni, amik arra késztetnek hogy halni vágyj.

Ha a halál nem egy büntetés, hanem jól megérdemelt pihenés egy hosszú élet végén, máris könnyebb elengedni.

2023. ápr. 3. 18:56
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Én már ott tartok, ahol Grimfox írta, és talán ha nem is mindig, de az idő java részében már szinte várom, hogy elhúzhassak innen, mert abban hiszek, hogy ennek az egésznek van a halálon túlmutató értelme is. De ha nincs esetleg mégse, csak kikapcs van, úgy is megfelel.
2023. ápr. 3. 20:41
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem is lehet ép ésszel elfogadni, felfogni. Éppen ezért az emberek többsége nem agyal ilyesmin, ha igen az valami pszichés probléma jele.

Nekem személy szerint vannak pszichés gondjaim, több is egyszerre és amellett hogy rengetegszer akartam már öngyilkos lenni, nagyon sokszor el is uralkodik rajtam a halál gondolata és sokszor pont emiatt kaptam pánikrohamot.

Szerintem csak az a járható út ha felfogod hogy ha meghalsz, te arról úgysem fogsz tudni. Ha idős korodban halsz meg, akkor szerintem már inkább várni fogod.

Látom a 85 éves nagymamám, aki már segítségre szorul, már nem mindig tiszta az elméje, rengetegszer “hisztizik” hogy hagyjuk meghalni.

Én remélem nem is élek olyan sokáig, 65 éves koromig nem akarok konkrétan, de az ő helyében már én is várnám a megnyugvást.

Közben meg mivel pánikbeteg vagyok, RENGETEGSZER vagyon nagyon rosszul a halál gondolata miatt, főleg hogy nagyon sokszor ájultam már el életemben és pánikroham közben egyszer beütött a gondolat hogy egyik pillanatban ültem az orvosi rendelőben, aztán a kórházi ágyon ébredtem fel. Akkor jöttem rá, hogy ennyi ez ilyen lesz. Se kép se hang és egyszerűen megszűnik a tudatod. Ez egyik részről jó, másrészről viszont azóta is panikrohamom tárgya maradt.

Végszónak, szerintem depresszió, apátia, pánikbetegség jele lehet az hogy már ezt a kérdést kiírtad. Azzal kellene valamit kezdeni, ugyanis az ember alapállapotában nem gondolkodik ilyeneken különben mehetne is mindekit lipótmezőre.

Én most pl pont egy olyan nagyon rossz állapotomban vagyok, amikor sokszor mindenről és mindenkiről a halál jut eszembe, közben meg megnyugtat hogy ő is meg fog halni, szóval nem vagyok egyedül.

Ráadásul én tudom hogy nem lesz hosszú az életem, érzem, úgyhogy ez még inkább érdektelenné tesz. De mivel amúgy sem szerettem volna soha magam öreg nőként látni, meg gyerekem sem lehet, így úgy érzem pont jól kijön minden.

Na hosszu volt, de mint pánikbeteg, bipoláris minden nap gondolok a halálra, úgyhogy benne vagyok a témában. :D

2023. ápr. 3. 20:59
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit hozzátennék hogy számomra az a nagyobb kérdés hogy az értelmes emberek(aki nem az, az úgysem agyal :D) hogy dolgozza fel azt hogy milyen értelmetlen az élet körforgása. Márpedig rengeteg nagyon értelmes embert látok megoregedni, tehat valahogy kibírták ezt az egészet, pedig filozofikus alkatként értelemmel a fejben szerintem nagyon nehéz. Ez nagyobb kérdés számomra.
2023. ápr. 3. 21:05
 5/15 Grimfox ***** válasza:
100%
Attól függ, milyen filozófiát követnek. Ha nihilista, materialista filozófiát, akkor akármilyen értelmesek is, vagy halálvágyuk lesz, vagy épp ellenkezőleg, betegesen fognak rettegni a haláltól. Nem véletlen, hogy már az írott történelem előtt is a szellemi területeket pásztázta a filozófus(bár akkor még ez nem különült így el), és egy érzékekkel nem, csak elmével felfogható rendszert keresett a világban.
2023. ápr. 3. 21:16
 6/15 anonim ***** válasza:

Általában pont az értéktelen,üres emberek ragaszkodnak leginkább az életükhöz..Vannak akik kapálóznak, sivalkodnak ha olyan helyzetbe

kerülnek,mások békésen várják a halált..

Vannak akiknek egy állat élete alantasabb az övéknél,

én tisztelem az élet minden formáját.És nem gondolnám hogy egy

elefánt élete kevesebbet érne mint az enyém pl..

Ahogy öregszik az ember, kezdi érezni látni a dolgok véglegességét,

ilyenkor észhez térnek,és rá jönnek, nem fogják tudni

a felhalmozott vagyont elvinni magukkal a túlvilágra..

De sajnos nagyon sokan egy fikrcnyit se változnak még ilyenkor se..

Ez az amit nem értek,hogy ők miért ilyen ostobák..

2023. ápr. 4. 10:29
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem ők az ostobák, hanem az egójuk, ami fél a változástól, ezért ragaszkodik a jól megszokotthoz
2023. ápr. 4. 11:35
 8/15 Senior Séf ***** válasza:
100%
Én úgy, hogy beleállok mindenbe, ami lehetőség csak az utamba kerül. Akkor is, ha hülyeség, és félő, hogy megbánom. Amikor menni kell, úgyse a szép dolgokra fogunk emlékezni, hiszen az agy a túlélésre van berendezkedve. A rendben, a várható eredményekkel lezajlott eseményekkel, történésekkel nem terheli a memóriát, hiszen a túlélés szempontjából ezeknek nincs jelentősége. Csak a hibáink, a bénázásaink, tévedéseink, urambocsá' szándékos hülyeségeink hagynak maradandó emléket. Ezek adják meg azt a jóleső emlékezést, hogy lám, ÉLTÜNK. Éltük és nem csak túléltük az életünket.
2023. ápr. 4. 15:32
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem lehet hibáztatni azért senkit ha fél a haláltól, mivel eleve ott van mindenkiben az életösztön. Még hulla klinikai depressziós emberekben is ott van a töredéke.

Azért nem könnyű ép ésszel elfogadni hogy létezel, érzékelsz, majd egy nap ennek mind vége…és semmire nem is fogsz emlékezni belőle. Ha nem lenne erős életösztön, akkor már 3 milliárd ember meg is halhatna ma, amilyen sorsok vannak…

De egyébként nagyon szürreális úgy élni hogy tudod hogy meghalsz. Nem tudom más hogy van vele, de engem eléggé el szokott vinni a derealizációba.

Ezért is irtam hogy sokszor csodálom hogy a zsenik hogy nem bolondultak bele a sok gondolatba a fejükben.

2023. ápr. 4. 18:56
 10/15 anonim ***** válasza:
Az se midegy hogy halsz meg, hosszu szenvedes utan vagy alvas kozbe
2023. ápr. 5. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!