Miért nem fogadják el Máriát szűznek?
Voltam gyülekezetbe, és érdekelne, hogy ők miért nem vallják Máriát szűznek? Azt mondták hogy a Mária kultusz az bűn.
A hitben keresek válaszokat, mert nagyon érdekel a téma. Olvasom az evangéliumokat.
Valahogy úgy fogalmaznék, hogy egyszerűen annyira vágyódom Jézus után. Le ülnék vele beszélgetni, elmondani mi fáj. El is szoktam mondani de beszélgetnék vele.
Valaki aki esetleg jár gyülekezetbe tudna segíteni ebben is?
Kedves Kérdező
Isten szava tájákoztat bennünket erről, az a fontos ami abban van leírva.
Mária, Jézus fogantatása idején volt szűz.
Amikor megszületett Jézus, utána Mária szült még gyermekeket, legalább négy fiút, meg lányokat is Józsefnek.
Ezért Mária nem maradt mindig szűz, hiszen házaséletet élt a férjével.
A Mária kultusz nem Biblia eredetű tanítás.
Ezzel nem a Teremtőt imádják, hanem egy teremtményt.
Fokozatosan lopakodott be a hitehagyott kereszténységbe időszámításunk harmadik és negyedik századában. Különösen ez volt a helyzet i. sz. 325. évében, amikor a Niceai Zsinat elfogadta azt az Írás-ellenes tantételt, hogy Krisztus Isten volt. S ha egyszer már ezt a téves felfogást elismerték, könnyebben lehetett azt tanítani, hogy Mária „Isten anyja”.
A háromsághoz hasonlóan, az „Isten-anyja” tantétel is pogány tanítás, keresztény hitnek álcázva. A pogány vallásokban évszázadokkal Krisztus előtt kiemelkedő helyen állt az ilyen "anyaistennő" imádat.
Jézus megmondta, hogy Ő az "út, az igazság, és az élet".
Az az állítás, hogy Mária az „Isten anyja” olyan helyzetbe emeli őt, amelyben az emberek imádni hajlandók és ez is történt évszázadokon át.
„Egy Isten van, és egy közbenjáró Isten és az emberek között, az ember, Krisztus Jézus”
Mária szűz, a bibliában sehol nem esik szó arról hogy gyerekeket szült volna.egy hely van ahol Jézus testvéreit említik, viszont abban a részben az eredeti szövegben egy olyan szót használtak, ami jelenti a testvér és az unokatestvér szót is egyszerre.
A vágyat, hogy beszélj Jézussal, teljesen meg tudom érteni. Nagyon jól teszed hogy elmondod neki ami bánt. Időt kell az Istennek szánni, így tud csak fejlődni vele a kapcsolatod.
3
Máriának Jézus az első szülötte volt, tehát volt több gyermeke is.
(Lukács 2:7) 7 És Mária megszülte a fiát, az elsőszülöttet,. . .
(Máté 1:25) 25 De nem volt vele nemi kapcsolata addig, amíg az meg nem szülte a fiút. . . .
Máriának volt nemi kapcsolata a férjével, Jézus születése után, tehát nem maradt szűz.
Tehát több gyermeknek is életet adott.
A bibliatudósok többsége elfogadja az arra vonatkozó bizonyítékoknak a halmazát, hogy Jézusnak legalább négy öccse és két húga volt, akik mind József és Mária édesgyermekeiként születtek.
(Máté 13:55, 56) . . .? Az anyját nem Máriának hívják, és a testvéreit Jakabnak, Józsefnek, Simonnak és Júdásnak? 56 És a húgai nem mind itt laknak velünk? . . .
Az az állítás, hogy a „testvér” (a·del·phoszʹ) itt „unokatestvért” (a·ne·pszi·oszʹ) jelent, csupán feltevés.
Jeromosnak tulajdonítják, és amely legkorábban i. sz. 383-ban látott napvilágot. Jeromos Máriának, örök szüzességet akart tulajdonitani, ezért vallásos röpiratot készített Helvidius ellen (Kr. u. 383), aki Máriát nagy családos anyaként jellemez.
Jeromos nemcsak hogy nem támasztja alá semmivel új hipotézisét, de későbbi írásaiban bizonytalanul nyilvánít véleményt, sőt, kételyeinek ad hangot az „unokatestvér-elméletével” kapcsolatosan.
A Görög Iratokban nem használják az a·del·phoszʹ szót az olyan történetekben, ahol unokaöccsről vagy unokatestvérről van szó. Ehelyett inkább így fejezik ki ezt a rokoni kapcsolatot: „Pál nővérének a fia” vagy ’Márk, Barnabás unokatestvére’ (a·ne·pszi·oszʹ)
J. B. Lightfoot: Megvizsgáltam a szentírási bizonyítékokat, és. . . a nehézségek sora. . . megdönti az elmélete mellett szóló közvetett bizonyítékokat, így azt igazából el kell vetnünk” (St. Paul’s Epistle to the Galatians. London, 1874, 258. o.).
A New Catholic Encyclopedia (1967, IX. köt., 337. o.) elismeri a Máté 13:55, 56-ban használt görög a·del·phoiʹ, illetve a·del·phaiʹ szavakkal kapcsolatban: „az evangélista korának görögül beszélő világában a vér szerinti fivérek és nővérek megjelölésére használták, és a görög olvasók ezt természetesen így is értették.
Kérdező
Miért nem abban a gyülekezetben kérdezed meg ahová jársz?
Nem az volna a legegyszerűbb?
"Voltam gyülekezetbe, és érdekelne, hogy ők miért nem vallják Máriát szűznek? Azt mondták hogy a Mária kultusz az bűn."
Mert valószínűleg egy destruktív szekta, amelyiknek komoly problémája van a fogalmak értelmezésével, ezért akár egy mondaton belül is képesek önellentmondásba keveredni.
Mária szüzessége és hogy helyes-e a Mária-kultusz, két teljesen különböző dolog. A történelmi protestáns egyházak - elfogadva az első egyetemes zsinatokat - vallják, hogy Mária szűzen szülte Krisztust, hiszen Jézus "fogantatott Szentlélektől", azaz nem Józseftől vagy valamelyik más férfitól. Ettől függetlenül a protestáns egyházak nem részesítik Máriát kiemelt tiszteletben.
"Máriának Jézus az első szülötte volt, tehát volt több gyermeke is."
Az elsőszülött szó nem azt jelenti, hogy nincs több gyerek. Miért is jelentené azt? Én is elsőszülött vagyok, azaz a szüleim első gyereke. Attól még, hogy több gyerekük nem született, attól még én az első vagyok.
Az Ószövetségben egyébként gyakran úgy hívják, hogy a "méhet megnyitó magzat". Ez sem jelenti feltátlenül azt, hogy utána több gyereknek kell születnie.
6
Ha ezt elfogadjuk, már pedig miért ne, attól még Mária szült gyermekeket, és említést is tesz róluk.
Jézus testvérei, akik Józseftől születtek, anya részéről testvérek voltak.
A Biblia nem unokatestvérként említi őket.
"Jézus testvérei, akik Józseftől születtek, anya részéről testvérek voltak."
Hol írja szó szerint, hogy "akik Józseftől születtek"? Idéznéd Isten szavából is? Mert nekünk az a legfontosabb.
Uhhaa. Vannak itt érdekes válaszok. De a legjobban a 4.-nek tudok hinni. Láttam egy hit vitát és egy úr azt mondta ha ítélsz. A biblia alapján ítélj!
Akik ellenzék az ő válaszát azok esetleg bibliailag alá tudják támasztani?
Hogy mit mond erről a Biblia?
Tessék:
Bár valószínűleg ez egy jehovás kérdés, ami jehovásoknak szól, ezért maradt titokban is a gyülekezet neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!