Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem fogadják el Máriát...

Miért nem fogadják el Máriát szűznek?

Figyelt kérdés

Voltam gyülekezetbe, és érdekelne, hogy ők miért nem vallják Máriát szűznek? Azt mondták hogy a Mária kultusz az bűn.

A hitben keresek válaszokat, mert nagyon érdekel a téma. Olvasom az evangéliumokat.

Valahogy úgy fogalmaznék, hogy egyszerűen annyira vágyódom Jézus után. Le ülnék vele beszélgetni, elmondani mi fáj. El is szoktam mondani de beszélgetnék vele.

Valaki aki esetleg jár gyülekezetbe tudna segíteni ebben is?

nov. 3. 21:16
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
81%

"Az ember nem az égből jött, ezért nem is tér oda vissza."

Mondja az őrtorony tanúja, Jézus ezzel szemben :

"Atyám házában sok hely van"

"Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek"

nov. 7. 10:52
 42/57 anonim ***** válasza:
0%

41

Hihetetlen, hogy azt állítod, nem Jézus mondta ezt, hanem Én.

És nem az őrtoronynak vagyok a Tanúja, hanem a mindenható Istennek, akinek Jehova a neve.

Mind a kettőt Jézus mondta nem én.

De akkor felmerül a kérdés, hogy mit jelenthet, mivel az egyik szemmel láthatóan ellentmond a másiknak.

Amiről beszélsz, az nem azt jelenti, hogy mindenki az égbe megy.

Krisztus azokról beszél, akikkel királyság szövetséget kötött, mint az újszövetség alapja.

Nem mindenki lesz Isten királysága, és papja a Földön maradottakon.

Igen sok hely van, az egész emberiség oda mehetne.

De Isten nem tervezte, hogy megszünteti az emberi életet, és a Földet.

Hanem megvalósítja ezt az elhatározását.

Ezért csak azok kapnak erre lehetőséget, akiket Jézus Istene kiválaszt erre, ebbe még Jézusnak sincs beleszólása.

nov. 7. 11:51
 43/57 anonim ***** válasza:

"És nem az őrtoronynak vagyok a Tanúja, hanem a mindenható Istennek, akinek Jehova a neve."

Te az őrtorony szervezet tanúja vagy, Jézus pedig azt mondta, amit idéztem tőle.

Vagy idézd nekem Jézustól, hogy "ezért nem is tér oda vissza".

nov. 7. 13:00
 44/57 anonim ***** válasza:
0%
A Biblia leírja név szerint Jézus testvéreit akik már nem szűzként fogantattak, hanem József volt az apjuk. Ebből teljesen egyértelmű, hogy Mária nem volt egész életében szűz, csak Jézus fogantatásakor.
nov. 19. 18:15
 45/57 anonim ***** válasza:

"hanem József volt az apjuk"

Ezt hol írja, idéznéd is?

nov. 19. 18:22
 46/57 anonim ***** válasza:
Szerinted mindegyik szűzen fogant? Akkor több Krisztus van?
nov. 19. 18:48
 47/57 anonim ***** válasza:

Nem, szerintem egyik se volt Jézus édestestvére, mivel a zsidók a testvér szót még a másodfokú unokatestvérekre is használták. Ezt mutatja az a tény is, hogy Jézus 12 éves koráig egész biztos, hogy egyke volt, mert a Biblia alapján akkor a család még csak 3 fős volt.

"Asszonyok is álltak ott, és messziről nézték, mi történik. Köztük volt Mária Magdolna, Mária, az ifjabb Jakab és József anyja és Szalómé."

Itt meg is nevezi Jézus rokonainak anyját, Mária, de a szövegből és környezetéből egyértelműen kitűnik, hogy nem Jézus anyja Mária, hanem az ő névére, akit szintén Máriának hívtak:

"Jézus keresztje alatt ott állt anyja, anyjának nővére, Mária, aki Kleofás felesége volt és Mária Magdolna."

Ráadásul az adelfos már itt se jelenthet édes testvért, mert a zsidóknál nem hívták egyformán a szülők gyerekeiket. Tehát Mária nővére itt unokatestvérre utal. Így Jakab, József, Júdás és a többi testvére Jézusnak valójában Mária unokatestvérének Máriának és Kleofásnak voltak a gyermekei. Jézusnak pedig csak másodunokatestvérei.

nov. 19. 19:18
 48/57 anonim ***** válasza:
40%
Viszont a zsidó társadalomban a cölibátus nem volt bevett gyakorlat. Nem életszerű, hogy József és Mária házasságot kötöttek de nem volt köztük szexuális érintkezés. Akkor abban a közegben ez teljesen ez teljesen idegen lett volna. A cölibátus és a szüzesség éthoszát az egyház később találta ki.
nov. 19. 19:55
 49/57 anonim ***** válasza:

“József pedig az álomból felserkenvén, úgy tõn, a mint az Úr angyala parancsolta vala néki, és feleségét magához vevé.

Mat 1:25 És nem ismeré õt, míg meg nem szülé az õ elsõszülött fiát; és nevezé annak nevét Jézusnak.”

A nem ismeré őt kifejezés régiesen annyit jelent, hogy nem érintkezett vele szecuálisan addig amíg meg nem szülte az elsőszülött fiát. Az elsőszülött kifejezés is arra enged következtetni, hogy utána szült még.

nov. 19. 19:59
 50/57 anonim ***** válasza:

Nem releváns, hogy neked mi tűnik életszerűnek és mi nem. A Biblia alapján 2 dolog biztos, Jézus 12 éves koráig egyke volt. A másik, hogy a Jézus testvéreként említett Jakab és József valójában másodunokatestvérei voltak, ezt elég konkrétan bizonyítottam is.

"Az elsőszülött kifejezés is arra enged következtetni, hogy utána szült még."

Értem, akkor szerinted az Atya is szült Jézushoz hasonlókat Jézus után, mert Isten vonatkozásában is többször írja a Biblia, hogy elsőszülöttje.

"hogy nem érintkezett vele szecuálisan addig amíg meg nem szülte az elsőszülött fiát"

Sehol nem írja, hogy később érintkeztek úgy. József pedig már eleve idősebb férfi lehetett, mert már több éve halott lehetett Jézus 30 éves korára.

"Akkor abban a közegben ez teljesen ez teljesen idegen lett volna."

Ahhoz képest számos példa van rá a Bibliában, annyira nem lehetett idegen abban a közegben, mint szeretnéd hinni. Ott van rá példának maga Jézus, de keresztelő János és Pál apostol is. A társadalom pedig úgy tudta, hogy van Józsefnek egy törvényes fia, akit Jézusnak hívnak. Tehát a közegben nem tűnt ki.

nov. 19. 20:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!