Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem fogadják el Máriát...

Miért nem fogadják el Máriát szűznek?

Figyelt kérdés

Voltam gyülekezetbe, és érdekelne, hogy ők miért nem vallják Máriát szűznek? Azt mondták hogy a Mária kultusz az bűn.

A hitben keresek válaszokat, mert nagyon érdekel a téma. Olvasom az evangéliumokat.

Valahogy úgy fogalmaznék, hogy egyszerűen annyira vágyódom Jézus után. Le ülnék vele beszélgetni, elmondani mi fáj. El is szoktam mondani de beszélgetnék vele.

Valaki aki esetleg jár gyülekezetbe tudna segíteni ebben is?

nov. 3. 21:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
39%

"Csak Istent tisztelik, mert a Biblia szerint ez a helyes."

De ez a Biblia alapján továbbra is hamis állítás, mint fentebb is írtam. A Biblia alapján igazoltam is, hogy miért. Én azt hittem, hogy te is a Sola Scriptura elvét vallod, hát tévedtem.

"hamem imádják"

Kérdezd meg bármelyik katolikust, hogy imádja-e Máriát, ha igen a válasz, akkor bálványimádást követ el. Ha nem, akkor te követed el a rágalmazás, hazugság bűnét, ami a 10 parancsolatban is benne van.

"Mária meg tud óvni bármilyen bajtól, természetfeletti ereje van és ez mind a kat. egyház találmánya, ami nem egyezik a Bibliával és a valósággal"

Nem a Biblia ígérete, hogy az üdvözültek részesülnek Krisztus hatalmában?

"Értékes és nagy ígéreteket kaptunk, hogy általuk részeseivé legyetek az isteni természetnek, és megmeneküljetek a romlottságtól, amely a világban uralkodik a bűnös kívánság következtében."

"Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban. A második halálnak ezeken nincs hatalma, hanem Istennek és Krisztusnak lesznek papjai, és ezer évig uralkodnak vele."

Olyan gyakran hivatkoztok néhányan a Bibliára, de egyáltalán nem ismeritek...

"és a valósággal"

Hát mondjuk sokan azt is tagadják, hogy lenne Isten, szóval mi egyezik a valósággal, elég képlékeny dolog.

nov. 5. 11:38
 22/88 Jégszív ***** válasza:
73%

No erre varrjatok gombot!

"Mária szűz volt fia születése előtt (ante partum), alatt (in partu) és után (post partum) is. Ez a római katolikus egyház négy Mária-dogmájának egyike."

Ettől kész lettem! Ezt a dogmát 12 éven felülieknek nem ajánlom. 🤣

nov. 5. 12:23
 23/88 anonim ***** válasza:
51%

Kedves Jégszív.

Valóban szíűz volt Jézus születése előtt. Hiszen a fogantatása, nem embertől van.

A több viszont valóban hamis.

De tartsuk tiszteletben, ha ezt ők így gondolják.

nov. 5. 16:10
 24/88 Bölcsek köve ***** válasza:
0%
Mert nem lehetett az. Jézusnak volt természetesen és magától értetődően biológiai apja is. Mária megfogamzása a jeruzsálemi Templomban következett be.
nov. 5. 19:35
 25/88 anonim ***** válasza:
100%

"megfogamzása"

De szép magyar szó.

Miből gondolod, hogy lehetett a jeruzsálemi templomban szexelni? Te szívsz valamit?

nov. 5. 20:12
 26/88 anonim ***** válasza:
33%

24

Ha emberi apja lett volna, akkor a megváltás érvénytelen lenne.

Ugyanis, tökéletlen ember nem áldozhatta fel az életét.

Márpedig a Földön nem volt, és ma sincs tökéletes ember.

Istennek pedig csak így lehetett megoldania ezt a problémát, hogy a messiás tisztán, tökéletesen szülessen meg.

Aki ezt nem érti, az gondolja az ilyesmit, és Istennek van hatalma ehhez is.

nov. 5. 21:11
 27/88 anonim ***** válasza:
47%

Ez alapján, amit írtál, Máriának bűntelennek kellett lennie. Különben Jézus is bűnös lett volna.

nov. 5. 21:55
 28/88 anonim ***** válasza:
36%

27

Megértem, hogy így gondolod. Azonban Isten úgy oldotta meg a terhesség ideje alatt ezt a "problémát", hogy Isten szent szelleme megvédte a fejlődő embriót mindenféle tökéletlenségtől. Isten szent szelleme mondhatni védőfalként emelkedett már a fogantatás pillanatától kezdve, hogy semmiféle tökéletlenség vagy ártalmas erő ne tudja károsan befolyásolni az embrió fejlődését.

Ez az eljárás megsemmisítette Mária petesejtjének valamennyi tökéletlen vonását, így olyan genetikai minta jött létre, amely kezdettől fogva tökéletes volt.

nov. 6. 09:38
 29/88 anonim ***** válasza:
53%

Ha József az apja, akkor is meg tudta volna védeni pont így. Amúgy idéznéd ezt a részt a Bibliából is, hogy lássam, nem csak a te áltudományos fikciód.

nov. 6. 17:16
 30/88 anonim ***** válasza:
46%

29.

Kedves Válaszoló.

Az írások alapján mindennek úgy kellett történnie, ahogy előre Isten elhatározta. Saját szavának mondana ellen, és hiteltelen lenne, ha nem úgy történt volna.

Ézsaiás 7:14 Ezért ád jelt néktek az Úr maga: Ímé, a szűz fogan méhében, és szül fiat, s nevezi azt Immánuelnek,

(Máté 1:22,23)  Mindez valójában azért történt, hogy beteljesedjen. . . .a szűz teherbe esik, fiút szül, és a fiúnak az Immánuel nevet adják”. . .

(Lukács 1:35) . . .„Szent szellem száll rád, és a legfelségesebb Isten ereje árnyékol be téged. Ezért fogják a születendőt szentnek hívni, Isten Fiának. . .

Istent udvartartásából születettnek kellett lennie, az írások végig így utalnak rá. Vagy is Isten a szent szellemét használta, hogy a fia az indentitását, emlékezetét megtartva szülessen meg. Ez képessé tette arra, hogy később visszaemlékezzen azokra, amiket az Atyjától tanult.

Így tudta a feladatát elvégezni.

nov. 6. 17:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!