Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem fogadják el Máriát...

Miért nem fogadják el Máriát szűznek?

Figyelt kérdés

Voltam gyülekezetbe, és érdekelne, hogy ők miért nem vallják Máriát szűznek? Azt mondták hogy a Mária kultusz az bűn.

A hitben keresek válaszokat, mert nagyon érdekel a téma. Olvasom az evangéliumokat.

Valahogy úgy fogalmaznék, hogy egyszerűen annyira vágyódom Jézus után. Le ülnék vele beszélgetni, elmondani mi fáj. El is szoktam mondani de beszélgetnék vele.

Valaki aki esetleg jár gyülekezetbe tudna segíteni ebben is?

nov. 3. 21:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/88 anonim ***** válasza:
30%

Ezzel nem válaszoltál, ráadásul a kérdésem egyik felét teljesen ignoráltad is. Amúgy meg Mindenható, akkor bárhogy tudta volna, ha úgy akarja. Ráadásul azt írod, hogy azért kellett apa nélkül, hogy ne örökölje a bűnt. Most akkor mi volt a valódi oka?

nov. 6. 18:42
 32/88 anonim ***** válasza:
42%

31

Melyik részt hagytam, volna figyelmen kívül?

Emberi apa azért nem lehet, mert az írások alapján Isten fiának fogják hívni, Istentől kell születnie. József pedig nem Isten.

Ezért is szent, mert Isten az aki előidézte a fogantatást.

A fia égi életét megszüntette, hogy teljesen egyenértékű emberként szülessen meg a Földön, hogy Ádám bünbe esése előtti állapotának megfelelő legyen.

Nem apa nélkül, Jézusnak Isten az Atyja, az apukája.

Ezzel összhangban van azzal, amit Jézus kijelentett az Atyjáról, Istenéről:

(János 14:31) . . .mindent úgy teszek, ahogy az Atya megparancsolta nekem.. . .

(János 12:49) 49 Mert én nem magamtól szóltam, hanem az Atya, aki küldött engem, ő parancsolta meg nekem, hogy pontosan mit mondjak.

(János 8:38) 38 Én azt mondom, amit az Atyámnál láttam, amíg vele voltam,. . .

Jézus ezért jelenthette ki, hogy senki nem származik az égből, csak Ő.

(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.

Az ember nem az égből jött, ezért nem is tér oda vissza.

Az ember oda tér, ahonnan vétetett.

nov. 6. 19:08
 33/88 anonim ***** válasza:
66%

Nem ezt írtad?

"Ha emberi apja lett volna, akkor a megváltás érvénytelen lenne.

...

Istennek pedig csak így lehetett megoldania ezt a problémát, hogy a messiás tisztán, tökéletesen szülessen meg."

Most ez volt az oka, vagy ószövetségi utalások?

De ha ez is ok volt, akkor Máriának bűntelennek kellett lennie.

Erre írtál valamit:

"Ez az eljárás megsemmisítette Mária petesejtjének valamennyi tökéletlen vonását, így olyan genetikai minta jött létre, amely kezdettől fogva tökéletes volt."

Én meg kértem, hogy mutasd be ezeket a Bibliából. Nem tetted.

nov. 6. 19:33
 34/88 Jégszív ***** válasza:
28%

"Hiszen a fogantatása, nem embertől van."

JAJ, NE! Ha ezt el kell hinnem, akkor azt is, hogy lapos a föld...

"Az írások alapján mindennek úgy kellett történnie"

Ja persze. Az írások alapján... 😕

nov. 6. 19:33
 35/88 anonim ***** válasza:
15%

33

Kedves Barátom, leírtam a Biblia idézeteket.

Nézd vissza.

nov. 6. 19:53
 36/88 anonim ***** válasza:
71%
Nem írtad le, vagyis amit írtál, abban utalás sincs azokra, amit állítottál korábban.
nov. 6. 19:54
 37/88 anonim ***** válasza:
20%

36

(Lukács 1:35) . . .„Szent szellem száll rád, és a legfelségesebb Isten ereje árnyékol be téged. Ezért fogják a születendőt szentnek hívni, Isten Fiának. . .

Isten, nem embert használ fel a fogantatásra. Ennyire nehéz?

Jézus az emberré válása előtt az égben élt, tehát a származása nem földi eredetű.

Ezt kihangsúlyozta, de ezt sem veszed figyelembe:

(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.

Ha ezeket nem tudod megérteni, vagy elfogadni, akkor sajnálom.

nov. 6. 20:05
 38/88 anonim ***** válasza:
Továbbra se válaszolsz a feltevéseimre, vagy mert nem tudsz vagy ennyire képtelen vagy felfogni, nem tudom...
nov. 6. 21:40
 39/88 anonim ***** válasza:
0%
38-as sajnos semmit sem értesz, valóban nehéz felfogásunk látlak én is. Ilyenkor amikor én nem értek valamit 3x el szoktam olvasni hogy átmenjen. Neked is ezt ajánlom. A 37-es tisztán leírta, ne pattogjál már mint egy nikkel bolha.
nov. 6. 22:44
 40/88 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az a furcsa, hogy a katolikus egyház szűznek tartja.
nov. 7. 07:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!