Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » - Egyházi fenntartású általáno...

Jégszív kérdése:

- Egyházi fenntartású általános- és középiskolákban éri hátrány az a tanulót, aki nyíltan ateista vagy agnosztikus nézeteket vall? - Hittanból kérhet felmentést?

Figyelt kérdés

A kérdés magyarázata:

Számtalan településen állami oktatás úgyszólván nem létezik! Ha van, akkor is fennáll a veszély hogy konfliktusba kerüljön néhány valláskárosult "tanerővel". (Aki még jóindulattal sen nevezhető pedagógusnak...) Aki ilyen intézménybe akar járni, komoly bejárási problémákba ütközik.

okt. 20. 10:42
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

"Vagy SZERINTED előfordulhat olyan, hogy egyházi iskolában a tanár misére viszi a diákjait, és ő maga félrevonul, nem imádkozik meg áldozik velük??!!"

Voltam több misén is tanáraimmal. Nem emlékszem, hogy láttam volna valaha őket imádkozni vagy áldozni. A diákok sem áldoztak mindig. Sőt nagyrészt nem.

Lehet a templomban csak üldögélni is annak aki nem kíván részt venni a misén.

okt. 23. 07:54
 42/51 anonim ***** válasza:

Bocsánat, hogy lebuktattam a sok hazugságod és azért is elnézést, hogy valami bizonyítékot kértem állításaidra. Azért külön elnézést, hogy egyet se tudtál linkelni. Azért pláne elnézést kérek, hogy húztad az időmet az ostobaságaiddal.

okt. 23. 13:38
 43/51 anonim ***** válasza:
Mint említettem: elmehetsz a büdös..... a sok rosszindulatú hozzászólásoddal, és hogy 5 éves cikkeket keressek vissza neked, miközben te semminek nem nézel utána, és híreket se olvasol.
okt. 23. 13:45
 44/51 anonim ***** válasza:

De nem tetszik valakinek, hogy a sok hazugsággal lebukott :)

Tessék, itt is van egy cikk:

[link]

"Minden marad, ahogy elkezdődött, semmin nem akarnak változtatni, vagy bármit is megszüntetni

A tehetséggondozó programok is folytatódnak

Maradhat a mostani igazgató és a tanári kar

Aki szeretne etikát tanulhat, aki akar választhat a katolikus vagy a református hittan közül"

Itt ezeket írják, pont ellenkezőleg, mint amiket te mocskolódtál.

okt. 23. 13:57
 45/51 anonim ***** válasza:

Hát, tudod, ez a demagógia csúcsa. Találtál egy helyet, ahol jobban kezelik a dolgot.

Akkor nyilván mindenhol máshol is így megy, igaz?

Te kit nézel hülyének?

Akkor csak egyetlen kérdés:

szerinted erkölcsös az, ha egy tanárt akár csak egyszer is arra kényszerítenek, hogy az osztályával menjen, és térdeljen, imádkozzon velük együtt a misén?

Igen vagy nem választ kérek.

okt. 23. 14:04
 46/51 anonim ***** válasza:

Te is egyetlen egy helyet találtál, ahol történt elvileg az általad említett eset. Csak te igazolni se tudtad.

"szerinted erkölcsös az, ha egy tanárt akár csak egyszer is arra kényszerítenek, hogy az osztályával menjen, és térdeljen, imádkozzon velük együtt a misén?"

Az a helyzet, hogy nem történt ilyen. A hazugságaidat megpróbáltad tényként bemutatni.

Egyébként én vettem részt evangélikus istentiszteleteken úgy, hogy nem vagyok evangélikus, de évente pár alkalommal volt kötelező jelleggel. Nem származott belőle semmi bajom. Látod, te nem voltál, mégis súlyos mentális problémákkal küzdesz.

okt. 23. 14:17
 47/51 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy nem történt ilyen.

Amit meg utána írtál, az mellébeszélés.

Tehát nem sikerült igennel vagy nemmel válaszolnod. Akkor - az eddigi írásaid alapján - vegyem úgy, hogy szerinted ez erkölcsös?

Neked a középkorban kellett volna élni.

Amúgy az erkölcstan módszere is erkölcstelen jelenleg.

Ugyanis aki hittanra megy, annak nem kell. Tehát akkor neki nincs szüksége rá? Hogy is van ez???

Persze, már látom is: a hittanon belül is van erkölcstan. Hogyne: talán a tizede, és az is 2000 éves erkölcs, rabszolgasággal, ilyesmivel.

TEHÁT akkor elég lenne ezt tanítani??? Ha igen, akkor miért nem ez megy, ha meg nem, akkor miért nem tanul elegendő erkölcstant egy hittanos???

Úgy lenne a normális, ha MINDENKI ugyanannyi erkölcstant tanulna - ÉS aki még akar, az mehetne mellette hittanra.

De nem a (szekuláris) iskolában, mert nem annak a dolga hitre nevelni.

okt. 23. 14:26
 48/51 anonim ***** válasza:
Feladom, bocsi, te teljesen hülye vagy. Eddig csak a hazugságod lökted untalan, most már a számba is adsz mondatokat és állításokat, amiket sose tettem. Benned olyan fokú gyűlölet társul az ostobaság mellé, hogy a saját érdekedben kezeltetni kéne. Az ostobaságot nehéz, mert egy tanulatlan buta emberből nyilván nem leszel művelt, diplomás ember, de a dühöt és haragot pszichológus segítségével talán lehet kezeltetni.
okt. 23. 14:36
 49/51 anonim ***** válasza:

"dühöt és haragot"

Ja, vetíteni azt lehet a saját érzéseidet.

De továbbra sem sikerült válaszolnod. Képtelen vagy egy igent vagy nemet leírni, e helyett megint mellébeszélsz. Ezért úgy néz ki, szerinted erkölcsös egy ateistát arra kényszeríteni, hogy térdeljen és imádkozzon.

Ez mindent elmond rólad.

okt. 23. 14:42
 50/51 anonim ***** válasza:

Szerintem fordulj szakemberhez, sehol nem írtam olyat, hogy helyes lenne. Az erkölcsöst ez esetben nem tudom értelmezni, mert ez nem erkölcs kérdése.

De senki nem is kényszerít erre senkit. Hogy a fejedben milyen történetek alakultak ki, azt nem tudom (igazolni egyet se tudtál), de abban biztos vagyok, hogy senkit se kényszerítettek misén térdelésre, imádkozásra, áldozásra (amit korábban hazudtál) pedig pláne nem.

Ellenben arról vannak cikkek, linkeltem is, melyekben egyértelműen írták, hogy senkit se köteleznek semmire, a teljes tanári kar maradhat, a gyerekek erkölcstant is válaszhatnak vagy felekezetük szerinti hittant. A valóság minden tekintetben neked mond ellent.

De nem akarom szaporítani a szót, további jó gyűlölködést, gyűlöletkeltést, provokációt, hazudozást, én a kérdést törlöm a megfigyeltek közül. Nem érdekel a vergődésed.

okt. 23. 15:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!