Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » - Egyházi fenntartású általáno...

Jégszív kérdése:

- Egyházi fenntartású általános- és középiskolákban éri hátrány az a tanulót, aki nyíltan ateista vagy agnosztikus nézeteket vall? - Hittanból kérhet felmentést?

Figyelt kérdés

A kérdés magyarázata:

Számtalan településen állami oktatás úgyszólván nem létezik! Ha van, akkor is fennáll a veszély hogy konfliktusba kerüljön néhány valláskárosult "tanerővel". (Aki még jóindulattal sen nevezhető pedagógusnak...) Aki ilyen intézménybe akar járni, komoly bejárási problémákba ütközik.

okt. 20. 10:42
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
0%

"Arról még nem is volt szó, hogy amikor egy egyház átvesz egy iskolát, az első dolog, hogy az ateista tanárokat kirúgják."

Tehát akkor az egy itt nem általánosan szólt, hanem teljesen konkrétan egy iskolára vonatkozott. Máskor akkor legyél egyértelműbb.

Cikket pedig akkor nem kaptunk hozzá, hogy a sok száz iskolából ezt az egyetlen egy esetet igazold. Hát sajnálom.

"Na most, ehhez az ima és az áldozás is hozzá tartozik, és akkor már előtte a gyónás is."

Ehhez pedig cikk se kell, hogy lássuk, csak a te hazugságod. Mivel nagyon sok misére járó katolikus van, aki nem gyón, nem áldozik. Olyan is van, aki élethelyzete miatt nem is teheti meg, de jár misére.

Máskor jobban erőltesd meg magad és jobban megalapozott hazugságot találj ki, ez így gyenge próbálkozás volt.

okt. 22. 20:03
 32/51 anonim ***** válasza:
32%

Tudod, kivel szórakozzál.

Valós cikk volt, egy valós iskola átvételéről.

Vagy SZERINTED előfordulhat olyan, hogy egyházi iskolában a tanár misére viszi a diákjait, és ő maga félrevonul, nem imádkozik meg áldozik velük??!!

Ne szórakozzál már, ilyen nincs! Itt a tanár nem csak egyszerű betévedő emberke, ő vezeti a diákokat!

Máskor valami hihetőbbet találj ki.

És sajnos a többi iskoláról, amit átvettek, pont ugyanezt nagyon is jól el tudom képzelni.

Tudod: mert megtehetik. Meg is teszik.

Hasonló, kapcsolódó eseteket is hallottam: például ahol kiátkoztak egy abortuszos orvost, aki megmentette egy megerőszakolt tini életét, aki belehalt volna a szülésbe. Az erőszakolót nem átkozták ki.

Ez dél-Amerikában volt.

Romániában pedig egy szerzetesrendben ördögűzés közben meghalt egy apáca. Utána derült ki, hogy epilepsziás volt, addig orvos nem látta.

Ezek is pár éve történtek már, cikket szintén nem tudok hozni, a keresés ezeknél nem működik.

De remekül mutatja, hogy ez az egyház mit csinál akkor, amikor hatalma van.

Ja: SAJÁT élmény:

Egy pap mondta, hogy ahol az egyházi és a világi törvények összetűzésbe kerülnek, ott az egyházi törvényeket kell betartani.

Hogy ezt mennyire gondolta komolyan, azt nem kérdeztem.

okt. 22. 20:19
 33/51 anonim ***** válasza:
Hú tudod én mit hallottam, hogy a szomszédom látott olyat, aki látott marslakót. Na most erre varrj gombot.
okt. 22. 20:27
 34/51 anonim ***** válasza:
49%

Hát, valóban nem ártott volna eltenni a cikkeket, bocsi.

Nem gondoltam volna, hogy még szükség lesz rájuk, sok év után.

okt. 22. 20:32
 35/51 anonim ***** válasza:

Sok év? Csak alig pár éve jött ki a törvény, mely alapján átvehetik az állami iskolákat... :D

Szerintem inkább ne folytasd, ebbe a hazugságcunamiba egyre jobban beégsz.

Áldozni pedig továbbra se áldozhat bárki, az nem olyan, mint egy közös imádság. Ha elmentél volna életedben egyszer egy misére, ott is láttad volna, hogy a harmada nem áldozik.

okt. 22. 20:35
 36/51 anonim ***** válasza:
49%

Nem, a sok év a többire vonatkozik.

Szövegértés hogy megy? A VEZETŐ TANÁR nem áldozik, ez szerinted valós? Te ugye hülye vagy?

Meg látom, szeretsz mindenbe belekötni. Híreket se olvasol.

Akkor a teljesség kedvéért, egy másik vallás szép története: ugye tudod, hogy a muszlim vallásból kitérni nem lehet, azért halálbüntetés jár. Persze ahol még komolyan veszik. A másik ilyen dolog, hogy a feleség automatikusan áttér a férje hitére.

Ezért nem házasodhat muszlim nő semmiféle más vallással, míg a férfi házasodhat a könyv népével.

No most, van még olyan ország, ahol ezt komolyan veszik, és ott nemzetközi botrány volt egy ilyen házasság miatt.

Szépen, ahogy illik, bíróság elé kerültek, és a bíró az asszonyt halálra ítélte. Hiába mondta a keresztény férj, hogy nem ragaszkodik az áttérítéshez: ez senkit nem érdekelt.

Kizárólag a hatalmas nemzetközi botrány miatt nem végezték ki azonnal - de nem engedték ki az országból, szépen jegelték a dolgot, amíg elcsitul a botrány.

Sajnos csak eddig volt a hír, azóta semmit nem hallottam róluk.

okt. 22. 20:50
 37/51 anonim ***** válasza:

Vezető tanár? Ez milyen szerepkör? Iskolában tanítok, de sose hallottam ilyenről. Figy kezd egyre kínosabb lenni, lehet magadnak tennél jót, ha kevesebbet hazudoznál nyilvános felületeken :)

A másik zavaros történetednek pedig nem tudom mi köze ehhez. Vagy szerinted az EU jogrendbe az amúgy muzulmán országokban is egyre ritkább saría jogrendszert implementálták? Ha nem, akkor sok köze nincs a kettőnek egymáshoz.

okt. 22. 21:05
 38/51 anonim ***** válasza:
49%

"Vezető tanár?"

Te tényleg ennyire hülye vagy?

Aki a misére viszi a diákokat. NEM, NEM a vasárnapi misére, hanem a hivatalos, óraira. Egyházi iskolában, ahol a mise kötelező neki is. Mint már írtam: kicsit fura lenne, ha a tanár ott nem imádkozna vagy áldozna. Néha esetleg megteheti, - de ateistánál egy is sok, mert kényszerből megy.

A muszlim példát arra hoztam, hogy kb. 500 éve még a kereszténység is hasonló volt (nem teljesen, de eléggé hasonló) - azóta azért sokkal nem lett szelídebb, mint azt a mellékelt példák is mutatják - de főleg: NEM MAGÁTÓL lett szelídebb, hanem erre keményen kényszerítették Európában (és részben az USA-ban). De máshol nem, mint ez látszik is.

Nem tudom, mennyit hallottál például Giordano Brunóról? Őt sem valami hatalmas tudományos felfedezésért végezték ki, hanem pont ugyanezért: zavarta az egyház hatalmát.

okt. 22. 21:15
 39/51 anonim ***** válasza:
0%

"mint azt a mellékelt példák is mutatják"

Egyet se mellékeltél, csak hantáztál párat.

Ugye pont ezt hiányolom több hozzászólás óta.

"Nem tudom, mennyit hallottál például Giordano Brunóról? Őt sem valami hatalmas tudományos felfedezésért végezték ki, hanem pont ugyanezért: zavarta az egyház hatalmát."

Látom te szeretsz mindig felsülni tudatlanságoddal. Javaslom, hogy legalább a wikipédia cikket olvasd el róla, akkor nem fogsz ennyire szánalmasan hülyének tűnni.

okt. 22. 23:43
 40/51 anonim ***** válasza:
0%

Na jó, elég volt belőled.

Csak belekötni tudsz bármibe. Nem olvasol semmit, nem tudsz semmit, valami rózsaszín felhőben éldegélhetsz.

okt. 23. 00:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!