Isten mint ha tudta volna, hogy egyszer vita tárgya lesz az evolúció ezért kijelentette, hogy minden állatott saját neme és faja szerint teremtett nem pedig egymásból. Lehet hinni Istennek és ezek szerint nincs evolúció?
Szerintem itt pontot is tehetünk a vita végére mert egyértelmű számomra, hogy nem egymásból fejlődtek ki az állatok.
„Aztán azt mondta Isten: 'Hozzon a föld élő lényt az ő faja szerint: haszonállatokat, csúszómászókat és vadállatokat, mind az ő faja szerint.' És úgy lett. És megteremtette Isten a vadállatokat az ő faja szerint, és a haszonállatokat, és minden csúszómászót a földön, MIND AZ Ő FAJA szerint,." (Teremtés 1:24-25)
A keresztény teológia elismeri, hogy a különböző értelmezések gazdagítják a hit világát, ugyanakkor a hittudósok, teológusok és hívők is keresik a közös alapokat. A Biblia tanulmányozása, az imádság és a közösségi párbeszéd segíthet a hívőknek, hogy mélyebben megértsék a szöveget és egymás nézőpontjait.
a Biblia sokszínűsége és a hívők sokféle megközelítése az isteni kinyilatkoztatáshoz olykor ellentmondásokhoz is vezethet, de ugyanakkor új perspektívákat és mélyebb megértést is nyújthat a hitről és az élet céljáról.
22-es
Igen de honnan van a többi ember?
Nem lehet hogy egészen véletlenül....
Szimbolikus?
Ezt nagyon szépen megírtad, akár én is írhattam volna, de hová lett hirtelen a Szentlélek? És hogy a különböző nézetek segíthetik a mélyebb megértést? Hűha, mi ez a liberális megközelítés? Kár, hogy ezt nem tapasztalom az itteni vitákat olvasva, meg úgy egyáltalán...
Tudod, azt szokták mondani, hogy a Szentlélek elleni bűn az egyetlen megbocsáthatatlan bűn. De szerintem a Szentlélek elleni bűn nem az, hogy valaki mondjuk nem hisz a Szentlélek létezésében. A Szentlélek káromlása már inkább az, de nem az az igazi káromlás, ha valaki mondjuk kétségbeesésében mond valami szaftos káromkodást, amiben a Szentlélek is szerepel. Hanem például az, ha valaki a saját egójának fényezése érdekében hivatkozik a Szentlélekre. Csak szólok...
"Szívem első gondolatja" ez volt: TE MOST HÜLYÉSKEDSZ!?
Aztán támadt egy jobb: JÁRJ KOMOLYAN ISKOLÁBA...!
A teremtéstörténetről már régen igazolta a bibliatudomány, hogy szimbolikus leírás.
Milliószor írtam már a témáról.
A szentíró nem akart mondani semmit a teremtés mikéntjéről, mivel a motivációja nem az volt, hogy természettudományos leírást adjon, hanem az, hogy a pogány istenekkel szembeállítsa JHVH-t.
Aki tehát a "neme szerint" kifejezésekbe természettudományos leírást lát bele, az tévúton jár. Olyan tévúton jár, mint az, aki a négy apokaloptikus lovasban a kommunizmust vagy Napóleont látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!