Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten mint ha tudta volna,...

Isten mint ha tudta volna, hogy egyszer vita tárgya lesz az evolúció ezért kijelentette, hogy minden állatott saját neme és faja szerint teremtett nem pedig egymásból. Lehet hinni Istennek és ezek szerint nincs evolúció?

Figyelt kérdés

Szerintem itt pontot is tehetünk a vita végére mert egyértelmű számomra, hogy nem egymásból fejlődtek ki az állatok.

„Aztán azt mondta Isten: 'Hozzon a föld élő lényt az ő faja szerint: haszonállatokat, csúszómászókat és vadállatokat, mind az ő faja szerint.' És úgy lett. És megteremtette Isten a vadállatokat az ő faja szerint, és a haszonállatokat, és minden csúszómászót a földön, MIND AZ Ő FAJA szerint,." (Teremtés 1:24-25)

szept. 17. 13:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/116 A kérdező kommentje:

A keresztény teológia elismeri, hogy a különböző értelmezések gazdagítják a hit világát, ugyanakkor a hittudósok, teológusok és hívők is keresik a közös alapokat. A Biblia tanulmányozása, az imádság és a közösségi párbeszéd segíthet a hívőknek, hogy mélyebben megértsék a szöveget és egymás nézőpontjait.

a Biblia sokszínűsége és a hívők sokféle megközelítése az isteni kinyilatkoztatáshoz olykor ellentmondásokhoz is vezethet, de ugyanakkor új perspektívákat és mélyebb megértést is nyújthat a hitről és az élet céljáról.

szept. 17. 18:58
 22/116 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, menj el egy természettudományos múzeumba, légy szíves. Nézd meg ott az ember fejlődésével foglalkozó kiállítást. Látni fogod, hogy az ősemberek nagyon is hasonlítanak ránk, nem "félig majmok". Azt meg senki nem tudja, hogy Ádám és Éva léteztek-e egyáltalán, vagy csak szimbolikusak az egész emberiségre nézve. Mert ugye Káin elmenekült, miután megölte Ábelt, más népekhez. Ha mindenki Ádám és Éva gyermeke lett volna, nem más népekhez, hanem a többi testvéréhez ment volna, de nem azt írja a Biblia, ugye? (10-es voltam)
szept. 17. 18:59
 23/116 A kérdező kommentje:
#22 Az, hogy Káin más népekről beszél, lehet arra is utalhat, hogy a törzsek és csoportok kialakulásához már elkezdődött egyfajta társadalmi struktúra, amely Káin menekülése előtt is létezhetett. A szöveg tehát nem feltétlenül azt jelenti, hogy valóban más népek léteztek Ádám és Éva előtt vagy mellett, hanem inkább ezt a történetet a teológiai üzenet és az emberi tapasztalatok összefüggésében érdemes értelmezni.
szept. 17. 19:16
 24/116 kürtőskalácska ***** válasza:
87%

22-es

Igen de honnan van a többi ember?

Nem lehet hogy egészen véletlenül....

Szimbolikus?

szept. 17. 19:18
 25/116 kürtőskalácska ***** válasza:
59%
Jaj bocs nem neked akartam írni hanem a kérdezőbek
szept. 17. 19:19
 26/116 Mansour ***** válasza:
87%

Ezt nagyon szépen megírtad, akár én is írhattam volna, de hová lett hirtelen a Szentlélek? És hogy a különböző nézetek segíthetik a mélyebb megértést? Hűha, mi ez a liberális megközelítés? Kár, hogy ezt nem tapasztalom az itteni vitákat olvasva, meg úgy egyáltalán...

Tudod, azt szokták mondani, hogy a Szentlélek elleni bűn az egyetlen megbocsáthatatlan bűn. De szerintem a Szentlélek elleni bűn nem az, hogy valaki mondjuk nem hisz a Szentlélek létezésében. A Szentlélek káromlása már inkább az, de nem az az igazi káromlás, ha valaki mondjuk kétségbeesésében mond valami szaftos káromkodást, amiben a Szentlélek is szerepel. Hanem például az, ha valaki a saját egójának fényezése érdekében hivatkozik a Szentlélekre. Csak szólok...

szept. 17. 19:20
 27/116 Jégszív ***** válasza:
76%

"Szívem első gondolatja" ez volt: TE MOST HÜLYÉSKEDSZ!?

Aztán támadt egy jobb: JÁRJ KOMOLYAN ISKOLÁBA...!

szept. 17. 19:23
 28/116 anonim ***** válasza:
82%
Én is ezt kérdeztem a kérdezőtől! Ha van több csoport ember, akik nem testvérei Káinnak, akkor Ádám és Éva szimbolikus történet kell legyen. Akkor meg a teremtés többi része is egy szimbolikusan értendő elbeszélés. Így teljesen mindegy, hogy az isten által teremtett tigris meg a mai tigris ugyanúgy nézett-e ki, vagy az evolúció dolgozott és az akkori tigrisből fejlődött ki a mai tigris. Csak neki ez nem nagyon megy bele a fejébe. Meg se kutyát, se farkast nem látott, még képről sem. Mert ahogy egy korábbi válaszoló írta, olyan nincs, hogy egy része szimbolikus egy része meg szó szerint értendő, el kell dönteni, melyik.
szept. 17. 19:24
 29/116 A kérdező kommentje:
A Szentlélek elleni káromlás esete az Újszövetségben van megemlítve a Márk 3:22-30 és a Máté 12:22-32 szakaszokban. Maga a káromlás kifejezés “dacos tiszteletlenség”-ként definiálható. Egyrészt arra alkalmazhatnánk e kifejezést, amikor valaki Istent átkozza, vagy szándékosan ledegradálja az Istenhez kötődő tevékenységeket. Másrészt jelenthetné azt is, ha valaki gonoszságot tulajdonít Istennek, vagy épp megtagad valami jót, amit egyébként Neki kellene tulajdonítani. Azonban a káromlás itteni esete igen speciális, melyet “a Szentlélek elleni káromlásnak” nevez a Máté 12:31. A Máté 12: 31-32-ben a farizeusok, miután látták a kikezdhetetlen buzonyítékokat arra, hogy Jézus a Szentlélek erejével tesz csodákat, azt állították, hogy Jézust a “Belzebúb” nevezetű démon szállta meg (Máté 12:24). Egyébként lehetettlen állandóan fenttartani a Szentlélek jelenlétét, és a vele való betöltekezést mert bűnös a természetünk
szept. 17. 19:38
 30/116 anonim ***** válasza:
75%

A teremtéstörténetről már régen igazolta a bibliatudomány, hogy szimbolikus leírás.

Milliószor írtam már a témáról.

A szentíró nem akart mondani semmit a teremtés mikéntjéről, mivel a motivációja nem az volt, hogy természettudományos leírást adjon, hanem az, hogy a pogány istenekkel szembeállítsa JHVH-t.

Aki tehát a "neme szerint" kifejezésekbe természettudományos leírást lát bele, az tévúton jár. Olyan tévúton jár, mint az, aki a négy apokaloptikus lovasban a kommunizmust vagy Napóleont látja.

szept. 17. 19:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!