Csak a 4. századtól van Szentháromság, előtte (Jézus megfeszítése után 300 éven keresztül) mi volt a nézetük?
Tudod azért röhejes amivel vádolsz, mert amit linkeltem, az az oldal azon részére visz, ahol egyetlen bibliai idézet sem szerepel :)
Na ennyire nézted meg, szánalmas vagy...
Valóban, csak teljesen más téma van ott, mint amit kérdeztem.
De rákerestem benne, és sok oldallal arrébb elkezdte taglalni a szentháromság modern értelmezését.
Úgyhogy nem, ez nem jött be.
Egyetlen oldalt linkeltem, így nem tudom értelmezni a "sok oldallal arrébb" kifejezést. Az oldalnak arra a részére navigáltalak egyből, ahol egyik témába vágó kérdés kapcsán olvashattál korai keresztényektől vett idézeteket. Konkrétan arról, hogy Jézust Istennek tekintették. Ha vetted volna a fáradtságot és már először megnyitod az oldalt, illetve ezeket elolvasod, akkor linkeltem volna egy újabbat, ami nagyon hasonló, csak a Szentlélekkel kapcsolatban.
Úgyhogy nem, ez nem jött be neked nagyon.
"Konkrétan arról, hogy Jézust Istennek tekintették"
És ennek MI KÖZE a háromsághoz? Már ne haragudj... igen, pont ide mutatott, és ez abszolút semmi infot nem adott.
"nagyon hasonló, csak a Szentlélekkel kapcsolatban"
Ezt láthatnám? Miért nem ezzel kezdted? Ezt kérdeztem ugyanis.
"És ennek MI KÖZE a háromsághoz?"
Sorold már fel a Szentháromság személyeit :)
Köszi
Először is: köszönöm a keresztényekhez méltó folyamatos lepontozást. Nyilván ez a keresztény szeretet része, ami ráadásul az érdeklődőknek kifejezetten hasznos, igaz? Bár legalább látja, hogy mire számíthat a keresztényektől.
Másrészt megint kit nézel hülyének?
A háromság első két tagjáról NINCSEN vita. Ebben a helyzetben egyáltalán nem érdekel, hogy mit mondasz róluk.
CSAK és KIZÁRÓLAG a szentlélek érdekelne, ahogy megemlítik a korai keresztény írásokban. Semmi kétségem sincs arról, hogy az istent és Jézust is említik ott, ezért erről NEM KÉREK bizonyítékokat.
Valahogy mégis csak ezekről volt szó idáig. Miért is?
Kit nézel hülyének? Olvasd már el a 21-es hozzászólásod, amire reagáltam, hol szerepel benne mindez, amit utólag állítasz?
Amúgy ezen az oldalon a Szentlékkel kapcsolatban is találsz, jó keresgélést, meguntalak.
Ugye te is látod, hogy ott is a háromságról kérdeztem.
Véletlenül sem a kettősségről. Ép eszű ember ilyenkor nem Jézusról kezd el beszélni, ha egyszer nem róla kérdeztek.
És még egyszer: megnéztem az oldalon, és a korszerű értelmezés van ott. Nem az, amit én kértem.
De fordítok: nem fogsz információt adni. Valószínűleg azért, mnert nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!