Az ószövetségi Jahve a teremtő Isten, vagy Jézus atjya a Szentháromság egyike?
2
Úgy tudom, ő a teremtés "eszköze", általa lett minden!
"Minden általa lett, és nála nélkül semmi sem lett, ami lett."
Nem látok itt semmilyen eszköz szót.
Jahve a teremtő mindenható Isten, minden hatalom birtokosa.
Jézus pedig az első alkotása, vagy teremtése, vagy egyszülöttje.
Az "egyszülött" azért is találó, mert Isten közvetlen, minden segítség nélkül hozta létre.
Isten a szellemét használta Jézus létrehozásában, ahogy ezt a szellemet használta, Jézus fogantatására is. Ez pedig a mindent átölelő képessége.
Illetve ebből a szelleméből adott néhány embernek, különböző feladatokat legyenek képesek maradéktalanul elvégezni.
Ezt a szellemet használta a teremtéskor, illetve az ember életre keltésében is.
A szellem nem Isten egyik személyisége, hanem hozzá tartozó képessége, vagy ereje. Istennek a tevékeny energiája, ami bármit képes megvalósítani.
Ezzel a kifogyhatatlan tevékeny energiájával képes különböző dolgokra. Ezzel valósít meg mindent, ami a céljaihoz szükséges.
"Jézus pedig az első alkotása, vagy teremtése, vagy egyszülöttje."
Most melyik? Teremtése vagy egyszülöttje?
Neked ha van gyereked, ő a teremtményed vagy szülötted?
6
Ez egy igen rossz hasonlat. Ugyan is Én nem Isten vagyok, Isten pedig nem asszony aki gyermeket hord ki és szül.
Ha pedig megfigyeled a Bibliát, Jézus személyére mind a kettőt használja.
Amint írtam, az elsőszülöttet azért, mert első alkotása. Utána még lett több is. Őket is a fiainak nevezi.
(Jób 1:6) 6 Aztán elérkezett az a nap, amikor az igaz Isten fiai eljöttek, hogy megjelenjenek Jehova előtt. Sátán is eljött.
Sátán is az egyik fia.
(Jób 38:7) . . .Isten minden fia lelkendezve kiáltott?
Ezeket miért nem veszitek figyelembe? Istennél teljesen mindegy, hogy melyik kifejezést használjuk, az ugyan azt jelenti. "Létrehozni", alkotni.
(Jelenések 3:14) . . .hű és igaz tanú, Isten teremtésének a kezdete. . .
(Példabeszédek 8:22) . . .engem hozott létre elsőként, a legkorábbi műveként réges-régen.
(Kolosszé 1:15) . . .ő az egész teremtés elsőszülöttje,
8
Ha ez így lenne, akkor külön létezne Isten és külön egy
szentháromság!
"Mert az angyalok közül kinek mondta valaha is: Te a Fiam vagy, ma nemzettelek téged!; továbbá: Én atyja leszek, ő meg a fiam?"
"Ezeket miért nem veszitek figyelembe?"
Talán azért, mert amiket idéztél, ott nem Jézusról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!