Katolikus, ortodox és protestáns keresztények, a Szentháromság melyik tagja beszél az Ószövetségben?
Nézzünk egy igét:
"Így szóla az Úr Mózesnek, mondván: Én vagyok az Úr: mondd el a Faraónak Égyiptom királyának mindazt, a mit én szólok néked." (Ex 6,29)
Szerintetek ki ez az Úr, aki Mózessel, illetve a többi prófétával beszélt?
Én azt gondolom, hogy Jézus Krisztus. Ti mit gondoltok?
Dante
A preegzisztens Krisztus volt.Akkor még a Jézus név nem tartozott hozzá,de ez most mellékes,csak szeretek precíz lenni.Néha sikerül :))))
Egyetértek veled!
Sziasztok!
János apostol többször is leírja:
Jn 1,18
Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, aki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt.
1Jn 4,12
Az Istent soha senki nem látta...
Pál is megerősíti:
1Tim 6,16
Kié egyedül a halhatatlanság, aki hozzáférhetetlen világosságban lakozik; akit az emberek közül senki nem látott, sem nem láthat: akinek tisztesség és örökké való hatalom. Ámen.
Ezek után egyértelmű, hogy nem az Atya volt az aki Mózessel és a többi prófétával beszélt.
Az is elgondolkodtató, hogy a megdicsőülés hegyén kikkel találkozott Jézus. Vajon olyanokkal akik nem ismerték őt? Nem hiszem.
Az Úr Jézus Krisztus a Teremtéstől fogva folyamatosan megjelenik az Ószövetségben. Meglátogatta Ábrahámot, "Ábrahám látta az Ő napját és örült." Szemtől szembe beszélt Mózessel, "úgy mint ember szokott beszélni az ő barátjával." A saját kezével írta a kőtáblákra a Tízparancsolatot...Megjelent Józsuénak, és még lehetne sorolni...
Üdv. Péter
Péterhez és Rolandhoz egy kérdés:
Ezek alapján valószínűsíthető, hogy a teremtés történet elején az az isteni személy, aki az Édenben sétált, szintén Krisztus volt, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!