Miért a te hited/felekezeted az igazi?
Miért a te Bibliaértelmezésed a helyes?
Alá tudod támasztani?
Nem vitát várok hanem nekem laikusnak írjatok,magyarázzátok meg.Győzzetek meg.
Én nem tudom hova érdemes menni.
Leírnátok melyik felekezethez,egyházhoz tartoztok?
-A kőszikla melyre az egyház épül Jézus vagy Péter?
-A katolikusok vagy az ortodoxok tértek el,vettek be több új dolgot?
-Csak növényt szabad enni vagy húst is, de csak a tiszta állatokét vagy minden félélt?Mert Jézus felülírta.
-Bálványimádás a feszület és a szent képek csókolgatása?
-Át kell változni a kenyérnek és bornak vagy nem?
Biztos tudtok több olyan igeszakaszt amin másként értelmeznek itt, mint ott.
Miért a katolikusoknak van igazuk,a reformátusoknak,az ortodoxoknak,az adventistáknak,a jehovásoknak,a hitgyüliseknek,a baptistáknak és így tovább.
Meg tudnád nekem magyarázni,hogy miért te értelmezed helyesen a Bibliát?(amikor egy hozzá nemértő számára egymásnak ellentmondó dolgok vannak benne)
Most egy vicc ugrott be,és bocsi az off-ért.
Egy tanítvány, kérdéssel fordul a rabbihoz:
- Ugye, rabbi, nem szabad imádkozás közben rágózni?
- Fiam, hát persze, hogy nem lehet, eszedbe se jusson, az imádság a legnemesebb dolog a világon!
Mire a másik tanítvány:
- Ugye, rabbi, szabad rágózás közben imádkozni?
- Persze, fiam, imádkozni mindig, minden körülmények között szabad.
Mire a harmadik:
- No de, rabbi, mindkettőnek mégsem lehet igaza!
- Fiam, neked is igazad van!
A szent írásból tudni lehet, hiszen minden információ benne van,
Ha valaki ezekből nem érti, vagy nem ismeri fel, akkor az sajnálatos.
csak vedd alapul az utolsó napok összes jelét, a teljes Bibliából. rakd össze mint egy mozaikot, hogy lásd, miről lehet felismerni Isten helyes imádatát, és azt, hogy kik ragaszkodnak ehhez, és teszik.
ennyire egyszerű.
Kérdező!
"egyszerűen nem értem,hogy lehet mindenkinek igaza.meg különben is melyik ha helyes az egymásnak ellentmondó kijelentések közül?"
Sehogy - egyik sem.
Egyszerűen azt kell megérteni, hogy a hit nem egy egzakt tudomány, amit bizonyítani/ magyarázni lehet. Nem "tudás" hanem "hit".
Ennyi. Hagyni kell mindenkit a hitével békében élni, és nem provokálni, hogy érveljen a saját hite mellett. Te is tudod, hogy ugyanúgy felesleges kérdés, mintha azt kérnéd, hogy érveljen, miért szereti a tökfőzeléket és miért nem a sóskát.
Ez csak arra jó, hogy a különböző hitű embereket összeugrasd, te meg hátradőlve röhögj rajtuk.
# 7/7 Időpont ma 14:36
"miről lehet felismerni Isten helyes imádatát"
Szerintem Isten nem azt várja el, hogy imádjuk, hanem hogy az ő erkölcsi szabályai szerint éljük az életünket.
Isten nem egy önön személyi kultuszába beleőrült diktátor.
Az a lényeg minden tanításban ,menyire közelít a bibliai igazsághoz,menyire illeszkedik Isten üdvtervébe,menyire Krisztus centrikus.
Az alap Jézus Krisztus halála ,feltámadása,visszajövetele.
Nagyon meglehet keverni a dolgokat,ha kiragadnak részeket a Bibliábol,vagy elég ha egy írásjelet vesszőt máshova teszek a mondatban ,már más értelmet kap a mondat.
Lényeges ,hogy aki olvassa vagy magyarázza az írásokat ,Szent Szellem vezetése alatt álljon,aki személy ,és nem egy befolyás vagy valami erő,ahogy némelyek gondolják.
Hogy hova érdemes menni ? elsősorban Jézus Krisztushoz,és ha már megtértél,ujjászülettél ,Ő majd elvezet egy jó gyülekezetbe.Az lehet akár Babtista is,vagy a Golgota valamelyik ága.stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!