Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért a te hited/felekezeted...

Miért a te hited/felekezeted az igazi?

Figyelt kérdés

Miért a te Bibliaértelmezésed a helyes?

Alá tudod támasztani?

Nem vitát várok hanem nekem laikusnak írjatok,magyarázzátok meg.Győzzetek meg.

Én nem tudom hova érdemes menni.

Leírnátok melyik felekezethez,egyházhoz tartoztok?

-A kőszikla melyre az egyház épül Jézus vagy Péter?

-A katolikusok vagy az ortodoxok tértek el,vettek be több új dolgot?

-Csak növényt szabad enni vagy húst is, de csak a tiszta állatokét vagy minden félélt?Mert Jézus felülírta.

-Bálványimádás a feszület és a szent képek csókolgatása?

-Át kell változni a kenyérnek és bornak vagy nem?

Biztos tudtok több olyan igeszakaszt amin másként értelmeznek itt, mint ott.

Miért a katolikusoknak van igazuk,a reformátusoknak,az ortodoxoknak,az adventistáknak,a jehovásoknak,a hitgyüliseknek,a baptistáknak és így tovább.

Meg tudnád nekem magyarázni,hogy miért te értelmezed helyesen a Bibliát?(amikor egy hozzá nemértő számára egymásnak ellentmondó dolgok vannak benne)

2016. márc. 26. 13:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
47%

Minden fa a gyumolcseirol ismertetik meg a Biblia szerint, ez egy jo választási szempont. Nezd meg az adott gyülekezet gyümölcseit.

Más: Meg kell nézni, mi volt a korai keresztények hite, es h ma melyik felekezet áll ehhez legközelebb pl a bibliaertelmezes es a gyakorlat szempontjából.

2016. márc. 26. 17:46
 12/19 anonim ***** válasza:
78%

Nincs olyan, hogy "igazi", és mégis mindegyik "igazi" a saját szemszögéből nézve;-mindegyikben van valami egyedi ami nincs meg a többi összesben.

-Figyeld csak meg azt a jelenséget mikor pl. valaki 20 éven át hű Református de hirtelen valamiért megtetszik neki valami a Hitgyülekezetében pl. és a következő 20 évében hű hitgyülis lesz, de vénségére megint talál valamit az Ortodoxiába és egyik napról a másikra áttér.

Ez nem csak egy "példázat" mert én ismerek olyan személyt aki már a 3 gyülekezetbe jár és azt hajtogatja, hogy végre rátalált arra amit keresett.

-Szerintem mindegyikünkben van valami ott legbelül a tudatalattiban amit akár "Isteni akaratnak" is nevezhetnék ami arra ösztönöz, hogy keresd meg azt ami neked a legjobb és azt addig keresed amíg meg találod az "igazit".

-Kereszténység csak egy van és nem százféle és ebből kiindulva ha egy vallás ami azt hajtogatja magáról, hogy "keresztény" de nem ismeri el az Apostoli hitvallást és hitelveket az már nem keresztény vallás hanem csak egy keresztény "séma/utánzat" és ezeket könnyű felismerni ha van egy kis Bibliai alapismeret.

-Úgyhogy tisztelt kérdező kár azon töprengened, hogy melyik az "igazi" :) bízz az Isteni gondviselésbe, imádkozz és imádkozz kérd az Urat, hogy vezessen.

Vigyázz mert az ördög résen van és tudja ,hogy milyen kételyek közt hánykódsz;-ne add meg neki azt a boldogságot, hogy egy olyan vallás felé irányítson ami az ő "címerét" képviseli.

Egyvalamit jegyezz meg,az ördög embereket használ fel és küld, hogy meggyőzzön;-Isten meg a Szent Lelket!

2016. márc. 26. 18:54
 13/19 anonim ***** válasza:
52%

Zsidóként úgy gondolom ,hogy nem az enyém az igazi.

Nincs igaz és hamis -ennyi-.

2016. márc. 27. 07:53
 14/19 anonim ***** válasza:
48%

Kedves kérdező,valószínű katólikus vagy de ez nem baj,mert neked is újjákell születni a Szent Szellem által Jézusnak megvallani bűneidet.(de nem a gyóntató papnak ,mert az nem ér semmit)

Imádkozz Istenhez vezetésért,bölcsességért,hitért ,és megfogod látni a következményeket.

2016. márc. 27. 13:14
 15/19 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Én azt gondolom minden keresztény hit és felekezet lehet igazi bárki számára, ha az Krisztushoz vezeti az embert, igaz bűnbánatra juttatja és hozzásegíti ahhoz, hogy Istenben elrejtett, boldog, jó cselekedetekben gazdag, és teljes életet éljen.

Jómagam református családban nőttem fel, 15 évesen tértem meg egy református bibliatáborban, és 18 évesen teológiára készültem. Nagyon sok keresztény közösségben megfordultam, mindig nyitott és befogadó voltam. 20 évesen ismerkedtem meg az adventistákkal, megfogott a mély bibliaismeretük, valamint az, hogy amit hisznek azt meg is élik. 2 éven belül bemerítkeztem náluk, végül a teológiát itt végeztem el, és közel 25 éve ide járok.

Az igazság nem felekezetfüggő, az a Bibliában van benne, és egyéni döntés kérdése ki hol találja meg a neki legmegfelelőbb közösséget. Én itt találtam meg.

Bármi kérdésed van még szívesen válaszolok!

Üdv. Péter

2016. márc. 27. 19:39
 16/19 A kérdező kommentje:

8,hidd el nem volt ilyen szándékom

12,Miért olyan fontos az Apostoli hitvallás?

2016. márc. 31. 20:54
 17/19 anonim ***** válasza:
86%

"12,Miért olyan fontos az Apostoli hitvallás?"

Ezért;

Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.

Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.

Mert azt mondja az írás: Valaki hisz ő benne, meg nem szégyenül.

Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, a ki kegyelemben gazdag mindenekhez, a kik őt segítségül hívják.

Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr(Jézus) nevét, megtartatik.

(Róm.10:9-12)

Ez legyen az amit szem előtt tartasz, amely vallás ezt tagadja onnan menekülj!

2016. márc. 31. 21:32
 18/19 követ62 ***** válasza:

Kedves kérdező.

A magamrészéről azt mondom nincs egyetlen igaz hit, vagy felekezet. Egyedül Isten igaz (Rm.3:4,7, 10:3 és még lehetnes sorolni). Üdvösség csak Jézus Krisztus által lehetséges (nem egyházak, szentek stb. által) Ap.csel.4:12, I.Tim.2:5-6.

Bár a természetben is felismerhető, de ha igazán megakarjuk ismerni Isten azt csak a Biblián keresztül lehetséges teljesen. És milyen csodálatos, hogy a Bibliába nem kell bele magyarázni semmit, mert az önmagát magyarázza. Tehát saját kódrendszere van, csak érteni kell. Ezt pedig, csak úgy lehet felfedezni, ha valaki redszeresen olvassa és kutatja. Természetesen elengedhetetlen a kellő alázat és a sok ima.

És akkor bekövetkezik az, hogy Isten ígéje vezet, tanácsol, irányít.

2016. ápr. 10. 22:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Mindenkinek a saját vallása az igaz hit. Én mindenki vallását elfogadom. Én ortodox vagyok. Katolikus vagy? Legyél. Iszlám? Legyél. Zsidó? Engem nem zavar. Más vallású? A te döntésed. Mindenki higgyen abba amiben szeretne, mert az számára az igaz hit. Mindenki egyenlő függetlenül a vallástól. Barátaim között van katolikus, pogány, ortodox és zsidó is, mert engem nem érdekel, az, hogy más mit vall. Tisztában tartom az ő hitét és ő is az enyémet. Én nem akarom megváltoztatni, és ő se engem. Mind emberek vagyunk. Az elfogadás a legfontosabb, nem a vallás.
2018. dec. 9. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!