Miért kértek fel keresztszülőnek?
Uhh, ezen problémázni. Szerintem nem érted a keresztszülőség lényegét.
Barátnőm gyerekét tavaly keresztelték, ott sem a keresztszülő fogta, mert épp másnak a kezében aludt el. Sőt, olyat is láttam, hogy csak hordozóban maradt csöndben, így az "anyukára kötve" keresztelték meg.
Nem attól lesz valaki keresztszülő, hogy abban a pillanatban ki fogja - pláne, hogy ha két keresztszülő van, akkor nem fogják egyszerre. Hanem attól lesz keresztszülő, hogy vállalja, hogy segíti a gyereket a szülők keresztény nevelésében és hitvallást tesz a szülőkkel együtt a keresztelés előtt. Nem darab oszlopként áll, ez egy nagyon fontos rész. Nem mellesleg bejegyzik az egyházi anyakönyvbe.
A keresztszülő feladata imával és jó példával segíteni a gyermek keresztény fejlődését. Remélem 5 év alatt azért imádkoztál érte valamennyit, esetleg együtt mentetek misére/istentiszteletre, ha a távolság ebben túlzottan nem akadályoz meg, stb. :)) A últ sebeinek nyalogatása helyett én inkább a keresztszülői kötelességeimre koncentrálnék a jövőben. Annak a "kis drágaságnak" halálmindegy, hogy ki fogja ott abban a 2 másodpercben. Viszont, hogy milyen keresztény példát lát az elkövetkező 18 évben, az nagyon nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!