Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Keresztszülőnek kértek meg a...

Keresztszülőnek kértek meg a barátaim. Hogy tudnám ezt finoman és sértődésmentesen elutasítani?

Figyelt kérdés
2009. okt. 27. 21:52
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
93%
fontos az, hogy miért nem akarod válallni...
2009. okt. 27. 21:57
 2/24 A kérdező kommentje:
A fiú a vőlegényem volt és bár a legjobb barátom maradt, mégsem menne.
2009. okt. 27. 22:00
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

hopsz...ezt megértem! ha vagytok olyan jó viszonyban talán az a legjobb ha őszintén az igazat mondod el Neki 4 szem közt...ebben az esetben lehet, hogy a barátság róvására megy...

nehéz kérdés...

2009. okt. 27. 22:02
 4/24 anonim ***** válasza:
95%

a keresztszülőt elvileg úgy választják, hogy ha a szülőkkel vmi gond lenne, akkor a keresztszülő nevelné fel a gyermeket.

szóval mondd meg neki, hogy ez neked túl nagy teher, nem vállalhatod nyugodt lelkiismerettel / nem érzed rá elég érettnek (alkalmasnak) magad / vagy valami hasonló.

én sem szerettem volna ksz lenni, de belesodort a család...

2009. okt. 27. 22:03
 5/24 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a nem érettség nem jön be, ismernek régóta és tudják, hogy jó anya lennék (nem nagyképűség, de tényleg így érzem). Beszéltünk már erről, hogy miért nehéz, meg is értik, de kérték, hogy gondolkozzak rajta, mert ők bennem bíznak a legjobban, hogyha velük bármi történne, akkor nálam tudnák leginkább biztonságban a gyereket.
2009. okt. 27. 22:06
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Hat ez durva, ne haragudj de hogy tudtak felkerni teged keresztmamanak??? Hihetetlen! Meg szep, hogy nem vallalod el. Gondolom nem a semmi miatt valtak el az utjaitok, mar menyasszony voltal.

Szerintem a legegyszerubb az lenne, ha megmondanad nekik, hogy mivel a menyasszonya voltal a mostani apukanak, neked ez igy kellemetlen. Ez az igazsag, es ha ok ezt nem erzik, hogy nem kellene neked a keresztszulonek lenni, akkor kicsit butuskak. Mar bocsanat.

Szoval csak lazan, ertheto, hogy nem akarod vallalni. En sem vallalnam. Mondd meg nekik az igazat, ezen aztan nem lehet megsertodniuk. Inkabb neked lehetne, hogy felkertek. Szerintem ez pofatlansag. Amugy szerinted nem azert kert fel a volt volegenyed, mert megsajnalt, hogy nem te lettel megis a felesege?

2009. okt. 27. 22:08
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

22:03-as vagyok

akkor ez bejött. félre ne érts nem állt szándékomban megbántani, csak felsoroltam pár lehetséges "kibúvót", nem konkrétan rád értettem hogy nem vagy érett. bocs, ha így jött ki.

akkor ezek szerint ők is tudják már, hogy húzódozol. ezt pedig meg kllene érteniük. az ilyesmit nem szabadna erőltetni, a saját példámról is tudom, hogy nem jött ki jól, még ha el is kellett vállalni. olyan "mű" az egész, névleg vagyok az, de mégsem.

próbáld meg mégis rávenni őket, hogy keressenek mást pl. egy testvér még örülne is az ilyesminek.

2009. okt. 27. 22:13
 8/24 A kérdező kommentje:
Nagyon jóban vagyunk, szóval elég kézenfekvő volt a kérés és a szakításunk sem volt olyan viharos, hogy ne maradtunk volna jóban. Beszélgettünk erről már kettesben és hármasban is, de abban maradtunk, hogy nagyon kérték, hogy gondoljam át. (Tesó és hasonlók kilőve.)
2009. okt. 27. 22:15
 9/24 A kérdező kommentje:
Dehogy értettem félre, csak arra írtam, hogy sajnos ezek nem jönnek be:( Ilyenkor jó lenne kicsit éretlenebbnek lenni:)))
2009. okt. 27. 22:15
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem túl izléses dolog ebben az esetben téged keresztszülőnek meghívni. Egyenesen tapintatlanság, de inkább illetlenség. Bátran mondj nemet, azzal közel sem leszel olyan illetlen, mint ő, aki meghívott!
2009. okt. 27. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!