Keresztszülőnek kértek meg a barátaim. Hogy tudnám ezt finoman és sértődésmentesen elutasítani?
Kényes dolog.
Ha nem szeretnéd mindenképpen mondd meg, még akkor is, ha nekik nem tetszene. Biztos sértődés lesz belőle, de ha bele gondolnak, vagy eltelik egy kis idő biztos rájönnek, hogy így a jobb.
Én is úgy érzem, hogy ez a keresztszülőség lényege, hogyha bármi van a szülőkkel, a gyerek gondját viselik, függetlenöl attól, hogy így szokott-e lenni vagy sem. Viszont ezt az egész rendszert egy nagy hülyeségnek tartom, álszent hazugság az egész sajnos! (Ahogy szerintem a házasság is, amit a vallás hozzákapcsol.)
Én nagyon meg tudom érteni a barátaidat, ők egy erre alkalmas személyt szeretnének, én is így akartam, de férjem sajnos nem így gondolta, és bennem is felmerült, hogy akit én alkalmasnak látok, ő is kellemetlennek érezte volna, mint Te, így a szokások mellett döntöttünk.
Mert mi 4-szeres keresztszülők vagyunk, alig tudtunk választani, melyiket "hívjuk vissza" keresztszülőnek, mert "így illik", azonban az igazság az, hogy egyiket sem láttuk alkalmasnak, egyikre sem szívesen bíznám a gyerekemet, és az eltelt 13 hónap is ezt igazolja. Így "muszájból" a testvérem és férjem testvére mellett döntöttünk, két keresztszülője lett, amire tesóm undorító reakciója volt, hogy "milyen jó lesz neki, majd 2 helyről kap ajándékot", azok után, hogy mellesleg az ő nagyobb lányának is 2-őt választottak, pedig neki nem volt "muszáj visszahívni", mert egyikünknek sem volt akkor még gyereke, akinek ő lenne a keresztanyja!! Szóval nem mindenki a pótszülőben látja a keresztség lényegét, van aki az ajándékokban. A tesóm férje meg egyenesen meg is sértődött, mert az ő neve nincs a papíron keresztapának, pedig ugyanígy a férjem neve sincs ám az ő nagyobbik gyereküknél. (Ehhez vagy IQ kell, vagy csak utána kéne gondolni?!) Tesóm azzal mentegetőzik neki, hogy nem volt több hely a papíron, és megkérdezte, azért keresztapjának fogja e mégis majd szólítani, szóval az egész keresztszülőség nevetséges! Főleg, mert tesómék egyáltalán nem úgy álltak eddig hozzá, hogy a gyerek érdekeit néznék, pl ajándékvásárláskor a legolcsóbb bóvli, mindegy, hogy ő nagyon jól tudja, hogy színes dolgok kellenének a gyereknek (azok után, hogy mi mindig megkérdeztük, konkrétan azt vettük, amit ők mondtak, abban a boltban, azt a színűt...stb, és most hogy nagyobbak, azt, amit gyerekei szeretnének). Férjem tesója meg felé se néz, pedig mi azelőtt hetente 1-2szer meglátogattuk őket. (Ők akkor sem kerestek minket.) Nekik szerintem akkor egy társadalmi kényszer lehet keresztszülőnek lenni, szóval ez mindenkinek mást jelent!
Ha úgy érzed, megsértődnének, akkor ebben van valami. Ha akit én gondoltam, elutasította volna, én nem sértődtem volna meg, főleg, ha ezt őszintén elmondja, miért! Ezt tudom javasolni, mert szerintem ez a bizalmuk jele is, hogy kedvelnek Téged, és teljesen rendjén van, ha nem az ő akaratuk szerint döntessz, hiszen a Te életedben Neked van döntési jogod! :)
Megmondtam, de folyamatosan győzködnek, hogy gondoljam meg.
Szerintem sem a vallás, sem a keresztszülőség nem hülyeség, bár sajnos a mi családunkban is az illem döntött, így a keresztanyámmal alig van kapcsolatom. Én szeretném, ha a keresztgyerekeim esetleg olyat is meg mernének velem bezsélni amiket a szüleikkel nem mernek, gyakorlatilag amolyan idősebb barátnőként lennék ott mellettük.
Hát én mar csak azért sem vállalnám el.
1. Megmondtad nekik, hogy nem szeretnéd, még is győzködnek.
2. Tényleg nem normális a volt párod csaja....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!