Nem lehet, hogy a Szentháromság valójában három különböző istent jelent a Bibliában?
Isten nem változik, a szövetség változott. De ezt Pál magyarázza a leveleiben
"pedig a Szentlélek, aminek a hatására változott át a vérszomjas Ószövetségi isten a Jószivű Újszövetségi istenné"
Az ilyen marhaságokat honnan veszed? Isten az ószövetségben a mózesi törvény szövetségével bemutatta, hogy mi jár a bűnért, és a törvény feladata az volt, h az ember belássa, h bűn van benne és magától, saját erejéből nem tud ettől szabadulni. Ezt magyarázza Pál a Galata és a Római levél egyes fejezeteiben.
"A Szentlélek jelképezi magát a változást"
Így is mondhatjuk, de nem úgy, ahogy te magyarázod. Krisztus miatt kapjuk ISten erejét a szentlelket, ami az újszövetség pecsétje is a hívő felé. De ezt is írja Pál.
"amely mindenkor és mindenhol fellelhető a világban, annak alapvető tulajdonsága, attól elválaszthatatlan"
Ez marhaság. A Szentlelket Isten adta nekünk hívőknek, Krisztus miatt, de nem alapvető kényszere volt ez Istennek.
"Ez mutatja, hogy az ember is változik, és képes a megbocsátásra."
Ez sem igaz így. Az ember vagy befogadja az Igét, Isten Információját és megtér (=megváltoztatja a gondolkodását), azaz elfogadja Krisztus szavait, hogy bűn van mindenkiben és Őáltala tudunk ettől megszabadulni. Vagy nem fogadja meg és elkárhozik. Ha megtér, Isten adja az erejét, hogy az ember belülről változzon meg, legyen bűntelen és épüljön a krisztusi szeretetben tökéletes lelki házzá.
Olvass többet Páltól!
Szia
Nem jelenti.
Malakiás 3:6 „Mert én vagyok Jehova, én nem változom meg."
Jakab 1:17 "Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, az égi világosság Atyjától jön alá, aki nem változik, mint az elmozduló árnyék."
(bár ezt nem kérdezted, de a jelenlegi világjárvány sem Istentől van, ahogyan arról Jakab is ír)
Nem.
Az egyedüli Igaz Isten szándékának megvalósulása, a fia önkéntes vállalása által járul hozzá a beteljesedéséhez, amit Isten mindenható képessége, vagy is szelleme garantál.
De, lehet.
Ennek kiderítéséhez vallástörténet kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!