Szentháromság hívők, a Mátè.24:36. hogy èrtitek?
Jó lett volna Edgár, ha be is másolod, mert szerintem senki se tudja fejből, még te sem.
"Azt a napot azonban és azt az órát senki sem ismeri: sem az ég angyalai, sem a Fiú, csak egyedül az Atya."
Ebből egyértelműen látszik, hogy a Fiú nem egy angyal, mint némely szekta tanítja, hiszen az evangelista egyértelműen megkülönbözteti az angyaloktól Őt. Másrészt azt is írja, hogy egyedül az Atya tudja a világvége idejét. Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy ennek ismeretét fenntartotta magának, s úgy is, hogy a Fiú emberként nem ismerte. Nem úgy, mint szektád vezetői, akik számos dátumot adtak már meg, hogy akkor jön el a vég. Egyik sem jött be, mert még mindig itt vagyunk.
Nem hiszem, hogy a Szentháromság hívők azt terjesztik, hogy az Atyának, Fiúnak és Szentléleknek ugyanaz a szerepe és munkája a teremtésben. Az Atya a tervező, a Fiú a kivitelező, a Szentlélek a teljessé tevő. (Pl. egy repülőnél is a tervező mondja meg, hogy hány év használat után kell leselejtezni a gépet, a teremtett világ esetében is a tervező, az Atya fogja megmondani, hogy eddig tartott, vége.) Azt pl. azonban valljuk, hogy az Atya Fiú és Szentlélek lénye, identitása, természete egy, oszthatatlan és Isten.
És te hogy érted a Máté 28:18-20-at?
üdv Stefán
Még most se tudom, hogy kiről beszélsz Edgár, de a neve mögé egyre több 6-os kerül, az biztos.
Viszont ha olyan intelligens, akkor tanulhattál volna tőle valami, s kevésbé lennél most buta.
De én válaszoltam a kérdésedre, jó lenne, ha személyeskedés helyett a tárgynál maradnál. Látom nem nagyon tudsz mit kezdeni a hozzászólásommal, ezért inkább a személyemet támadod.
2.Tudom mire gondolsz.
De ott Jèzus nem a szent háromságrol beszèlt,hanem a tanitványkèpzès ès a megkeresztelkedèsről.
Idèzz a Jèzus vagy az apostoloktol,ahol a három istensègről beszèlnek,ahol egy Isten három szemèly ès három szemèly egy Isten.
Akkor volna igazad,ha ezt a három istensèget töbször emlegetnèk,ugyanis minden fontos dolgot nyomatèkosan tőbbször említenek.De ha mèg egyszer sem?
Jó, ha befejezted, akkor én jövök...
A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 12. fejezet
"31 Azt mondom azért néktek: Minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek; de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek.
32 Még aki az ember Fia ellen szól, annak is megbocsáttatik; de aki a Szent Lélek ellen szól, annak sem ezen, sem a más világon meg nem bocsáttatik."
9 Itt èn kèrdezek.
Ha van kèrdèsed írd ki,nem fogom ladirozni.
Az emberré lett Fiú sok mindent nem tud, hiszen kiüresítette önmagát, az isteni tudását ugyanis letette.
A Szentlélek természetesen mindent tud, amit Isten tud:
"A Lélek ugyanis mindent átlát, még Isten mélységeit is. Ki ismeri az ember benső dolgait, ha nem a benne lakó emberi lélek? Hasonlóképpen Isten titkait sem ismeri senki, csak Isten Lelke." (1Kor 2,10-11)
Jézus azért nem beszél a Szentlélekről külön, mert még nem volt itt az ideje, hogy a Szentlélekről, mint külön személyről beszéljen. "Egyedül az Atyám ismeri" természetesen úgy értendő, hogy azok közül, akiket ti ismertek vagy akikről tudtok.
Ha például az igazgató helyettes azt közli a beosztottjaival, hogy márpedig ezt csak a főnök tudja, az nem jelenti, hogy esetleg egy bizalmasa is ne tudhatná még, hanem az általuk ismert személyek közül egyedül csak az igazgató tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!