Csak a 4. századtól van Szentháromság, előtte (Jézus megfeszítése után 300 éven keresztül) mi volt a nézetük?
Ezzel együtt azért én is úgy tudom, hogy pár 100 évig szó nem volt semmiféle háromságról a kereszténységben.
Persze utólag valóban rá lehet húzni - nagyon nyögve - pár dologra, de az biztos, hogy KONKRÉTAN nincs benne.
Jézus, gondolom, igencsak meglepődött volna, ha megemlíted neki.
Rosszul tudod, de nem baj, csak nem ismered kellően a kereszténységet. Ha majd bővíted tudásod, olvasol könyveket a korai kereszténységről, akkor rájössz, hogy tévedsz.
Szerintem elég jó könyv a Vanyó Apostoli atyák könyve, de pl itt is elég sokat összegyűjtöttek:
Nem! Biblia tanulmányozás közben rá lehet jönni az igazságra!
A teremtés történetének a leírásakor többes szám szerepel, tehát ez utal a hármasságra. Az ószövetségben nincs nyíltan kijelentve az Atya hanem Istennek van nevezve viszont bizonyos emberek találkoztak a Messiásal valamint kíválasztott emberek a részesedtek a Szent Szellemből a pap,a próféta és a király.
Az Újszövetségben miután eljön Jézus kijelenti és elhozza számunkra az Atyaságot vagyis az ő engesztelő áldozata által a hívők fiak lesznek az Istenek fiai és a Szent Szellemről mint személyről beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!