Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak a 4. századtól van...

Csak a 4. századtól van Szentháromság, előtte (Jézus megfeszítése után 300 éven keresztül) mi volt a nézetük?

Figyelt kérdés
júl. 14. 10:37
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
42%

Ezzel együtt azért én is úgy tudom, hogy pár 100 évig szó nem volt semmiféle háromságról a kereszténységben.

Persze utólag valóban rá lehet húzni - nagyon nyögve - pár dologra, de az biztos, hogy KONKRÉTAN nincs benne.

Jézus, gondolom, igencsak meglepődött volna, ha megemlíted neki.

júl. 14. 18:13
 22/39 anonim ***** válasza:
48%

Rosszul tudod, de nem baj, csak nem ismered kellően a kereszténységet. Ha majd bővíted tudásod, olvasol könyveket a korai kereszténységről, akkor rájössz, hogy tévedsz.

júl. 14. 18:51
 23/39 anonim ***** válasza:
50%
Lepontozás helyett esetleg idézhetnél, akkor hitelesebb lennél.
júl. 14. 18:57
 24/39 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem elég jó könyv a Vanyó Apostoli atyák könyve, de pl itt is elég sokat összegyűjtöttek:

[link]

júl. 14. 19:15
 25/39 anonim ***** válasza:
41%
Nem igazán az érdekelne, hogy most, 2000 évvel később mit mondanak... valamit félreértettél itt.
júl. 14. 19:21
 26/39 anonim ***** válasza:
37%
Akkor utazz az időben, mert legfeljebb ~2000 éves idézeteket tudok hozni, mint a linken is láthattad.
júl. 14. 19:39
 27/39 anonim ***** válasza:
50%
Akkor konkrétabb linket kérek, mert 50 oldalt nem tudok áttanulmányozni, hogy megtaláljam, amit küldtél.
júl. 14. 19:49
 28/39 anonim ***** válasza:
37%
Ha te egy linken nem tudod megtalálni, amit keresel, én azt csak nagyon sajnálni tudom.
júl. 14. 19:53
 29/39 anonim ***** válasza:
41%
Értem, tehát kifárasztásra játszol, és téríteni akarsz, ezért küldted el a fél Bibliát.
júl. 14. 20:02
 30/39 anonim ***** válasza:
26%

Nem! Biblia tanulmányozás közben rá lehet jönni az igazságra!

A teremtés történetének a leírásakor többes szám szerepel, tehát ez utal a hármasságra. Az ószövetségben nincs nyíltan kijelentve az Atya hanem Istennek van nevezve viszont bizonyos emberek találkoztak a Messiásal valamint kíválasztott emberek a részesedtek a Szent Szellemből a pap,a próféta és a király.

Az Újszövetségben miután eljön Jézus kijelenti és elhozza számunkra az Atyaságot vagyis az ő engesztelő áldozata által a hívők fiak lesznek az Istenek fiai és a Szent Szellemről mint személyről beszél.

júl. 14. 20:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!