Homoszexuálisként hogy lehetek keresztény?
28 éves vagyok, kb. 13 éves korom óta próbálok megszabadulni ettől. Gyűlölöm magam érte, de attól még ez maradok.
Ha heteroszexuálisnak hazudom magam és feleségül veszek egy nőt, akkor lehet még belőlem rendes ember, hogy ne jussak s pokolba?
Kérlek, ne gyertek azzal, hogy fogadjam el ezt, hogy homoszexuális vagyok. A szüleim belehalnának a szégyenbe, ha megtudnák.
Ha meleg vagy és keresztény életet szeretnél éni, akkor le kell mondani a szexualitásról, bármilyen nehéz is. Ettől megszabadulni nem lehet, ez nem egy betegség, hanem a természeted része. Semmiképpen se szabad magad gyűlölni, mert Isten így is szeret és így is elfogad.
Ha pedig megbotlasz életed során (egyébként pár szentet kivéve minden hetero is), akkor kérd Isten irgalmát és mindannyiszor megbocsájt.
Homokos keresztény?
Aki életében rágalmazott-tudva,vagy tudatlanul- az lehet keresztény?
Az egy kínos kérdés,hogy "néha muszáj rágalmazni"?
Nem éreztem szükségét annak, hogy a házasságról és a Szentháromságról szóló katekézissel terheljem azokat, akik egyáltalán elolvassák a hozzászólásaimat. De ha szeretnéd, szívesen írok mind a kettőről. 😁
Szerinted Ki által lesz egy test a férfi és a nő? Ki pecsételi meg a beleegyezést? Ki a Végtelen Szeretet, aki megáldja őket, Ki árasztja el őket kegyelmekkel, ki teszi ezt a közösséget az élet forrásává és az erények tárházává? Az Isten.
Tehát ki a harmadik? Nem a kisbetűs szerető, hanem a mindenkit végtelenül szerető Isten.
Az előítéletek jobbak?
Jól írod.
IstenGyermeke1 !
Úgy látom,nem értetted meg kérdéseimet.
Leírom egyszerűsítve:
Minden bűn kárhozatos Krisztus kegyelme nélkül. Ugyanúgy a rágalmazás,mint a fő kérdésben szereplő célvesztés.
Bocsánatot kérek, tényleg félreértettelek.
Eltekintve a rágalom tartalmától és hatásától (ha alapvetően halálos bűnnek fogjuk fel) igazad van. De sosem muszáj rágalmazni.
Szia, eredetileg nem akartam válaszolni, mert kérted, ne írjuk, hogy fogadd el magad melegként.
Plusz a 3. amúgy is leírta, amit gondolok.
De azt szeretném megkérdezni, hogy ha a szüleid nem így viszonyulnának a melegekhez, hanem közönyösen vagy elfogadóan, akkor miben lenne más a a helyzeted? Akkor látnál kiutat ebből?
A másik, hogy ugye tudod, hogy nemcsak egyéni keresztények, de nem is minden keresztény egyház tartja a homoszexuális párkapcsolatot/ házasságot bűnnek? Kapásból 3 jut eszembe csak Európában. Angliában élek, anglikán vagyok, és nekünk a saját papunk is nyíltan meleg férfi, aki a párjával bejegyzett élettársi kapcsolatban él. Vannak nyíltan meleg párok a gyülekezetben is. Ezt azért mondom, hogy tudd: nincs egyetértés a különböző egyházak és felekezetek között abban, hogy a meleg kapcsolat olyan égbekiáltó nagy bűn lenne. Most a szüleidet egy pillanatra félretéve, ez talán érdekes lehet a saját helyzeted felméréseben.
Amúgy nagyon sajnálom, hogy ilyen lelki teherrel kell élned, és ha tudnék segíteni, akkor nagyon segítenék!
10
"Mi lenne, ha a nagy szeretetet hirdető vallásban tényleg szeretnétek és elfogadnátok egymást a gyűlöletkeltés helyett?"
Az ilyen egyházak azt mondják, hogy ők nem keltenek gyűlöletet, hanem szeretik és elfogadják a melegeket, sőt, direkt elő is van az nekik írva, hogy megértően és szeretettel kell velük bánni - csak éppen a szexuális vágyaik kiélését bűnnek tartják.
Most lehet gondolkodni, hogy ez mi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!