Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem ismerik fel az...

Miért nem ismerik fel az emberek az egyezést a korai keresztények és a Jehova Tanúi között?

Figyelt kérdés

Mindenki úgy tekint és mutogat rájuk, mint valami elzüllött szektásokra, holott ők azok, akik a legtisztább hittel élik mindennapjaikat. Nem is tudják az emberek milyen megfeszített akaraterőre van szükség az elcsábulások korában, hogy megfeleljenek Jehova akaratának.

Az orosz fogságba senyvedő emberek az igaz hitükről tesznek tanúbizonyságot nap mint nap, mártírrá váltak, mint a kereszténység elterjedése előtti időkben Péter apostol, vagy Antiochia városában megannyi keresztény, akiket a katolikusok most szentként tisztelnek, de akkoriban a többség, akik nem osztották a nézeteiket bolondnak, őrültnek és szektásnak nevezték.

Nem ismerős a hasonlóság?

Ugyanez történik manapság is.

El kéne gondolkozni emberek, nem e a Jehova Tanúi az e, amit kerestek. Mert az összes többi vallás a széles utat mutatja nektek, a bűn kapui kitárulnak és a hamis tanítások laudanuma által elbódított elmék csoportosan masíroznak át rajta és gúnyolódnak a tiszta szívűeken, akik a keskeny utat választották.

Könnyű a megtéréssel dobálózni, miközben a szívek haraggal és közönnyel teltek. Elutasítani azt, amit ezek a rémítően kedves emberek akarnak adni: Istent.

máj. 9. 02:25
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/122 anonim ***** válasza:

55

Én világos és érthető kérdést tettem fel! Te tereléssel válaszoltál. A kérdés keresztény SZEMÉLYEKRŐL szólt, mert mindenkinek EGYÉNI felelőssége, hogy jól dönt, hogy Krisztust választja-e, vagy sem!

Nincsenek "keresztény nemzetek", szekuláris nemzetek vannak nyugaton. A csecsemő keresztelés nem bibliai minta és attól senki sem válik ezen egyházakban "kereszténnyé", mert csecsemő korában meghintették!

Tehát az általad is idézett kérdésemre az a válasz, hogy akik háborúznak, azok nem keresztények, mert nem ők választották? Mi az hogy "nem ők választották"? Nem inkább azért, mert Krisztus szellemével ellentétes?

máj. 10. 10:12
 62/122 anonim ***** válasza:
84%
Lehet gonosz vagyok kicsit,de aki olyan balfék,hogy megtagadja a vért ha esetleg balesetet szenved,az meg is érdemli. A vér tagadása nem biblikus,hanem jehovikus,tehát a szervezet találta ki,aki pedig a szervezet elvárásainak akar megfelelni az megérdemli.
máj. 10. 10:25
 63/122 anonim ***** válasza:

56

Ahogyan mondtam, a csecsemő keresztelésnek semmi köze ahhoz, hogy valaki igaz keresztény-e. Az előző válaszodban tőlem idézet kérdésre, ha jól értettem, azt írtad, hogy azok akik háborúznak, nem keresztények. Jó.

Akkor viszont ahogyan írtad is, nagyon keskeny az az út, amelyik Krisztus útja.

Csakhogy ezen a keskeny úton is igen nagy a megosztottság! Hiába csak kevesen vannak rajta, nyilvánvaló hogy nem csak a háborúban való részvétel a különbség, hanem sok keresztényi igazságban való ellentétes nézett. Ismerek olyant a rokonságban sokat, akik nazarénusok, ők is megtagadják a fegyveres katonai szolgálatot, de szinte minden más, a nagy egyházak által vallott hitnézet megvan náluk, mint pl a háromság is.

A vérrel kapcsolatban nagyon félrevezettek. Ez van.

máj. 10. 10:44
 64/122 anonim ***** válasza:

56

Ezen az oldalon nagyon sok orvos és professzor nyilatkozik a legmagasabb körökből is.

Velük lehet vitatkozni, de ahogyan látom, neked az alapismeretekkel kell kezdeti.

[link]

máj. 10. 11:07
 65/122 anonim ***** válasza:

62

A gonoszság meg feltétlenül jár együtt a butasággal, vagyis az ismerethiánnyal, de ha te mondod...😉

Én nem tudom, de rendben van hogy ez egy inkognitós oldal, de én magamat is becsülném annyira, hogy nem írnék össze mindenféle ostobaságot, amivel mások hitét primitív módon pocskondiázom! Először tájékozódnék! Van honnan, mindenkinek nyilvános, csak venni kellene a fáradságot és utánanézni. Fent megadtam linket, de amúgy is ismert.

De persze nem vagyunk egyformák, van aki így érzi jól magát... ☹️

máj. 10. 11:19
 66/122 anonim ***** válasza:

A gonoszság NEM feltétlenül jár együtt...

Ez a pontos.

máj. 10. 11:20
 67/122 anonim ***** válasza:
71%

Lehet idegen vér nélkül műteni. HA rendelkezésre áll a megfelelő szerkezet és műtő, plusz felkészült személyzet. Csak ez olyan 90%-ban nem elérhető. Másik módszer, szintén csak előre tervezett eljárásoknál, ha magadnak adsz vért (előre leveszik és megjelölik, hogy kinek, milyen műtétre lesz). Baleset és vészhelyzet esetén, marad a hagyományos vérátömlesztés, vagy kakukk. Lehet szórakozni sóoldattal, ha van idő kivárni, amíg a csontvelő új vörös vértesteket állít elő. Csak sokszor nincs.

Mondjuk felnőtt ember azt csinál, amit akar. Megtagadhat bármilyen kezelést. De a gyerekeikkel is ezt csinálják. Hálistennek sok országban ilyenkor átmenetileg elveszik a szülők felügyeleti jogát, és a gyámhivatal engedélyezi a szükséges kezelést.

máj. 10. 11:33
 68/122 anonim ***** válasza:

57

"Akkor Jehova tiltja az életet?"

A vértrafó nem az élet! Sokkal biztonságosabb alternatívák vannak nem csak nem nagy vérvesztéssel járó balesetek vagy műtétek, hanem a legkomplikáltabb szív vagy agyműtét esetén is!

Lehet hogy itt újat mondok egyeseknek, de Jehova Tanúinak van a legnagyobb szakirodalmuk a biztonságos vérnélküli orvosi ellátás témában, amit rendszeresen visznek és mutatnak meg a Kórházi Összekötő Bizottság (KÖB) tagjai szerte a világon az érintett orvosoknak. A Tanúk között is van orvos, sőt gyakorló sebész is, akik szintén vér nélküli orvosi kezelést biztosítanak. És csodák-csodája, de bizony a vér nélküli módszerek összességében biztonságosabbak és kisebb mortalitással járnak. Ja, és olcsóbbak is, mert sokkal kevesebb a szövődmény, a kórházi napok száma, mivel tapasztalati tény, hogy hamarabb felgyógyul a beteg.

máj. 10. 11:33
 69/122 anonim ***** válasza:
68, azt próbáld megérteni, hogy nem mindig elérhető a módszer. A komplikált szív-és agyműtéteket napokig-hetekig tervezik. Az más, mint egy atóniás vérzés mondjuk szülés után, ahol a friss anyuka élete maximum 30 percen múlik. Elállítják a vérzést és pótolják a veszteséget, ahogy lehet.
máj. 10. 11:40
 70/122 anonim ***** válasza:
76%

"csodák-csodája"

Mint mondtam: NAGYON GONDOSAN tervezett műtét ESETLEG megoldható így is.

Komoly vérveszteségnél viszont más módszer nincs, csak az azonnali véradás!

HA NINCSEN vér, akkor lehet infúziót adni, de az közel sem olyan jó!

A többi, amit írtál, nem igaz. Nem gyógyul fel hamarabb, viszont veszélyesebb, több a halálozás, stb.

Az egy dolog, ha ezt magaddal teszed, viszont mást NINCSEN JOGOD a halálba küldeni! A gyereked sem!

máj. 10. 11:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!