A Jehova Tanúiról mit gondoltok?
Úgy általánosságban.
Volt egy srác, aki 2. generációs tanú volt. Van pozitív és negatív élményem is.
Azt, hogy szeretnek vallásos kérdéseket mindenféle más kategóriába tenni - térítés céljából, illetve azért, hogy többet foglalkozzanak velük.
EZ csúnya tulajdonság.
Ezen kívül borzasztó vaskalaposak és fundamentalisták. Értelmesen beszélni velük... hát...
Aki ebben nő fel, azzal nem lehet mit tenni, ő nem ismer más életet.
Aki önként választja, csatlakozik, azt végképp nem értem, nem tudom, mivel veszik rá, hogy ostobaságokat gondoljon és higgyen a világról. Láttam egy-két "oktató" videót, mesét, iszonyatosan manipulatív, bűntudat keltő, megfélemlítő hangulatuk van. De leginkább bűntudat keltő. A gyerekeknek is.
Tévútra vezetik az embereket...
Remélem az Úr harcol a megtévesztett megváltottjaikért és kiszabadítja Őket a JW fogságából.
Ők is tökéletlen emberek, mint bárki más.
Ha egyikük elkövet egy hibát, vagy ha néha hibáznak, mint bárki más, jobban kivannak pellengérezve, más vallásokkal szemben.
Az egyházakban elkövetett világméretű gyilkosságok, pedofíliák, vagy a hozzájuk tartozó emberek hibái, mint az abortuszok, paráznaságok, házasságtörések, és ezekhez hasonlóságok, kevésbé vannak kiemelve, természetes, hogy keresztényként Ők ezt szabadon megtehetik.
Semmilyen következményekkel nem kell szembenézniük.
De jaj a Jehova Tanúinak, ha egyetlen egyszer is valaki közülük hibát vét.
Nekik tilos hibázni, csak az egyházakhoz tartozók vétkezhetnek úgy, hogy nem lesz akkora vízhangja.
Na, már megint itt van, aki mindenkit leszektáz.
NEM szekta: ahhoz túl nagy és régi (a másik kettő is, akit említettél). Ezt meg kellene végre érteni. Ha sértegetni akarod őket, keress más módszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!