A Jehova Tanúiról mit gondoltok?
Úgy általánosságban.
Volt egy srác, aki 2. generációs tanú volt. Van pozitív és negatív élményem is.
Én megértem őket és talán kicsit irigykedem is.
Az a helyzet ugyanis, hogy imádom az alternatív valóságot, egy csomó komputerjátékba bele vagyok szerelmesedve.
Mindenféle van köztük, stratégiai játék, amikor Hitler bőrébe bújva meg kell nyerni a 2. világháborút, vagy Movie-ket kell rendezni és felépíteni egy filmstúdiót, képezni a stábot, új technológiákat alkalmazni, színes filmet, díszleteket építeni és berendezni, kaszkadőröket képezni, stb...
A lényeg, hogy egy alternatív valóságba bekerülve és akceptálva annak szabályait, lehetőségeit és teljesíteni a követelményeket haladjunk előre.
Micsoda pompás alternatív valóság a keresztény vallás, belevonva a valódi világot, hiszen ez elképesztően szórakoztató lehet.
Azért nem próbáltam még ki, mert gyanítom, hogy egy idő múlva lehet, hogy unalmas lenne a Jézusos, Mennyországos, feltámadós játék, mert jó-jó, amikor bejön egy új verzió, akkor akár egy hetet is képes vagyok szinte egyfolytában vele nyomulni és némi szünet után gyakran megint előveszem például a Sims egyik-másik verzióját, de meg lehet azért unni, akármilyen remek egy ilyen kaffa játék.
Csak azt csodálom, hogy a Jehovások sosem unják meg.
Nemrég becsöngettek hozzám. Könyvek, folyóíratok, egyebek voltak náluk.
Na velem befaragtak, mert ismerem a Bibliát, úgyhogy előre tertottam a kezem, és jó erőss hangon csak annyit mondtam, hogy:
TÁVOZZ TŐLEM SÁTÁN. !!
Azt se tudták merre szaladjanak.
Hazugság! Nem, mi sem tehetjük meg. Néztél rá valaha az Ördögtornyon kívül más sajtót? Mert szerintem hemzseg attól, hogyan lehetne lejáratni a Katolikus Egyházat.
Az általad írt bűnök EGYIKÉT SEM támogatja Egyházunk, tehát nem is értem mit akarsz ezzel.
A szekta fogalomnak több értelmezése van. Az egyik szerint nem a mérettől függ, hogy szekta vagytok-e, sem a megalapítás idejétől. Sokkal inkább a módszereitektől és tanításaitoktól.
Leköteleznél, ha befejeznéd azt a "mindenki minket bánt" gondolkodásmódot, csak most, itt e kérdés alatt. Továbbá a következő sorokat kérlek hagyd figyelmen kívül, mert milliószor hallottam már, hogy az Ördögtorony hogyan igyekszik a módszereit és hittételeit Krisztus tanításának beállítani, nem vágyom mégegyszer meghallgatni (ez vonatkozik a többi jehovásra is). Előre is köszi 😁
Hogy mit gondolok a Jehova tanúiról? Hogy destruktív szekta mégpedig a javából. Válaszoltam már pár hasonló kérdésre részletesebben is, akit érdekel, keressen vissza.
FONTOS! Nem célom ítélkezni egyetlenegy tanú felett sem. A szervezetről írok, s nem általánosítok egyik tagra sem.
A tanaik többsége tévtanítás. Tagadják a Szentháromságot, a karizmák mai létezését. Hamisítják a Bibliát, az Ördögtornyot Jehova szavának tekintik, ahol gyakran még a forrásokból való idézetek is hamisak. 144000 ember üdvözülhet szerintük, de most többen vannak ennél, nem is beszélve a megholtakról. Végül az Adonai nevét rosszul használják, mert a יהוה helyes kiejtése Jahve, a Jehova a יהוה az "adonai" (= az Úr) magánhangzóival való alápontozásával keletkezett, de mintha írtam volna erről egy párszor részletesebben.
A szekta mechanikái pszichológiailag zseniális. Aki eljön hozzájuk, egy evangéliumi szeretetközösséget lát. Elkezd járni (pozitív élmény). Szép lassan elkezdik megtanítani a hitükre "bibliaóra" címszóval, de mivel az hamisítva is van, meg kiforgatják, továbbá csak a nekik tetsző részeket olvastatják, nem sokat ér. Szép lassan a közösség "nyomására" (amit úgy tesznek, hogy az illető ne támadásként élje meg) megszabadul a szektán kívüli kapcsolataitól (a családjától is, hatalmas pusztítást végez, Uram irgalmazz nekünk és az egész világnak!) Szépen lassan megtöltik a fejét az Ördögtoronnyal, sulykolják a kiválasztottságtudatot, a külvilágot (főleg a keresztény egyházakat) Babilonnak, a vadállat jelét viselőknek és a nagy kéjnőnek bélyegzik, ezáltal az ellen hangolván őket; s mivel ugye ők az Isten egyedüli népe, s a Sátán királysága csak ártani akar nekik, ott is van a "mindenki minket bánt és félre akar vezetni, de mi nem hagyjuk magunkat" gondolkodásmód, ahogy a kedves anonim 7; 10-es válaszolónál megfigyelhettük.
A kilépést megnehezíti a nagyon erős "elkárhozol, ha kilépsz" duma, de ebben más szekták is az élen járnak. A kilépettekkel beszélni sem szabad, tehát az egyedüli kapcsolatai miatt sem fog szegény alanyunk kilépni.
Dióhéjban ennyi lenne.
Nem Máriák az biztos, mert bálványimádásnak tartják az Úr Jézus Krisztus imádatát.
„Az aktivitás – elfoglaltság álarc lehet egy üres lelken, a nemesség egy álruhája.”
Ez nagyon jellemző Rájuk.
Márta, Márta....Mária jobb részt választotta ... Luk.ev.10.
Különben nem is értem...mit olvasnak ? Maguktól olvassák egyáltalán a Bibliájukat ?
Köszönöm a jó hozzáállásodat.
Azt még kérdezhetem, hogy azóta sikerült Jézussal lelki szinten találkoznod?
Nem erre gondoltam, mert ezt a JW tanúi is teszik..
Akkor úgy kérdezem, hogy imádod Jézust ?
Engem nem zavarnak.
Ismerem a Bibliát alapszinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!