Mi a véleményetek a jehova tanuiról? Érdemes a közösségükhöz csatlakozni? Mit hírdetnek?
Amiben eltérnek a többi keresztény felekezettől:
-Hogy Jézus valójában Mihály arkangyal volt. (A többi keresztény felekezet szerint Isten fia.)
-Hogy Jézus kereszt helyett cölöpön halt meg
-Hogy mivel Isten JHVH-ként hivatkozik magára Mózesnek, ezért szerintük az Isten szó használata sértés Istennek. A JHVH lehet Jehova, Jahve, vagy bármi más, de ők a Jehova mellett teszik le voksukat és ha valaki bármi mást használ (Isten, Úr, esetleg Jahve, stb.), az megsérti Istent szerintük.
-Az ünnepek mind bűnös dolgok. Beleértve a hagyományos keresztény ünnepeket is. De a születésnap, névnap, Halloween, farsang, miegymás meg végképp.
-Mivel a kóser étkezésben nem lehet vért fogyasztani, ezért az orvosi véradás, vérátömlesztés bűnös dolog
-Minden tagtól elvárt, hogy szervezetten járjon téríteni
Nekem ez a bajom a Jehova tanúi gyülekezettel:
1. Módszeresen elszigetelik a tagokat azon rokonaiktól és barátaiktól akik nem tagok.
2. Kimazsolázzák, hogy mit tartanak be a Bibliából, és mit nem.
3. Elleneznek egy olyan szép dolgot, mint a véradás.
4. Félariánusok.
5. Fenn hordják az orrukat.
Az itt válaszolók majdnem mindegyike olyan dolgokat írt, ami egyértelműen "téves", hogy finoman fejezzem ki magam. Hogy hiszékenység vagy emberi rosszindulat, nem az én tisztem ezt eldönteni.
Az első válaszoló ajánlotta a honlapjukat. Ott minden megtalálható. Ezen kívül pedig senki sem tud csak úgy "csatlakozni" hozzájuk, hiszen alapos bibliatanulmányozás előzi meg. Tehát pontosan tudnod kell mit szeretnél és miért!
A válaszolók kérdésedre adott válaszait azért sem méltatom, hiszen elsősorban a kérdező kérdésére kell válaszolni, másrészt pedig tényleg ott a honlap!
jw.org
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!